סלט גזר לימון כבוש ושום מטוגן

| 21/06/2020

סלט עם טעמים חזקים שעובד נהדר עם בשר וכבושים. כדי לקבל קיק של חריפות וקרנצ' משתמשת בפרוסות דקות של שום מטוגן

 6 גזרים כתומים מגורדים גס
 12 שיני שום פרוסות מטוגנות בשמן זית
 2 פרוסות לימון ליים כבוש קצוצות דק
 1 מיץ מלימון עסיסי
 2 כפות כוסברה קצוצה
 שליש כוס שמן זית

1

מגרדת גזרים כתומים טריים על החורים הגדולים
בקערה מניחה את הגזרים המגורדים
קוצצת דק שתי פרוסות של לימון כבוש, או לחליפין כפית של ממרח לימון כבוש ומוסיפה לקערה
קוצצת דק עלי כוסברה ומוסיפה. סוחטת לימון ומערבבת טוב

2

מחממת את שמן הזית במחבת קטנה או פינג'ן. כדאי שיהיה במחבת סנטימטר של שמן זית, לכן המחבת הקטנה
פורסת דק את שיני השום ומוסיפה למחבת משגיחה עד שהפרוסות בצבע חום בהיר. נזהרת שלא ישחים
מוסיפה את הפרוסות והשמן לסלט. מערבבת ומוסיפה מלח. מוכן

3

אם מגישים מיד הקראנץ' של השום מאוד כיפי
מסוג הסלטים שנכנסים גם לצינצנת וכיף איתם בכל ארוחה. מחזיק חמישה ימים
* גזרים עיפים יהנו מכפית דבש ועוד קצת לימון

Ingredients

 6 גזרים כתומים מגורדים גס
 12 שיני שום פרוסות מטוגנות בשמן זית
 2 פרוסות לימון ליים כבוש קצוצות דק
 1 מיץ מלימון עסיסי
 2 כפות כוסברה קצוצה
 שליש כוס שמן זית

Directions

1

מגרדת גזרים כתומים טריים על החורים הגדולים
בקערה מניחה את הגזרים המגורדים
קוצצת דק שתי פרוסות של לימון כבוש, או לחליפין כפית של ממרח לימון כבוש ומוסיפה לקערה
קוצצת דק עלי כוסברה ומוסיפה. סוחטת לימון ומערבבת טוב

2

מחממת את שמן הזית במחבת קטנה או פינג'ן. כדאי שיהיה במחבת סנטימטר של שמן זית, לכן המחבת הקטנה
פורסת דק את שיני השום ומוסיפה למחבת משגיחה עד שהפרוסות בצבע חום בהיר. נזהרת שלא ישחים
מוסיפה את הפרוסות והשמן לסלט. מערבבת ומוסיפה מלח. מוכן

3

אם מגישים מיד הקראנץ' של השום מאוד כיפי
מסוג הסלטים שנכנסים גם לצינצנת וכיף איתם בכל ארוחה. מחזיק חמישה ימים
* גזרים עיפים יהנו מכפית דבש ועוד קצת לימון

סלט גזר לימון כבוש ושום מטוגן