מאפיין דלעת

3/06/2020

בשלבים הראשונים שעדין קשה לוותר לגמרי על מאפים, יש הפתעות קטנות כמו המאפיין הזה, שהולך מעולה כארוחת בוקר מפנקת, או פינוק של אחר הצהרים

Prep Time20 minsCook Time30 mins

 חצי קילו דלעת יפנית, דלורית, או דלעת גדולה רגילה
 חצי כוס קמח קוקוס
 שלושת רבעי כוס קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
 חצי כפית סודה לשתיה ללא אלומניום
 שלוש ביצים אורגניות
 רבע כוס טחינה גולמית
 רבע כוס שמן קוקוס
 שתי כפות מים
 מעט מלח אטלנטי ורוד
 שלוק מייפל
 שורש כורכום טרי מגורד
 גרעיני דלעת לקישוט

הכנות ל12 יחידות
1

מגרדת את הדלעת ואת שורש הכורכום על מגררת דקה
מערבבת בקערה את הביצים עם שמן הקוקוס, המים, טחינה ומייפל, מוסיפה את הדלעת המגורדת
בקערה נפרדת מערבבת קמח שקדים , קמח קוקוס, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח
מאחדת את התערובת בבחישה קצרה, אין צורך לערבב הרבה

2

מעבירה לתבנית שקעים, מרופדת במאנז'טים
בוזקת מעל גרעיני דלעת
אופה ב180 מעלות כחצי שעה
בודקת שקיסם יוצא יבש, ובמידת הצורך מחזירה לעוד כמה דקות

Ingredients

 חצי קילו דלעת יפנית, דלורית, או דלעת גדולה רגילה
 חצי כוס קמח קוקוס
 שלושת רבעי כוס קמח שקדים
 חצי כפית אבקת אפיה ללא אלומניום
 חצי כפית סודה לשתיה ללא אלומניום
 שלוש ביצים אורגניות
 רבע כוס טחינה גולמית
 רבע כוס שמן קוקוס
 שתי כפות מים
 מעט מלח אטלנטי ורוד
 שלוק מייפל
 שורש כורכום טרי מגורד
 גרעיני דלעת לקישוט

Directions

הכנות ל12 יחידות
1

מגרדת את הדלעת ואת שורש הכורכום על מגררת דקה
מערבבת בקערה את הביצים עם שמן הקוקוס, המים, טחינה ומייפל, מוסיפה את הדלעת המגורדת
בקערה נפרדת מערבבת קמח שקדים , קמח קוקוס, אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח
מאחדת את התערובת בבחישה קצרה, אין צורך לערבב הרבה

2

מעבירה לתבנית שקעים, מרופדת במאנז'טים
בוזקת מעל גרעיני דלעת
אופה ב180 מעלות כחצי שעה
בודקת שקיסם יוצא יבש, ובמידת הצורך מחזירה לעוד כמה דקות

מאפיין דלעת
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים