מולים עם ארטישוק ירושלמי

9/01/2021

מולים חיבים להיות טרים וסגורים הפתוחים לפח. שנופל לידי אוצר כזה אני עושה מעט, ארוחה שאוכלות בידים עם מלא רוטב. זו חייה שנאכלת בשלמותה עם המון נוטריאנטים

Prep Time5 minsCook Time15 mins

 1 סלסלה של מולים צדפות שחורות טרים כקילו
 4 פקעות של ארטישוק ירושלמי
 1 בצל לבן גדול קצוץ קטן
 חצי כוס יין לבן יבש
 חצי כוס שמן זית עדין
 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק
 50 גרם חמאה צהובה - אופציונלי

1

את המולים הטריים שומרת בקערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים
שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל
מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח

2

קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק גדול.
קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות מאורכות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן

3

מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והיין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים
לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
מי שאוכלת חמאה זה הזמן להוסיף קוביה יפה

4

מוסיפה את המולים ומקפיצה
הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטב
כשכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות
להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה
אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול

Ingredients

 1 סלסלה של מולים צדפות שחורות טרים כקילו
 4 פקעות של ארטישוק ירושלמי
 1 בצל לבן גדול קצוץ קטן
 חצי כוס יין לבן יבש
 חצי כוס שמן זית עדין
 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק
 50 גרם חמאה צהובה - אופציונלי

Directions

1

את המולים הטריים שומרת בקערה במקרר עם קוביות קרח, הכי טוב להכין באותו היום
שוטפת במים קרים וממינת את הפתוחים
שיש צדפה פתוחה היא לא ראויה למאכל
מנקה משאריות של אצות וחול, שומרת את הצדפות בקערה עם מים וקרח

2

קוצצת דק בצל, מטגנת בשפע של שמן זית עדין במחבת רחבה שתכיל בנוחות את כל התבשיל, אפשר ווק גדול.
קולפת וחותכת את הארטישוק ירושלמי לאורך ואת החצים שוב לאורך ככה שמכל פקעת נוצרות 4 פיסות מאורכות שמזכירות צדפה, מוסיפה את הפקעות לבצל ומשחימה גם אותן

3

מוסיפה את היין ומאדה אותו מוסיפה גם חצי כוס של מים רותחים. בעזרת כף עץ מגרדת את תחתית המחבת שהנוזלים השחומים של הבצל ימסו לתוך המים והיין, זה הרוטב שבו יתבשלו המולים
לא ממליחה, המולים יתרמו את המליחות המושלמת מהים
מי שאוכלת חמאה זה הזמן להוסיף קוביה יפה

4

מוסיפה את המולים ומקפיצה
הצדפות יפתחו הנוזלים בהם יתצרפו לרוטב
כשכולן פתוחות מערבבת טוב ומכסה לכמה דקות
להגשה מפזרת מעל את הפטרוזיליה הקצוצה
אוכלות כאשר הצדפה משמשת ככפית לאסוף את הרוטב והמול

מולים עם ארטישוק ירושלמי
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים