סביצ’ה מפלמידה אדומה

4/06/2020

סביצ’ה בעני זו טעימה מהעונה. בחורף אפשר למצוא פלמידה אדומה, דג ים מקומי, חופשי, שמזכיר מאוד טונה. ברבע מחיר וגם תותים, סלק צהוב ואבוקדו

Prep Time15 minsCook Time30 mins

 200 גרם פילה נקי של פלמידה אדומה טריה
 חופן תותים
 סלק צהוב
 אבוקדו
 לימון ליים
 מלח אטלנטי ושמן זית

1

מכינה צלחת גדולה עם שולים גבוהים
מטפטפת מיץ מלימון או שנים בתחתית הצלחת
שוטפת ומנגבת את הפילה, נפטרת מחלקים אדומים כהים
פורסת דק ומשתחת בכוס או בגב הסכין ומעבירה לצלחת
מרצפת ככה את כל הצלחת

2

הרעיון בסביצה זה להפגיש טעמים עונתים
שיהיה משהו מתוק, משהו חריף משהו קרנצ'י
בחרתי בסלק צהוב כי בדיוק היה, והוא ממש טעים
בתותים ואבוקדו שזו עונתם
פורסת דק ומסדרת יפה מעל הדג
מעל קצת מלח עוד לימון, גרידה של לימון
מקררת טוב ואפשר לאכול

Ingredients

 200 גרם פילה נקי של פלמידה אדומה טריה
 חופן תותים
 סלק צהוב
 אבוקדו
 לימון ליים
 מלח אטלנטי ושמן זית

Directions

1

מכינה צלחת גדולה עם שולים גבוהים
מטפטפת מיץ מלימון או שנים בתחתית הצלחת
שוטפת ומנגבת את הפילה, נפטרת מחלקים אדומים כהים
פורסת דק ומשתחת בכוס או בגב הסכין ומעבירה לצלחת
מרצפת ככה את כל הצלחת

2

הרעיון בסביצה זה להפגיש טעמים עונתים
שיהיה משהו מתוק, משהו חריף משהו קרנצ'י
בחרתי בסלק צהוב כי בדיוק היה, והוא ממש טעים
בתותים ואבוקדו שזו עונתם
פורסת דק ומסדרת יפה מעל הדג
מעל קצת מלח עוד לימון, גרידה של לימון
מקררת טוב ואפשר לאכול

סביצ’ה מפלמידה אדומה
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים