מרק קרם פטריות

20/01/2021

מרק חגיגי עם המון טעם, וטקסטורה סמיכה שנוצרת מטחינה של הפטריות

Prep Time10 minsCook Time25 mins

 1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות
 2 סלסלות פטריות שמפיניון או אחרות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 1 זוקיני גדול לא קלוף חתוך לקוביות
 500 ml מיל ציר עצמות בקר ג'לטיני
 250 ml חלב קוקוס AROY-D
 3 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
 6 עלי מרווה יבשים

1

מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות, אפשר לבחור גם בפטריות יער או פורטבלו מה שיש ומתחשק.

2

ממשיכה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית.
חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו.

3

זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
מוסיפה ציר עצמות, אצלי זו שקית שטוחה של חצי ליטר שאני שומרת במקפיא מוסיפה גם קופסה קטנה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות

4

מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או טוחנת בסיר במוט טחינה

5

מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה

6

טופינג (אופציונלי): חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס

פטריות שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציר
את השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים

שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות

Ingredients

 1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות
 2 סלסלות פטריות שמפיניון או אחרות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 1 זוקיני גדול לא קלוף חתוך לקוביות
 500 ml מיל ציר עצמות בקר ג'לטיני
 250 ml חלב קוקוס AROY-D
 3 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
 6 עלי מרווה יבשים

Directions

1

מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות, אפשר לבחור גם בפטריות יער או פורטבלו מה שיש ומתחשק.

2

ממשיכה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית.
חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו.

3

זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
מוסיפה ציר עצמות, אצלי זו שקית שטוחה של חצי ליטר שאני שומרת במקפיא מוסיפה גם קופסה קטנה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות

4

מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או טוחנת בסיר במוט טחינה

5

מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה

6

טופינג (אופציונלי): חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס

פטריות שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציר
את השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים

שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות

מרק קרם פטריות
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים