סלט גזר לימון כבוש ושום מטוגן

סלט עם טעמים חזקים שעובד נהדר עם בשר וכבושים. כדי לקבל קיק של חריפות וקרנצ' משתמשת בפרוסות דקות של שום מטוגן

8 מנות 6 גרם פחמימה למנה

Prep Time15 minsCook Time8 mins

 6 גזרים כתומים מגורדים גס
 12 שיני שום פרוסות מטוגנות בשמן זית
 2 פרוסות לימון \ ליים כבוש קצוצות דק
 1 מיץ מלימון עסיסי
 2 כפות כוסברה קצוצה
 שליש כוס שמן זית

1

מגרדת גזרים כתומים טריים על החורים הגדולים
בקערה מניחה את הגזרים המגורדים
קוצצת דק שתי פרוסות של לימון כבוש, או לחליפין כפית של ממרח לימון כבוש ומוסיפה לקערה
קוצצת דק עלי כוסברה ומוסיפה. סוחטת לימון ומערבבת טוב

2

מחממת את שמן הזית במחבת קטנה או פינג'ן. כדאי שיהיה במחבת סנטימטר של שמן זית, לכן המחבת הקטנה
פורסת דק את שיני השום ומוסיפה למחבת משגיחה עד שהפרוסות בצבע חום בהיר. נזהרת שלא ישחים
מוסיפה את הפרוסות והשמן לסלט. מערבבת ומוסיפה מלח. מוכן

3

אם מגישים מיד הקראנץ' של השום מאוד כיפי
מסוג הסלטים שנכנסים גם לצינצנת וכיף איתם בכל ארוחה. מחזיק חמישה ימים
* גזרים עיפים יהנו מכפית דבש ועוד קצת לימון

מתכון ללימון כבוש

Ingredients

 6 גזרים כתומים מגורדים גס
 12 שיני שום פרוסות מטוגנות בשמן זית
 2 פרוסות לימון \ ליים כבוש קצוצות דק
 1 מיץ מלימון עסיסי
 2 כפות כוסברה קצוצה
 שליש כוס שמן זית

Directions

1

מגרדת גזרים כתומים טריים על החורים הגדולים
בקערה מניחה את הגזרים המגורדים
קוצצת דק שתי פרוסות של לימון כבוש, או לחליפין כפית של ממרח לימון כבוש ומוסיפה לקערה
קוצצת דק עלי כוסברה ומוסיפה. סוחטת לימון ומערבבת טוב

2

מחממת את שמן הזית במחבת קטנה או פינג'ן. כדאי שיהיה במחבת סנטימטר של שמן זית, לכן המחבת הקטנה
פורסת דק את שיני השום ומוסיפה למחבת משגיחה עד שהפרוסות בצבע חום בהיר. נזהרת שלא ישחים
מוסיפה את הפרוסות והשמן לסלט. מערבבת ומוסיפה מלח. מוכן

3

אם מגישים מיד הקראנץ' של השום מאוד כיפי
מסוג הסלטים שנכנסים גם לצינצנת וכיף איתם בכל ארוחה. מחזיק חמישה ימים
* גזרים עיפים יהנו מכפית דבש ועוד קצת לימון

סלט גזר לימון כבוש ושום מטוגן

מתכונים נבחרים

אמפנדס

אמפנדס

אימפנדס דל פחמימות. מענין שמתכון מסורתי לאמפנדס הוא מקמח קסאבה ידידנו. בצק דק עמוס בבשר שמן, בצק קסאבה אוהב שמן. אחד הטובים

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה ללא גלוטן

מרק קובה חמוסטה במילוי סיסקה. חמוץ, מלא בירוקים עם קובות ממולאות בבשר קצוץ מיובש בצל וסלרי. במקור הקובות עשויות מסולת (גלוטן) מחוץ לתחום. הינה מתכון שעושה שימוש באורז

מרק ירקות וציר עצמות בקר ג'לטיני

מרק ירקות וציר עצמות בקר ג'לטיני

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר עצמות בקר ג'לטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר עצמות שבושל שעות