סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון

בסוף בקיץ שהענבים ממש מתוקים יש את הגדולים המתפצחים מזן חברון יש בהם יובש ומתיקות שמחמיאה מאוד לשרימפס, שזו גם עונתו

הכנות15 minsזמן בישול20 mins

 10 שרימפס טרים גדולים ויפים
 8 ענבי חברון
 1 בצל סגול בינוני קצוץ קטן
 1 לימון או ליים
 1 פלפל חריף ירוק - אופציונלי
 מלח הימליה ורוד
הכנות \ ניקיון לשרימפס
1

מורידה את הראשים ושוטפת טוב
מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס
זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא

הרכבה
2

קוצצת בצל סגול
מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
להניח כל שרימפס על קרש ולפתוח אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
עם צד של כוס לגלגל מעל כדי לשטח קצת
על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
לחכות רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס

חומרים

 10 שרימפס טרים גדולים ויפים
 8 ענבי חברון
 1 בצל סגול בינוני קצוץ קטן
 1 לימון או ליים
 1 פלפל חריף ירוק - אופציונלי
 מלח הימליה ורוד

אופן ההכנה

הכנות \ ניקיון לשרימפס
1

מורידה את הראשים ושוטפת טוב
מעבירים סכין על גב השרימפס בין הבשר לשיריון הקל שעוטף אותו
מקלפת את השיריון מוציאה את הקיבה של השרימפס
זה חוט כהה שעובר לאורכו, אפשר לתפוס אותו מכיון הראש ולמשוך או לעשות חריץ ולהוציא

הרכבה
2

קוצצת בצל סגול
מועכת חצי מכמות הענבים אותם בעלי ומכתש כדי לקבל מיץ ניפלא וטרי
להניח כל שרימפס על קרש ולפתוח אותו מכיון הגב לאורך ככה שיווצר מעין פרפר שטוח
עם צד של כוס לגלגל מעל כדי לשטח קצת
על צלחת שתשמש כצלחת הגשה למטפטפת מעט מהמיץ הטרי של הענבים
מעל מסדרת את השרימפס בחפיפה
מעל עוד מהמיץ ואת הבצל הסגול
חותכת לרוחב כמה מהענבים ומניחה מעל
מפזרת קצת מלח הימליה וסוחטת מעל לימון
לחכות רבע שעה כדי לתת ללימון ולחמיצות מהענבים לכבוש את השרימפס

סביצ’ה משרימפס טרי וענבי חברון