מרק ירקות וציר

המרק הזה התחיל מגירסה טבעונית שהכנו מדי פעם משאריות ירקות, באחת הפעמים הכנסתי שקית של ציר גלטיני, ובום קרה הקסם והמרק הפך לממכר, יש בו את הטריות של ירקות שמתבשלים קצר ושומרים על הביס שלהם, בטיגון קל בשמן זית ועומק של ציר שבושל שעות

הכנות10 minsזמן בישול30 mins

בסיס
 1 בצל לבן גדול או כרישה גדולה
 2 גזרים
 שורש סלרי או שלושה מקלות סלרי
 אצבע ג'ינגר חתוכה לגפרורים דקים
 חצי כוס שמן זית
 חצי ליטר ציר עצמות גלטיני
ירקות משתנים
 חופן פטריות
 ראש ברוקולי או כרובית
 כמה עלי מנגולד, סלק או תרד
 עלי קייל או חתיכת כרוב
 קישוא, זוקיני או חתיכת דלעת
 עלי תבלין כמו פטרוזיליה כוסברה בזיל
ירקות עמילנים משתנים
 שעועית ירוקה או אפונת גינה
 דלעת ערמונים או בטטה
 סלק או ארטישוק ירושלמי

1

מתחילה במגירת הירקות, מלקטת, בכל פעם זה יוצא קצת אחרת וזה חלק מהכיף, כדאי שיהיו לפחות ארבעה סוגים של ירקות מלבד הבסיס, הם יכולים להיות גם קצת ישנים
הרשימה מחולקת לירקות משתנים עלים, קישוא, דלעת, פטריות, מצליבים, כולם דלי פחממות, וירקות עמילנים כמו בטטה סלק ואפונה ירוקה, משלבת כדי שהמרק ישמר קליל ויהיה לו מספיק גוף
את הירקות האלו קוצצת לחתיכות נגיסות, כיף שיש בכף כמה ירקות יחד. יוצא משהו כמו 9 כוסות של ירקות משתנים

2

מכינה את ירקות הבסיס, כדאי שיהיו כולם. הבצל או הכרישה קצוצים דק, אפשר גם את שניהם, חתיכת ג'ינגר קצוצה לאצבעות דקיקות, מי שלא בענין ג'ינגר יכולה להחליף בשום פרוס דק דק גם שניהם יחד זה סבבה. גזר יתן מתיקות קוביות קטנות שיגיעו לכל כף, סלרי יתן חמיצות ויאזן טוב את הגזר, או שורש או מקלות קלופים וקצוצים דק
את הירקות מטגנת בשפע של שמן זית - כרבע כוס בסיר רחב שיכיל את המרק, הרעיון שיהיו מצופים בשומן מערבבת עד שהבצל שקוף

3

מוסיפה מהירקות המשתנים, ירקות קשים כמו שורשים או כרובית בהתחלה, מוסיפה עוד קצת שמן לתת לירקות להעטף בשומן לפני הכנסת הירק הבא, האחרונים להיכנס הם העלים שצרכים מעט זמן
שכל הירקות בפנים והצבע והריח מעולים מוסיפה את הציר
תוכלו למצוא כאן מתכון לציר גלטיני, שומרת על הציר בשקיות זיפ של חצי ליטר, שטוחות במקפיא מכניסה את הציר קפוא מעל הירקות ומכסה בכמה כוסות של מים רותחים
הציר ימס מאוד מהר. טועמת, יתכן שצריך עוד קצת מלח
מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה כעשרים דקות

Ingredients

בסיס
 1 בצל לבן גדול או כרישה גדולה
 2 גזרים
 שורש סלרי או שלושה מקלות סלרי
 אצבע ג'ינגר חתוכה לגפרורים דקים
 חצי כוס שמן זית
 חצי ליטר ציר עצמות גלטיני
ירקות משתנים
 חופן פטריות
 ראש ברוקולי או כרובית
 כמה עלי מנגולד, סלק או תרד
 עלי קייל או חתיכת כרוב
 קישוא, זוקיני או חתיכת דלעת
 עלי תבלין כמו פטרוזיליה כוסברה בזיל
ירקות עמילנים משתנים
 שעועית ירוקה או אפונת גינה
 דלעת ערמונים או בטטה
 סלק או ארטישוק ירושלמי

Directions

1

מתחילה במגירת הירקות, מלקטת, בכל פעם זה יוצא קצת אחרת וזה חלק מהכיף, כדאי שיהיו לפחות ארבעה סוגים של ירקות מלבד הבסיס, הם יכולים להיות גם קצת ישנים
הרשימה מחולקת לירקות משתנים עלים, קישוא, דלעת, פטריות, מצליבים, כולם דלי פחממות, וירקות עמילנים כמו בטטה סלק ואפונה ירוקה, משלבת כדי שהמרק ישמר קליל ויהיה לו מספיק גוף
את הירקות האלו קוצצת לחתיכות נגיסות, כיף שיש בכף כמה ירקות יחד. יוצא משהו כמו 9 כוסות של ירקות משתנים

2

מכינה את ירקות הבסיס, כדאי שיהיו כולם. הבצל או הכרישה קצוצים דק, אפשר גם את שניהם, חתיכת ג'ינגר קצוצה לאצבעות דקיקות, מי שלא בענין ג'ינגר יכולה להחליף בשום פרוס דק דק גם שניהם יחד זה סבבה. גזר יתן מתיקות קוביות קטנות שיגיעו לכל כף, סלרי יתן חמיצות ויאזן טוב את הגזר, או שורש או מקלות קלופים וקצוצים דק
את הירקות מטגנת בשפע של שמן זית - כרבע כוס בסיר רחב שיכיל את המרק, הרעיון שיהיו מצופים בשומן מערבבת עד שהבצל שקוף

3

מוסיפה מהירקות המשתנים, ירקות קשים כמו שורשים או כרובית בהתחלה, מוסיפה עוד קצת שמן לתת לירקות להעטף בשומן לפני הכנסת הירק הבא, האחרונים להיכנס הם העלים שצרכים מעט זמן
שכל הירקות בפנים והצבע והריח מעולים מוסיפה את הציר
תוכלו למצוא כאן מתכון לציר גלטיני, שומרת על הציר בשקיות זיפ של חצי ליטר, שטוחות במקפיא מכניסה את הציר קפוא מעל הירקות ומכסה בכמה כוסות של מים רותחים
הציר ימס מאוד מהר. טועמת, יתכן שצריך עוד קצת מלח
מכסה ומבשלת ברתיחה עדינה כעשרים דקות

מרק ירקות וציר