מרק בצל

המרק הזה כולו בצל שנוזליו התאדו ממנו והוחלפו ביין לבן וציר עצמות סמיך. נפלא ממש

הכנות10 minsזמן בישול1 hr 30 mins

 12 בצלים לבנים בינונים
 חצי כוס שמן זית
 1 כוס יין לבן
 חצי ליטר ציר בקר גלטיני
 3 כוסות מים רותחים
 1 עלה דפנה
 2 גבעולי טימין
 1 כפית מלח הימלאיה

1

יש פה בעיקר בצל, המרק כולו עוסק במיצוי טעמים מקורמלים שלו. בוחרת בבצלים יפים טריים ואם מזדמן את הזן בשם בצל מיצרי. קולפת חוצה ופורסת דק את הבצלים, יוצא קילו מאה בצל חתוך
מעבירה לסיר שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה חצי כוס שמן זית וכפית מלח. מערבבת ככה שהבצל מצופה בשמן שיעזור בקירמול. הבצל ממלא את הסיר וזה בסדר, המים יתאדו ממנו וכמות הבצל בסוף התהליך תתכוץ מאוד

2

מבשלת על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד כחצי שעה, במהלכה הבצל מאבד נוזלים, כאשר מתחיל מעט קירמול ויובש בתחתית הסיר מוסיפה מעט מים רותחים כדי להמשיך את התהליך, הבצל ימשיך להתרכך ובחלוף עוד כרבע שעה מוסיפה שוב מים רותחים. מתחיל להווצר צבע, ממשיכה לבחוש עד שהבצל מקבל צבעים מוזהבים עם מעט גוון חום, מוסיפה את היין ומאדה תוך ערבוב
מעבירה את הציר לסיר קטן ומוסיפה שלוש כוסות מים, מחממת את הציר והמים עוד מעט הם יכנסו למרק
שהיין התאדה מוסיפה את הציר הרותח גבעולי טימין ועלה דפנה, בודקת מליחות ובמידת הצורך מוסיפה קצת. אם החזרתן פלפל שחור כדאי להוסיף קצת. מכסה ומבשלת על רתיחה עדינה עוד עשרים דקות

3

הסמכה אופציונלית: אפשר לערבב כף ארורוט ברבע כוס מים קרים ולשפוך בזרם איטי למרק להמשיך לבשל תוך ערבוב כחמש דקות ברתיחה מאוד עדינה

Ingredients

 12 בצלים לבנים בינונים
 חצי כוס שמן זית
 1 כוס יין לבן
 חצי ליטר ציר בקר גלטיני
 3 כוסות מים רותחים
 1 עלה דפנה
 2 גבעולי טימין
 1 כפית מלח הימלאיה

Directions

1

יש פה בעיקר בצל, המרק כולו עוסק במיצוי טעמים מקורמלים שלו. בוחרת בבצלים יפים טריים ואם מזדמן את הזן בשם בצל מיצרי. קולפת חוצה ופורסת דק את הבצלים, יוצא קילו מאה בצל חתוך
מעבירה לסיר שיכיל אותם בנוחות, מוסיפה חצי כוס שמן זית וכפית מלח. מערבבת ככה שהבצל מצופה בשמן שיעזור בקירמול. הבצל ממלא את הסיר וזה בסדר, המים יתאדו ממנו וכמות הבצל בסוף התהליך תתכוץ מאוד

2

מבשלת על אש גבוהה תוך ערבוב מתמיד כחצי שעה, במהלכה הבצל מאבד נוזלים, כאשר מתחיל מעט קירמול ויובש בתחתית הסיר מוסיפה מעט מים רותחים כדי להמשיך את התהליך, הבצל ימשיך להתרכך ובחלוף עוד כרבע שעה מוסיפה שוב מים רותחים. מתחיל להווצר צבע, ממשיכה לבחוש עד שהבצל מקבל צבעים מוזהבים עם מעט גוון חום, מוסיפה את היין ומאדה תוך ערבוב
מעבירה את הציר לסיר קטן ומוסיפה שלוש כוסות מים, מחממת את הציר והמים עוד מעט הם יכנסו למרק
שהיין התאדה מוסיפה את הציר הרותח גבעולי טימין ועלה דפנה, בודקת מליחות ובמידת הצורך מוסיפה קצת. אם החזרתן פלפל שחור כדאי להוסיף קצת. מכסה ומבשלת על רתיחה עדינה עוד עשרים דקות

3

הסמכה אופציונלית: אפשר לערבב כף ארורוט ברבע כוס מים קרים ולשפוך בזרם איטי למרק להמשיך לבשל תוך ערבוב כחמש דקות ברתיחה מאוד עדינה

מרק בצל