אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ'י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה
הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפים את העלים מחול ואדמה וחותכים ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחים את העלים הנקים בכערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינים מראש, אפשר לשים את הכערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירים את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשים היטב את העלים
בוחרים צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצים דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדים על פומפיה דקה את שן השום
מכניסים לצינצנת
מכניסים גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרים את הפקק ומשקשקים היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחים וטועמים עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש
בכערת ההגשה להניח חופן מתערובת העלים
לטפטך מעל כף רוטב
להניח עוד חופן מהעלים ולטפטף עוד כף מהרוטב
להמשיך ולהערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלים מיד
Ingredients
Directions
הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפים את העלים מחול ואדמה וחותכים ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחים את העלים הנקים בכערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינים מראש, אפשר לשים את הכערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירים את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשים היטב את העלים
בוחרים צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצים דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדים על פומפיה דקה את שן השום
מכניסים לצינצנת
מכניסים גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרים את הפקק ומשקשקים היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחים וטועמים עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש
בכערת ההגשה להניח חופן מתערובת העלים
לטפטך מעל כף רוטב
להניח עוד חופן מהעלים ולטפטף עוד כף מהרוטב
להמשיך ולהערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלים מיד