סלט עשבים

סלט עשבים, קצת כמו סלט בית קפה, עם חמוציות ועשבים ובטטה. מרענן משמח, מתוק, חמוץ וממלא

הכנות15 mins
 1 צרור גדול של פטרוזיליה
 רוקט \ מיזונה \ שמיר\ כוסברה חצי צרור
 1 בטטה גדולה
 1 אגס
 חצי קולורבי
 1 מלפפון
 1 בצל סגול קטן או שלוט גדול
 חופן חמוציות
 20 שקדים
 מיץ משני לימונים
 שתי כפות שמן זית עדין
 כפית בלסמי
 כפית מלח גס
1

מספיק לשתי רעבות לארוחת ערב
הבסיס של הסלט הוא המון פטרוזיליה, נוסף לה חצי צרור או יותר מאחד העשבים שאתן אוהבות, אנחנו מוסיפות כוסברה
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת יפנית או דלעת ערמונים
אפשר להחליף את האגס בתפוח

2

מתחילה בקיצוץ העשבים לא דק מדי, בכל זאת העשבים זה הנושא וכיף להרגיש את העלה
את השקדים מכסה במים רותחים בהמשך מקלפת
את הבטטה חותכת לקוביות של כסנטימטר, מעבירה לקערה ומוסיפה מעט שמן זית שלוק בלסמי ומעט מלח, מערבבת ומפזרת בשיכבה אחת על נייר אפיה, מכניסה לתנור על טורבו ב180 מעלות לרבע שעה עד שרך ושחום
מתפנה לקיצוץ הירקות, מלפפון לא קלוף חותכת לקוביות קטנות, קולורבי לקוביות בגודל דומה וגם את האגס, את השלוט או הבצל הסגול דק דק

3

קולפת את השקדים ופותחת אותם לאורך בהכנסת של קצה סכין, משחימה במעט שמן זית ומקררת

הרכבה
4

בקערה גדולה שמה את העשבים ואת הירקות הקצוצים, מוסיפה גם את הבטטה שהתקררה בנתים ואת השקדים והחמוציות
סוחטת על הכל מיץ משני לימונים ומערבבת, טועמת ממליחה
לסיום מוסיפה מעט בלסמי או מיפל לאזן מתיקות ושמן זית

Ingredients

 1 צרור גדול של פטרוזיליה
 רוקט \ מיזונה \ שמיר\ כוסברה חצי צרור
 1 בטטה גדולה
 1 אגס
 חצי קולורבי
 1 מלפפון
 1 בצל סגול קטן או שלוט גדול
 חופן חמוציות
 20 שקדים
 מיץ משני לימונים
 שתי כפות שמן זית עדין
 כפית בלסמי
 כפית מלח גס

Directions

1

מספיק לשתי רעבות לארוחת ערב
הבסיס של הסלט הוא המון פטרוזיליה, נוסף לה חצי צרור או יותר מאחד העשבים שאתן אוהבות, אנחנו מוסיפות כוסברה
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת יפנית או דלעת ערמונים
אפשר להחליף את האגס בתפוח

2

מתחילה בקיצוץ העשבים לא דק מדי, בכל זאת העשבים זה הנושא וכיף להרגיש את העלה
את השקדים מכסה במים רותחים בהמשך מקלפת
את הבטטה חותכת לקוביות של כסנטימטר, מעבירה לקערה ומוסיפה מעט שמן זית שלוק בלסמי ומעט מלח, מערבבת ומפזרת בשיכבה אחת על נייר אפיה, מכניסה לתנור על טורבו ב180 מעלות לרבע שעה עד שרך ושחום
מתפנה לקיצוץ הירקות, מלפפון לא קלוף חותכת לקוביות קטנות, קולורבי לקוביות בגודל דומה וגם את האגס, את השלוט או הבצל הסגול דק דק

3

קולפת את השקדים ופותחת אותם לאורך בהכנסת של קצה סכין, משחימה במעט שמן זית ומקררת

הרכבה
4

בקערה גדולה שמה את העשבים ואת הירקות הקצוצים, מוסיפה גם את הבטטה שהתקררה בנתים ואת השקדים והחמוציות
סוחטת על הכל מיץ משני לימונים ומערבבת, טועמת ממליחה
לסיום מוסיפה מעט בלסמי או מיפל לאזן מתיקות ושמן זית

סלט עשבים