מרק גרונות הודו

| 3/06/2020

כולנו אוהבות מרק סבתא, מרק צח ועדין כמו מרק עוף רק עם גרונות של הודו. גרונות הודו יש בהם הרבה עצמות וריקמות חיבור שתורמות לסמיכות ולערכים התזונתיים של המרק. כדי לקבל מרק צלול מרתיחה ומחליפה מים

 2 גרון הודו חתוך למקטעים
 1 שורש סלרי ענק
 או 4 מקלות סלרי עם עלים
 2 גזר
 1 קישוא גדול
 2 בצל לבן
 1 כרישה
 אצבע שורש ג'ינגר
 פטרוזיליה או שמיר
 עלי דפנה טימין או שניהם
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 כפית מלח ים אטלנטי

1

בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים
שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מביאה לרתיחה, כל הג'יפה יוצאת למעלה
מסננת את הגרונות מהמים האלו, זה יתן מרק צח

2

שוטפת את הסיר
מחזירה לסיר את הגרונות ממלא במים מינרלים או מסוננים. מוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני.
מחזירה לאש

3

חותכת את הגזר, וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, אפשר להחליף בגבעולי סלרי עם העלים.
מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי

4

מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש

5

המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי
שומרת במקרר מחזיק שלושה ימים

הולך נפלא עם שקדי מרק פליאו

Ingredients

 2 גרון הודו חתוך למקטעים
 1 שורש סלרי ענק
 או 4 מקלות סלרי עם עלים
 2 גזר
 1 קישוא גדול
 2 בצל לבן
 1 כרישה
 אצבע שורש ג'ינגר
 פטרוזיליה או שמיר
 עלי דפנה טימין או שניהם
 6 גרגירי פלפל אנגלי
 כפית מלח ים אטלנטי

Directions

1

בוחרת גרונות טריים מאוד, העבים מועדפים למרק הזה, מבקשת לקבל חתוך במקטעים
שוטפת את הגרון ומכניסה לסיר, מכסה במים מביאה לרתיחה, כל הג'יפה יוצאת למעלה
מסננת את הגרונות מהמים האלו, זה יתן מרק צח

2

שוטפת את הסיר
מחזירה לסיר את הגרונות ממלא במים מינרלים או מסוננים. מוסיפה כף חומץ תפוחים אורגני.
מחזירה לאש

3

חותכת את הגזר, וכרישה למקטעים, קולפת את הבצל, שוטפת ומקלפת שורש סלרי ענק, סביב מאי אפשר למצוא כאלו בקלות חותכת לפלחים, אפשר להחליף בגבעולי סלרי עם העלים.
מוסיפה פטרוזיליה או שמיר, מוסיפה כפית מלח ועלי דפנה או טימין וכמה גרגירי פילפל אנגלי

4

מבשלת על אש קטנה שעתים וחצי שלוש

5

המרק הזה בשונה מציר עצמות, קל מאוד לשתיה
הבישול הארוך של עצמות הגרון מיצר ג'לי עדין שיש בו קולגן שעוזר בשיקום המעי
שומרת במקרר מחזיק שלושה ימים

מרק גרונות הודו
מרק גרון הודו