סלט חורפי

19/12/2020

פשוט סלט של חורף שהצבעים שלו מושלמים והוא מענין ומאוזן

Prep Time15 mins

 שמינית כרוב סגול
 1 אגס
 חצי חבילה נבטים סינים
 1 גזר גדול
 1 סלק צהוב גדול
 1 אבוקדו בינוני
 2 מלפפונים
 1 כף שמיר קצוץ דק
לרוטב
 2 כפות חומץ תפוחים
 1 כף שמן זית
 1 כפית דבש
 מעט מלח

1

מתחילה בחיתוך דק של הכרוב הסגול, ממליחה קצת וסוחטת מעליו חצי לימון, מערבבת ומעבירה לקערת הסלט
ממשיכה בחיתוך האבוקדו לקוביות, מטפטפת לימון ומוסיפה לקערה
את האגס חוצה ומסלקת את הגרעינים, חותכת לאורך ופורסת דק
את הגזר סלק צהוב ומלפפון חותכת לזוליאנים, את המלפפון ביד, ואת הגזר והסלק בקולפן עם סכין יעודית, מוסיפה לקערה, מוסיפה את הנבטים. קוצצת גם את השמיר ומשאירה על הקרש

2

להכנת הרוטב
בקערית מערבבת חומץ דבש ומעט מלח, שהדבש נמס מעבירה לקערת הסלט ומערבבת, נותנת לסלט לספוג את הטעמים כמה דקות, מוסיפה את שמן הזית ומעט שמיר

Ingredients

 שמינית כרוב סגול
 1 אגס
 חצי חבילה נבטים סינים
 1 גזר גדול
 1 סלק צהוב גדול
 1 אבוקדו בינוני
 2 מלפפונים
 1 כף שמיר קצוץ דק
לרוטב
 2 כפות חומץ תפוחים
 1 כף שמן זית
 1 כפית דבש
 מעט מלח

Directions

1

מתחילה בחיתוך דק של הכרוב הסגול, ממליחה קצת וסוחטת מעליו חצי לימון, מערבבת ומעבירה לקערת הסלט
ממשיכה בחיתוך האבוקדו לקוביות, מטפטפת לימון ומוסיפה לקערה
את האגס חוצה ומסלקת את הגרעינים, חותכת לאורך ופורסת דק
את הגזר סלק צהוב ומלפפון חותכת לזוליאנים, את המלפפון ביד, ואת הגזר והסלק בקולפן עם סכין יעודית, מוסיפה לקערה, מוסיפה את הנבטים. קוצצת גם את השמיר ומשאירה על הקרש

2

להכנת הרוטב
בקערית מערבבת חומץ דבש ומעט מלח, שהדבש נמס מעבירה לקערת הסלט ומערבבת, נותנת לסלט לספוג את הטעמים כמה דקות, מוסיפה את שמן הזית ומעט שמיר

סלט חורפי
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים