מרוות ירושלים

עלים של מַרְווַת יְרוּשָׁלַיִם הם מהניפלאים שיש לעלי המילוי, הם צצים בתחילת החורף וניתן ללקט אותם או ליקנות בשווקים הערבים. מאוד פשוט לגלגל ולבשל והתוצאה מפתיעה בפראיות וטעם ירוק

הכנות45 minsזמן בישול1 hr
 15 עלים של מרוות ירושלים
 5 עצמות מוח בגובה שני סנטימטר
 כוס ציר עוף או בקר
למילוי עם אורז
 1 כוס אורז בסמטי לבן
 1 בצל לבן קצוץ קטן מטוגן בהרבה שמן זית
 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
 רבע כוס מיץ לימון
 300 גרם בשר טחון שמן
 כפית מלח
 כפית הבהרת \ אופציונלי
למילוי בשר וירקות
 500 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
 1 בצל גדול קצוץ דק
 1 כרישה גדולה קצוצה דק
 1 גזר גדול מגורד
 1 קישוא גדול מגורד
 1 כף עלים קצוצים של זעתר
 מלח אטלנטי גס
הכנת המילוי עם אורז
1

מתחילה בטיגון בצל לבן גדול קצוץ קטן, מוסיפה את הבשר, מוסיפה אורז בסמטי לבן שטוף היטב, מוסיפה פטרוזיליה קצוצה מלח ותבלינים, מוסיפה כוס מים מינרלים מורידה לאש קטנה ומכסה לחמש דקות, מקררת קצת את המילוי לפני הגלגול

הכנת מילוי בשר
2

מטגנת את הבצל, מוסיפה כרישה וגזר, מוסיפה את הבשר ומטגנת דקה שתים, מכבה אש ומוסיפה מלח ועלים קצוצים של זעתר

מילוי עלים
3

גוזמת את הגבעול ומשאירה אותם בצד לריפוד הסיר, חולטת את העלים במים רותחים, חליטה קצרה של דקה. מוציאה למסננת
בוחרת קרש עבודה גדול עליו פורשת מספר עלים, הצד המבריק מתחת. כלומר מניחה את המילוי על הצד המחוספס יותר
מגלגלת את העלים מבסיס העלה קדימה, כאשר מקפלת מהשולים כדי שהמילוי לא יברח

אפיה
4

בוחרת תבנית שתכיל את העלים והעצמות בצפיפות
מרפדת את התבנית בגבעולים שהסרתי מהעלים
מסדרת בצפיפות עצמות ועלים ממולאים
מחממת את הציר ומוסיפה לו עוד כוס מים חמים
שופכת בעדינות את הנוזלים מעל, מכסה בניר אפיה ומעל נייר כסף. מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לארבעים דקות מכוסה ועוד 10 דקות השחמה
אפשר להוסיף מעל קצת אפונת גינה ולהגיש עם רבעי לימונים

Ingredients

 15 עלים של מרוות ירושלים
 5 עצמות מוח בגובה שני סנטימטר
 כוס ציר עוף או בקר
למילוי עם אורז
 1 כוס אורז בסמטי לבן
 1 בצל לבן קצוץ קטן מטוגן בהרבה שמן זית
 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
 רבע כוס מיץ לימון
 300 גרם בשר טחון שמן
 כפית מלח
 כפית הבהרת \ אופציונלי
למילוי בשר וירקות
 500 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
 1 בצל גדול קצוץ דק
 1 כרישה גדולה קצוצה דק
 1 גזר גדול מגורד
 1 קישוא גדול מגורד
 1 כף עלים קצוצים של זעתר
 מלח אטלנטי גס

Directions

הכנת המילוי עם אורז
1

מתחילה בטיגון בצל לבן גדול קצוץ קטן, מוסיפה את הבשר, מוסיפה אורז בסמטי לבן שטוף היטב, מוסיפה פטרוזיליה קצוצה מלח ותבלינים, מוסיפה כוס מים מינרלים מורידה לאש קטנה ומכסה לחמש דקות, מקררת קצת את המילוי לפני הגלגול

הכנת מילוי בשר
2

מטגנת את הבצל, מוסיפה כרישה וגזר, מוסיפה את הבשר ומטגנת דקה שתים, מכבה אש ומוסיפה מלח ועלים קצוצים של זעתר

מילוי עלים
3

גוזמת את הגבעול ומשאירה אותם בצד לריפוד הסיר, חולטת את העלים במים רותחים, חליטה קצרה של דקה. מוציאה למסננת
בוחרת קרש עבודה גדול עליו פורשת מספר עלים, הצד המבריק מתחת. כלומר מניחה את המילוי על הצד המחוספס יותר
מגלגלת את העלים מבסיס העלה קדימה, כאשר מקפלת מהשולים כדי שהמילוי לא יברח

אפיה
4

בוחרת תבנית שתכיל את העלים והעצמות בצפיפות
מרפדת את התבנית בגבעולים שהסרתי מהעלים
מסדרת בצפיפות עצמות ועלים ממולאים
מחממת את הציר ומוסיפה לו עוד כוס מים חמים
שופכת בעדינות את הנוזלים מעל, מכסה בניר אפיה ומעל נייר כסף. מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לארבעים דקות מכוסה ועוד 10 דקות השחמה
אפשר להוסיף מעל קצת אפונת גינה ולהגיש עם רבעי לימונים

מרוות ירושלים