נומאטו מישמש

23/06/2021

נומאטו מקומי עם מישמש בתפקיד העגבניה. חמוץ מתוק מתובל בזעתר

Prep Time15 minsCook Time30 mins

 2 בצל קצוץ דק
 6 שיני שום גדולות
 1 סלק בינוני
 2 גזרים שמנים
 1 שורש סלרי קטן
 6 מישמשים בשלים
 1 כפית מלח אטלנטי
 1 כף עלי זעתר מיובשים
 רבע כוס שמן זית
 2 כפות חומץ
 כוס וחצי ציר עצמות

1

בסיר שטוח או מחבת גבוהה מטגנת בשמן זית את הבצל עד לשקיפות מוסיפה את השום

2

קוצצת לקוביות קטנות את הסלק, הגזר, הסלרי
מוסיפה אותם למחבת ומערבבת
מגלענת 6 מישמשים גדולים, כאילו היו עגבניות מגי מתוקות
חותכת לקוביות ומוסיפה למחבת

3

מוסיפה שתי כוסות של ציר עצמות וכוס מים מוסיפה מלח וזעתר
מכסה ועל אש קטנה עד שהירקות רכים
בודקת מדי פעם שיש נוזלים, בערך אחרי עשרים דקות מוסיפה עוד חצי כוס מים חמים

4

מעבירה את הירקות הרכים והפרי הקסום לטחינה
מוסיפה חומץ ועוד מים חמים עם הרוטב לא מספיק נוזלי
מתקנת תיבול עם עוד חומץ ומלח
מעבירה לבקבוק ולמקרר

Ingredients

 2 בצל קצוץ דק
 6 שיני שום גדולות
 1 סלק בינוני
 2 גזרים שמנים
 1 שורש סלרי קטן
 6 מישמשים בשלים
 1 כפית מלח אטלנטי
 1 כף עלי זעתר מיובשים
 רבע כוס שמן זית
 2 כפות חומץ
 כוס וחצי ציר עצמות

Directions

1

בסיר שטוח או מחבת גבוהה מטגנת בשמן זית את הבצל עד לשקיפות מוסיפה את השום

2

קוצצת לקוביות קטנות את הסלק, הגזר, הסלרי
מוסיפה אותם למחבת ומערבבת
מגלענת 6 מישמשים גדולים, כאילו היו עגבניות מגי מתוקות
חותכת לקוביות ומוסיפה למחבת

3

מוסיפה שתי כוסות של ציר עצמות וכוס מים מוסיפה מלח וזעתר
מכסה ועל אש קטנה עד שהירקות רכים
בודקת מדי פעם שיש נוזלים, בערך אחרי עשרים דקות מוסיפה עוד חצי כוס מים חמים

4

מעבירה את הירקות הרכים והפרי הקסום לטחינה
מוסיפה חומץ ועוד מים חמים עם הרוטב לא מספיק נוזלי
מתקנת תיבול עם עוד חומץ ומלח
מעבירה לבקבוק ולמקרר

נומאטו מישמש
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים