בסוף בקיץ שהענבים ממש מתוקים יש את הגדולים המתפצחים מזן חברון יש בהם יובש ומתיקות שמחמיאה מאוד לשרימפס, שזו גם עונתו
מורידה את הראשים ושוטפת טוב
מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס
זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא
קוצצת בצל סגול
מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
להניח כל שרימפס על קרש ולפתוח אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
עם צד של כוס לגלגל מעל כדי לשטח קצת
על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
לחכות רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס
חומרים
אופן ההכנה
מורידה את הראשים ושוטפת טוב
מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס
זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא
קוצצת בצל סגול
מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
להניח כל שרימפס על קרש ולפתוח אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
עם צד של כוס לגלגל מעל כדי לשטח קצת
על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
לחכות רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס