סְקוֹרְדַליָה – ממרח שקדים ושום טרי

אצל היונים זו צלחת נפוצה כמו שאצלינו חומוס, גם השימוש דומה. הסלרי מחליף את תפוח האדמה תורם לימוניות ובתכלס מוסיף. ממרח פליאו שיכול להרגיש דומה לחומוס

הכנות30 minsזמן בישול10 mins
 2 ראשי שום צעיר
 1 כוס שמן זית איכותי
 2 שיני שום
 ראש סלרי
 כוס שקדים מושרים וקלופים
 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
 חצי כפית מלח אטלנטי
 1 גבעול של טימין
1

בתקופה שלפני פסח יש שום ירוק טרי, הטעם שלו יותר עדין. בוחרת שני ראשים צעירים ובשרנים עם קצת סגול, לפעמים אפשר להפריד שיניים ולפעמים לא, וזה לא ממש משנה, פשוט חותכת לגודל של כחצי שן שום
את חתיכות השום מכניסה לסיר קטו וצר ומעל שופכת את שמן הזית, מוסיפה את הטימין
על האש הכי קטנה מחממת את השינים כמו שעושים קונפי, אחרי כחצי שעה השמן מלא טעם והשיניים די רכות

2

שורש סלרי גדול ועסיסי גם הוא נימצא בעונה יחד עם השום
בוחרת כזה שוטפת ומקלפת חותכת לקוביות ומעבירה לסיר קטן, מכסה במים ומעט מלח, מבשלת באתיחה עדינה עד שהסלרי מתרכך ונוח לריסוק אבל לא נמס

3

את השקדים מעבירה לכערה גדולה שופכת עליהם מים רותחים ומכסה, נותנת לשקדים לפחות שעה וקולפת
עכשיו יש את כל המצרכים מטופלים ומלאי טעם כדי ליצר את הממרח
מתחילה בטחינת השקדים, שנוצר מעין קמח שקדים או יותר גס מוסיפה את שיני השום מסוננות מהשמן ואת קוביות הסלרי מסוננות מהמים, מוסיפה מעט חומץ תפוחים ומבלנדרת, טועמת יתכן וצריך עוד חומץ או מלח

4

לבסיס הזה מכניסה בזרם דקיק את שמן הזית בו בושלו שיני השום, ממשיכה לבלנדר ושופכת את השמן פנימה בזרם איטי
כמו שעושה מיונז, את העוצמה של הממרח מוסטת על ידי שום נוסף משן טריה, מגורד דק על פומפיה, מוסיפה שן אחת ומערבבת, טועמת. הטעם הזה יתגבר עם הממרח ישאר במקרר, כשמגישה ישר אפשר להוסיף עוד מהשום

5

מגישה כמו חומוס, עם שמן זית מעל, חמוצים וירקות קשים לניגוב

Ingredients

 2 ראשי שום צעיר
 1 כוס שמן זית איכותי
 2 שיני שום
 ראש סלרי
 כוס שקדים מושרים וקלופים
 2 כפות חומץ תפוחים אורגני
 חצי כפית מלח אטלנטי
 1 גבעול של טימין

Directions

1

בתקופה שלפני פסח יש שום ירוק טרי, הטעם שלו יותר עדין. בוחרת שני ראשים צעירים ובשרנים עם קצת סגול, לפעמים אפשר להפריד שיניים ולפעמים לא, וזה לא ממש משנה, פשוט חותכת לגודל של כחצי שן שום
את חתיכות השום מכניסה לסיר קטו וצר ומעל שופכת את שמן הזית, מוסיפה את הטימין
על האש הכי קטנה מחממת את השינים כמו שעושים קונפי, אחרי כחצי שעה השמן מלא טעם והשיניים די רכות

2

שורש סלרי גדול ועסיסי גם הוא נימצא בעונה יחד עם השום
בוחרת כזה שוטפת ומקלפת חותכת לקוביות ומעבירה לסיר קטן, מכסה במים ומעט מלח, מבשלת באתיחה עדינה עד שהסלרי מתרכך ונוח לריסוק אבל לא נמס

3

את השקדים מעבירה לכערה גדולה שופכת עליהם מים רותחים ומכסה, נותנת לשקדים לפחות שעה וקולפת
עכשיו יש את כל המצרכים מטופלים ומלאי טעם כדי ליצר את הממרח
מתחילה בטחינת השקדים, שנוצר מעין קמח שקדים או יותר גס מוסיפה את שיני השום מסוננות מהשמן ואת קוביות הסלרי מסוננות מהמים, מוסיפה מעט חומץ תפוחים ומבלנדרת, טועמת יתכן וצריך עוד חומץ או מלח

4

לבסיס הזה מכניסה בזרם דקיק את שמן הזית בו בושלו שיני השום, ממשיכה לבלנדר ושופכת את השמן פנימה בזרם איטי
כמו שעושה מיונז, את העוצמה של הממרח מוסטת על ידי שום נוסף משן טריה, מגורד דק על פומפיה, מוסיפה שן אחת ומערבבת, טועמת. הטעם הזה יתגבר עם הממרח ישאר במקרר, כשמגישה ישר אפשר להוסיף עוד מהשום

5

מגישה כמו חומוס, עם שמן זית מעל, חמוצים וירקות קשים לניגוב

סְקוֹרְדַליָה – ממרח שקדים ושום טרי