סלט עלים תאילנדי עם תרד טורקי או מורנינג גלורי

9/04/2021

סלט תאילנדי של תרד מים, או בשמו האקזטי מורנינג גלורי שמאוד דומה לתרד טורקי שקל להשיג. אז את הסלט הזה עשיתי מתרד טורקי והוא יצא מעולה. חשוב להפריד את הגבעול מהעלה כל השאר קלי קלות

Prep Time10 minsCook Time5 mins

 חבילה של תרד טורקי טרי
 4 שיני שום
 2 כפות קוקנט אמינו
 1 כפית שמן שומשום
 מעט סוכר דקלים מגורד
 מעט שומשום שחור לפזר מעל
 מעט שמן זית לטיגון

ככה עושה
1

עיקר העבודה היא הפרדת העלים מהגבעול
שוטפת את התרד טוב, העלה הזה אוהב חול
מתישבת בסבלנות להפריד את העלים מהגבעולים

2

מלהיטה ווק גדול, מוסיפה את השמן ואת הגבעולים ומטגנת כמה דקות כדי לרכך את הגבעולים, מוסיפה את שיני השום ומטגנת עוד דקה, מוסיפה את כל העלים, טוב שיש בהם עוד קצת מים ומקפיצה, העלים יקמלו די מהר,

3

מטה את הווק ובנוזל שנוצר מוסיפה כפית של סוכר קנים מגורד ושתי כפות קוקנט אמינו. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה
מקפיצה קצת שכל העלים יצופו ברוטב

4

מעבירה לצלחת הגשה
מפזרת מעט שומשום שחור. מוכן

Ingredients

 חבילה של תרד טורקי טרי
 4 שיני שום
 2 כפות קוקנט אמינו
 1 כפית שמן שומשום
 מעט סוכר דקלים מגורד
 מעט שומשום שחור לפזר מעל
 מעט שמן זית לטיגון

Directions

ככה עושה
1

עיקר העבודה היא הפרדת העלים מהגבעול
שוטפת את התרד טוב, העלה הזה אוהב חול
מתישבת בסבלנות להפריד את העלים מהגבעולים

2

מלהיטה ווק גדול, מוסיפה את השמן ואת הגבעולים ומטגנת כמה דקות כדי לרכך את הגבעולים, מוסיפה את שיני השום ומטגנת עוד דקה, מוסיפה את כל העלים, טוב שיש בהם עוד קצת מים ומקפיצה, העלים יקמלו די מהר,

3

מטה את הווק ובנוזל שנוצר מוסיפה כפית של סוכר קנים מגורד ושתי כפות קוקנט אמינו. מי שאין לה ענין עם סויה יכולה פשוט להשתמש בסויה
מקפיצה קצת שכל העלים יצופו ברוטב

4

מעבירה לצלחת הגשה
מפזרת מעט שומשום שחור. מוכן

סלט עלים תאילנדי עם תרד טורקי או מורנינג גלורי
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים