מרק קרם פטריות

מרק עם המון טעם, וטקסטורה סמיכה ונעימה

הכנות10 minsזמן בישול25 mins

 1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות
 2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות
 חצי סלסלת פטריות שמפיניון קטנות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 1 זוקיני גדול לא קלוף חתוך לקוביות
 250 ml ציר עצמות בקר
 250 ml חלב קוקוס AROY-D
 3 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
 6 עלי מרווה יבשים
 2 כפיות קמח ARROWROOT

1

מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות
מתחילה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית. חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו. זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
מוסיפה ספל ציר עצמות מצומצם ומלא טעם, וקופסה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות
בקערה קטנה ממיסה שתי כפיות של ארורוט, במי ברז. מוזגת לסיר את תכולת הקערית תוך ערבוב, התפקיד של הקמח הזה הוא להסמיך את המרק
מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או במוט טחינה
מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה
טופינג: חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס
הטופינג הזה הוא אופציונלי, אפשר להגיש גם בלי

2

\
ARROWROOT
בשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבע
נועד לעזור בהסמכה. כדאי לערבב אותו במעט מים כמו קורנפלור ורק אז להוסיף, המרקם שלו צמידי לכן אני טוחנת אחרי ההוספה שלו. אפשר לוותר ואז המרק יהיה פחות סמיך, הקישוא והטחינה של הפטריות יתנו גוף
פטריות
שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציר, את השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים
\
שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות

Ingredients

 1 סלסלת פטריות שיטאקי טריות
 2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות
 חצי סלסלת פטריות שמפיניון קטנות
 1 בצל גדול קצוץ דק
 1 זוקיני גדול לא קלוף חתוך לקוביות
 250 ml ציר עצמות בקר
 250 ml חלב קוקוס AROY-D
 3 כפות שמן קוקוס אורגני מכבישה קרה
 1 כפית מלח הימלאיה ורוד
 6 עלי מרווה יבשים
 2 כפיות קמח ARROWROOT

Directions

1

מתחילה בקיצוץ הבצל לקוביות קטנות, השיטאקי לפרוסות דקות
את השמפניון לפרוסות, משתמשת בסלסלה של החומות וסלסלה של הלבנות
מתחילה בהשמחת הבצל ועלי המרווה היבשים בכף שמן קוקוס, שהבצל שקוף מוסיפה את השיטאקי וממשיכה לערבב, מבשלת דקה שתים ומוסיפה עוד כף שמן קוקוס ועוד סלסלת פטריות חתוכות, ממשיכה ככה גם עם הסלסלה השלישית. חותכת את הזוקיני לקוביות ומוסיפה גם אותו. זה בסיס המרק. ממליחה בכפית של מלח הימלאיה
מוסיפה ספל ציר עצמות מצומצם ומלא טעם, וקופסה של חלב קוקוס. מדללת בעוד כוס של מים רותחים. מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה 20 דקות
בקערה קטנה ממיסה שתי כפיות של ארורוט, במי ברז. מוזגת לסיר את תכולת הקערית תוך ערבוב, התפקיד של הקמח הזה הוא להסמיך את המרק
מעבירה את המרק לטחינה, במיכל הגדול של הנינג'ה כאשר הפיה פתוחה ליציאת אדים, או במוט טחינה
מחזירה לסיר את המרק הטחון והסמיך, זה הזמן לראות האם המרקם נעים או אולי צריך עוד קצת מים חמים
מכסה וושומרת על אש קטנה שלא יגיע לרתיחה
טופינג: חותכת את הפטריות הקטנות לרבעים ומטגנת אותם בעוד כף של שמן קוקוס
הטופינג הזה הוא אופציונלי, אפשר להגיש גם בלי

2

\
ARROWROOT
בשמו העיברי עמילן מרנטת הקנה אפשר להשיג בחנויות טבע
נועד לעזור בהסמכה. כדאי לערבב אותו במעט מים כמו קורנפלור ורק אז להוסיף, המרקם שלו צמידי לכן אני טוחנת אחרי ההוספה שלו. אפשר לוותר ואז המרק יהיה פחות סמיך, הקישוא והטחינה של הפטריות יתנו גוף
פטריות
שיטאקי חשובות לבנית הטעם של האוממי שעובד מצוין עם העומק של הציר, את השמפיניון אפשר להחליף בפטריות מסוגים אחרים
\
שארית המרק יכולה לשמש בקלות כרוטב פטריות, מושלם עם קציצות עוף קטנות

מרק קרם פטריות