מנקיש פיתה עם זעתר

12/11/2020

פיתה עם זעתר זה די ביסיק לאיכות חיים טובה, נקראת מנקיש. קצת התעסקות כי הבצק נטול דגנים וגלוטן, יש בו כרובית ושקדים, תוצאה מאוד מספקת

Prep Time40 minsCook Time25 mins

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
לטופינג
 כוס עלי זעתר טרים
 2 שיני שום
 מלח אטלנטי גס
 שמן זית סורי
 זרעי שומשום

1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לכערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה
בכערה מוסיפה לכרובית את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
אפיה ראשונה, על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים
זו האפיה הראשונה, הופכת את הפיתות על התבנית ומצפה בממרח הזעתר, מפזרת קצת שומשום מעל וזילוף של שמן זית
מחזירה לתנור לשליש העליון לעוד כחמש דקות עד שמקבל צבע

הכנת הזעתר
3

בעלי ומכתש מכניסה חצי מכמות העלים שיני שום ומלח, כותשת קצת עד שמתפנה מקום במכתש, מוסיפה את שאר העלים ומעט שמן זית ומשיכה לכתוש. את הממרח הזה מורחת על הפיתות

Ingredients

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
לטופינג
 כוס עלי זעתר טרים
 2 שיני שום
 מלח אטלנטי גס
 שמן זית סורי
 זרעי שומשום

Directions

1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לכערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה
בכערה מוסיפה לכרובית את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
אפיה ראשונה, על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים
זו האפיה הראשונה, הופכת את הפיתות על התבנית ומצפה בממרח הזעתר, מפזרת קצת שומשום מעל וזילוף של שמן זית
מחזירה לתנור לשליש העליון לעוד כחמש דקות עד שמקבל צבע

הכנת הזעתר
3

בעלי ומכתש מכניסה חצי מכמות העלים שיני שום ומלח, כותשת קצת עד שמתפנה מקום במכתש, מוסיפה את שאר העלים ומעט שמן זית ומשיכה לכתוש. את הממרח הזה מורחת על הפיתות

מנקיש פיתה עם זעתר
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים