מרק גרון הודו

כולנו אוהבות מרק סבתא, שזה כמו מרק עוף רק עם גרון של הודו. בגרון יש הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק

הכנות5 minsזמן בישול3 hrs
 2 גרון הודו חתוך למקטעים
 1 שורש סלרי ענק
 2 גזר
 2 בצל לבן
 1 כרישה
 1 ארטישוק ירושלמי
 אצבע שורש ג'ינגר
 פטרוזיליה או שמיר
 עלי דפנה \ טימין או שניהם
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 כפית מלח ים אטלנטי
1

בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים. שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מינרלים ומוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני. ממתינה חצי שעה
חותכת את הגזר, וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, קולפת את הארטישוק ירושלמי, מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי
מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש

2

המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי

Ingredients

 2 גרון הודו חתוך למקטעים
 1 שורש סלרי ענק
 2 גזר
 2 בצל לבן
 1 כרישה
 1 ארטישוק ירושלמי
 אצבע שורש ג'ינגר
 פטרוזיליה או שמיר
 עלי דפנה \ טימין או שניהם
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 כפית מלח ים אטלנטי

Directions

1

בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים. שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מינרלים ומוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני. ממתינה חצי שעה
חותכת את הגזר, וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, קולפת את הארטישוק ירושלמי, מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי
מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש

2

המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי

מרק גרון הודו