פיתה עם זעתר זה די ביסיק לאיכות חיים טובה, קצת התעסקות אבל תוצאה מאוד מספקת
מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לכערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה
מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה
בכערה מוסיפה לכרובית את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
אפיה ראשונה, על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים
זו האפיה הראשונה, הופכת את הפיתות על התבנית ומצפה בממרח הזעתר, מפזרת קצת שומשום מעל וזילוף של שמן זית
מחזירה לתנור לשליש העליון לעוד כחמש דקות עד שמקבל צבע
בעלי ומכתש מכניסה חצי מכמות העלים שיני שום ומלח, כותשת קצת עד שמתפנה מקום במכתש, מוסיפה את שאר העלים ומעט שמן זית ומשיכה לכתוש. את הממרח הזה מורחת על הפיתות
חומרים
אופן ההכנה
מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לכערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה
מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה
בכערה מוסיפה לכרובית את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
אפיה ראשונה, על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים
זו האפיה הראשונה, הופכת את הפיתות על התבנית ומצפה בממרח הזעתר, מפזרת קצת שומשום מעל וזילוף של שמן זית
מחזירה לתנור לשליש העליון לעוד כחמש דקות עד שמקבל צבע
בעלי ומכתש מכניסה חצי מכמות העלים שיני שום ומלח, כותשת קצת עד שמתפנה מקום במכתש, מוסיפה את שאר העלים ומעט שמן זית ומשיכה לכתוש. את הממרח הזה מורחת על הפיתות