סלט ניסואז

דגים קטנים אפשר למצוא כל השנה, הם לא חשודים כנושאי מתכות רעילות, צריך רק לשכנע את מוכר הדגים לפלט אותם עבורכן

הכנות20 mins

 200 גרם פילה של דג לבן קטן, סול, סרדין, מקרל
 100 גרם שעועית ירוקה טריה או לוביה תאילנדית או אפונת שלג
 1 ביצה חצי קשה
 3 כוסות תערובת עלים ונבטים לסלט
 1 מלפפון לא קלוף
 5 זיתים שחורים
 2 כפות רוטב ויניגרט לסלט

1

ביצה: מכניסה לסיר קטן ביצה, מלח ומי ברז לכיסוי, מבשלת על אש בינונית, עד לרתיחה. כשרותח מכבה את האש ומשאירה את הביצה במים החמים עד להגשה
את השעועית\אפונת שלג\ הלוביה מנקה וחותכת למקטעים. מכניסה לסיר עם מים רותחים לכמה דקות, שמוכן מעבירה לכערה עם מים קרים
את פילה הדג שוטפת ומיבשת. מלהיטה מחבת כבדה לחום גבוהה, מוסיפה שמן זית ואת הדגים על העור שלהם, ממליחה מורידה לאש בינונית ומכסכה, מוכן שהחלבון של הדג קרוש והוא לבן. מוציאה לקרש ומפרידה את נתחי הדג מהעצמות
הרכבה: בצלחת עמוקה מניחה את העלים הירוקים, מוסיפה את הרוטב ומערבבת
מעל מניחה את השעועית את הביצה הזיתים ואת נתחי הדג, מרטיבה בעוד קצת רוטב

חומרים

 200 גרם פילה של דג לבן קטן, סול, סרדין, מקרל
 100 גרם שעועית ירוקה טריה או לוביה תאילנדית או אפונת שלג
 1 ביצה חצי קשה
 3 כוסות תערובת עלים ונבטים לסלט
 1 מלפפון לא קלוף
 5 זיתים שחורים
 2 כפות רוטב ויניגרט לסלט

אופן ההכנה

1

ביצה: מכניסה לסיר קטן ביצה, מלח ומי ברז לכיסוי, מבשלת על אש בינונית, עד לרתיחה. כשרותח מכבה את האש ומשאירה את הביצה במים החמים עד להגשה
את השעועית\אפונת שלג\ הלוביה מנקה וחותכת למקטעים. מכניסה לסיר עם מים רותחים לכמה דקות, שמוכן מעבירה לכערה עם מים קרים
את פילה הדג שוטפת ומיבשת. מלהיטה מחבת כבדה לחום גבוהה, מוסיפה שמן זית ואת הדגים על העור שלהם, ממליחה מורידה לאש בינונית ומכסכה, מוכן שהחלבון של הדג קרוש והוא לבן. מוציאה לקרש ומפרידה את נתחי הדג מהעצמות
הרכבה: בצלחת עמוקה מניחה את העלים הירוקים, מוסיפה את הרוטב ומערבבת
מעל מניחה את השעועית את הביצה הזיתים ואת נתחי הדג, מרטיבה בעוד קצת רוטב

סלט ניסואז