מאפיין דלעת

בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפיין הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים. פיתוח מתכון רמי ורטמן

הכנות20 minsזמן בישול30 mins

 חצי קילו דלעת יפנית, דלורית, או דלעת גדולה רגילה
 חצי כוס קמח קוקוס
 שלושת רבעי כוס קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
 חצי כפית סודה לשתיה ללא אלומניום
 שלוש ביצים אורגניות
 רבע כוס טחינה גולמית
 רבע כוס שמן קוקוס
 שתי כפות מים
 מעט מלח אטלנטי ורוד
 שלוק מייפל
 שורש כורכום טרי מגורד
 גרעיני דלעת לקישוט

1

מגרדת את הדלעת ואת שורש הכורכום על מגררת דקה
מערבבת בקערה את הביצים עם שמן הקוקוס, המים, טחינה ומייפל, מוסיפה את הדלעת המגורדת
בקערה נפרדת מערבבת קמח שקדים , קמח קוקוס, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח
מאחדת את התערובת בבחישה קצרה, אין צורך לערבב הרבה
מעבירה לתבנית שקעים, מרופדת במאנז'טים
בוזקת מעל גרעיני דלעת
אופה ב180 מעלות כחצי שעה
בודקת שקיסם יוצא יבש, ובמידת הצורך מחזירה לעוד כמה דקות

חומרים

 חצי קילו דלעת יפנית, דלורית, או דלעת גדולה רגילה
 חצי כוס קמח קוקוס
 שלושת רבעי כוס קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
 חצי כפית סודה לשתיה ללא אלומניום
 שלוש ביצים אורגניות
 רבע כוס טחינה גולמית
 רבע כוס שמן קוקוס
 שתי כפות מים
 מעט מלח אטלנטי ורוד
 שלוק מייפל
 שורש כורכום טרי מגורד
 גרעיני דלעת לקישוט

אופן ההכנה

1

מגרדת את הדלעת ואת שורש הכורכום על מגררת דקה
מערבבת בקערה את הביצים עם שמן הקוקוס, המים, טחינה ומייפל, מוסיפה את הדלעת המגורדת
בקערה נפרדת מערבבת קמח שקדים , קמח קוקוס, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח
מאחדת את התערובת בבחישה קצרה, אין צורך לערבב הרבה
מעבירה לתבנית שקעים, מרופדת במאנז'טים
בוזקת מעל גרעיני דלעת
אופה ב180 מעלות כחצי שעה
בודקת שקיסם יוצא יבש, ובמידת הצורך מחזירה לעוד כמה דקות

מאפיין דלעת