סלט חסה

אם מזון, שאין יום בלי מבחר מהעלים הטובים שלה ורוטב משתנה
זה ניסיון להציע את סלט החסה המושלם, שיהיה קרנצ'י מרענן, רב מרקמים וקליל במידה

הכנות10 mins

רוטב ויניגרט
 בצל סגול קטן או שלוט קצוץ קטן
 שן שום קצוצה דק
 שלוש כפות חומץ תפוחים אורגני
 כפית חרדל גרגירים
 כפית חרדל דיזון חלק
 שני שליש כוס שמן זית מכבישה קרה
 כף מים חמים
 כפית וחצי דבש
 חצי כפית מלח ים
 עלים מופרדים משלושה גבעולים של טימין
עלים ירוקים
 עלים קרנצי'ם כמו חסה ערבית או חסה איסברג
 עלים מאוד קרנצ'ים כמו אנדיב
 עלים קטיפתים כמו חסה סלנובה
 עלים מעט חריפים כמו רוקט\ארוגולה\גרגר נחלים
 עלים אדומים סגולים כמו בחסה מסולסלת או ליטל ג'ם
 עלים ירוקים כהים של תרד מיני פטרוזיליה\כוסברא\בזיל
 עלי ביבי לסלט

הכנת העלים
1

הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפים את העלים מחול ואדמה וחותכים ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחים את העלים הנקים בכערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינים מראש, אפשר לשים את הכערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירים את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשים היטב את העלים

הכנת הרוטב
2

בוחרים צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצים דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדים על פומפיה דקה את שן השום
מכניסים לצינצנת
מכניסים גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרים את הפקק ומשקשקים היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחים וטועמים עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש

הגשה
3

בכערת ההגשה להניח חופן מתערובת העלים
לטפטך מעל כף רוטב
להניח עוד חופן מהעלים ולטפטף עוד כף מהרוטב
להמשיך ולהערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלים מיד

 

חומרים

רוטב ויניגרט
 בצל סגול קטן או שלוט קצוץ קטן
 שן שום קצוצה דק
 שלוש כפות חומץ תפוחים אורגני
 כפית חרדל גרגירים
 כפית חרדל דיזון חלק
 שני שליש כוס שמן זית מכבישה קרה
 כף מים חמים
 כפית וחצי דבש
 חצי כפית מלח ים
 עלים מופרדים משלושה גבעולים של טימין
עלים ירוקים
 עלים קרנצי'ם כמו חסה ערבית או חסה איסברג
 עלים מאוד קרנצ'ים כמו אנדיב
 עלים קטיפתים כמו חסה סלנובה
 עלים מעט חריפים כמו רוקט\ארוגולה\גרגר נחלים
 עלים אדומים סגולים כמו בחסה מסולסלת או ליטל ג'ם
 עלים ירוקים כהים של תרד מיני פטרוזיליה\כוסברא\בזיל
 עלי ביבי לסלט

אופן ההכנה

הכנת העלים
1

הרעיון הוא ליצור מבחר משתנה של עלים ירוקים במרקמים שונים חלקם רכים חלקם קרנצים חלקם חריפים
בכל עונה זה קצת שונה, אין צורך להיצמד למתכון אלה ליראות אותו כפתיחה למרחב התבוננות על העלים הירוקים שזמינים רוב השנה
שוטפים את העלים מחול ואדמה וחותכים ביד לפיסות גדולות נוחות לאכילה
מניחים את העלים הנקים בכערה עם הרבה מים קרים וחופן נדיב של קוביות קרח
אם מכינים מראש, אפשר לשים את הכערה עם המים והעלים במקרר לכמה שעות ואז אין צורך בקרח
לפני ההגשה מעבירים את העלים למיבש חסה, כלי מטבח שמפתיע כמה שהוא תורם לשלמות הסלט
מיבשים היטב את העלים

הכנת הרוטב
2

בוחרים צינצנת זכוכית בינונית עם מיכסה מתברג
קוצצים דק דק את השלוט או הבצל הסגול
מגרדים על פומפיה דקה את שן השום
מכניסים לצינצנת
מכניסים גם את החרדלים, הדבש, החומץ, שמן הזית כף של מים חמים ומעט מלח
סוגרים את הפקק ומשקשקים היטב עד שיש אמולסיה חלקה
פותחים וטועמים עם עלה ניבחר
הרוטב נישאר טוב במקרר עד שבוע, לשימוש הבא כדאי להוציא חצי שעה מראש

הגשה
3

בכערת ההגשה להניח חופן מתערובת העלים
לטפטך מעל כף רוטב
להניח עוד חופן מהעלים ולטפטף עוד כף מהרוטב
להמשיך ולהערים עלים ורוטב
הרעיון הוא שאין צורך לערבב, אלה לחוות מנעד של טעמים של העלים ושל המפגש שלהם עם הרוטב
את הסלט אוכלים מיד

סלט חסה