לשון מתכון בסיס

19/12/2020

לשון יש לה הרבה חברים: מגישה אותה חמה או קרה, מבושלת או מטוגנת, עם רוטב... או בלי. יש לה טקסטורה רכה שמנונית ונגיסה. מתכון בסיס לבישול הלשון והצעות מה לעשות איתה

Prep Time5 minsCook Time3 hrs 30 mins

 1 לשון טריה במשקל קילו וחצי
 1 בצל קלוף
 8 פילפל אנגלי
 4 עלי דפנה
 4 שיני שום קלופות
 1 כף מלח

1

הלשון חייבת להיות טריה, לשון קפואה יש לה מרקם פחות טוב ובלשון המרקם זה אחד היתרונות המשמעותים
אז לשון טריה בסיר, תבלינים מים לכיסוי ומיכסה
על אש בינונית שלוש עד שלוש וחצי שעות, ברתיחה עדינה מאוד. לשון יותר קטנה צריכה פחות זמן
אחרי שלוש שעות נועצת סכין בחלק העבה כדי לבדוק האם רך מספיק. אם כן מכבה את האש וחוזרת אחרי חצי שעה למלאכת הקילוף

2

מוציאה את הלשון מהנוזל לקרש גדול, בעזרת קצה הסכין תופסת פינה ומקלפת את הקליפה הלבנה, אם הלשון מספיק מבושלת וחמימה הקליפה תרד מאוד בקלות. לשון מבושלת יתר על המידה בזמן הקילוף, חלקים מהלשון יתלשו והיא קצת תתפרק, עדין טעים באותה מידה אבל דורש יותר דיוק עם הסכין. מנקה בנדיבות חלקים רופפים או לא ממש יפים, הכלבה ליד, תופסת שאריות

3

נישארת עם לשון מוצקה קלופה ויפה

4

איחסון
מעבירה לקופסה למקרר
את נוזל הבישול אפשר לסנן ולשפוך מעל הלשון שתתקרר ברוטב שומר עליה יותר עסיסית, זה מתאים אם בחרתן לבשל אותה אחר כך ברוטב

5

אני פחות אוהבות גלטיניות
שומרת את הלשון במקרר בקופסה ממכוסה, ומשתמשת כמו נקניק, שבא לי פורסת פרוסה דקה
צליה קלה על מחבת חם עם מעט שמן זית ומלח גס

Ingredients

 1 לשון טריה במשקל קילו וחצי
 1 בצל קלוף
 8 פילפל אנגלי
 4 עלי דפנה
 4 שיני שום קלופות
 1 כף מלח

Directions

1

הלשון חייבת להיות טריה, לשון קפואה יש לה מרקם פחות טוב ובלשון המרקם זה אחד היתרונות המשמעותים
אז לשון טריה בסיר, תבלינים מים לכיסוי ומיכסה
על אש בינונית שלוש עד שלוש וחצי שעות, ברתיחה עדינה מאוד. לשון יותר קטנה צריכה פחות זמן
אחרי שלוש שעות נועצת סכין בחלק העבה כדי לבדוק האם רך מספיק. אם כן מכבה את האש וחוזרת אחרי חצי שעה למלאכת הקילוף

2

מוציאה את הלשון מהנוזל לקרש גדול, בעזרת קצה הסכין תופסת פינה ומקלפת את הקליפה הלבנה, אם הלשון מספיק מבושלת וחמימה הקליפה תרד מאוד בקלות. לשון מבושלת יתר על המידה בזמן הקילוף, חלקים מהלשון יתלשו והיא קצת תתפרק, עדין טעים באותה מידה אבל דורש יותר דיוק עם הסכין. מנקה בנדיבות חלקים רופפים או לא ממש יפים, הכלבה ליד, תופסת שאריות

3

נישארת עם לשון מוצקה קלופה ויפה

4

איחסון
מעבירה לקופסה למקרר
את נוזל הבישול אפשר לסנן ולשפוך מעל הלשון שתתקרר ברוטב שומר עליה יותר עסיסית, זה מתאים אם בחרתן לבשל אותה אחר כך ברוטב

5

אני פחות אוהבות גלטיניות
שומרת את הלשון במקרר בקופסה ממכוסה, ומשתמשת כמו נקניק, שבא לי פורסת פרוסה דקה
צליה קלה על מחבת חם עם מעט שמן זית ומלח גס

לשון מתכון בסיס
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים