לשון מתכון בסיס

לשון יש לה הרבה חברים: מגישה אותה חמה או קרה, מבושלת או מטוגנת, עם רוטב... או בלי. יש לה טקסטורה רכה שמנונית ונגיסה. מתכון בסיס לבישול הלשון והצעות מה לעשות איתה

כמותל 6 מנותזמן בישול3 hrs 30 mins

 1 לשון טריה במשקל קילו וחצי
 1 בצל קלוף
 8 פילפל אנגלי
 4 עלי דפנה
 4 שיני שום קלופות
 1 כף מלח

1

הלשון חייבת להיות טריה, לשון קפואה יש לה מרקם פחות טוב ובלשון המרקם זה אחד היתרונות המשמעותים
אז לשון טריה תבלינים מים לכיסוי ומיכסה
על אש בינונית שלוש עד שלוש וחצי שעות, ברתיחה עדינה מאוד. לשון יותר קטנה צריכה פחות זמן. אחרי שלוש שעות נועצת סכין בחלק העבה כדי לבדוק האם רך מספיק. אם כן מכבה את האש וחוזרת אחרי חצי שעה למלאכת הקילוף
מוציאה את הלשון מהנוזל לקרש גדול, בעזרת קצה הסכין תופסת פינה ומקלפת את הקליפה הלבנה, אם הלשון מספיק מבושלת וחמימה הקליפה תרד מאוד בקלות. לשון מבושלת יתר על המידה בזמן הקילוף, חלקים מהלשון יתלשו והיא קצת תתפרק, עדין טעים אבל פחות יפה. מנקה בנדיבות חלקים רופפים או לא ממש יפים, הכלבה ליד, תופסת שאריות. נישארת עם לשון מוצקה בצורה יפה, מעבירה לקופסה למקרר
את נוזל הבישול אפשר לסנן ולשפוך מעל הלשון שתתקרר ברוטב, שומר עליה יותר עסיסית, זה מתאים אם בחרתן לבשל אותה אחר כך ברוטב
אני פחות אוהבות גלטיניות אז שומרת את הלשון במקרר מכוסה, יותר בכיוון של נקניק שאפשר לפרוס ממנו שבא

הצעות מה לעושת איתה
2

הכי פשוט לפרוס דק ולאכול שבא
צליה קלה על מחבת חם עם מעט שמן זית ומלח גס
להוסיף כמנת חלבון איכותי לסלט

חומרים

 1 לשון טריה במשקל קילו וחצי
 1 בצל קלוף
 8 פילפל אנגלי
 4 עלי דפנה
 4 שיני שום קלופות
 1 כף מלח

אופן ההכנה

1

הלשון חייבת להיות טריה, לשון קפואה יש לה מרקם פחות טוב ובלשון המרקם זה אחד היתרונות המשמעותים
אז לשון טריה תבלינים מים לכיסוי ומיכסה
על אש בינונית שלוש עד שלוש וחצי שעות, ברתיחה עדינה מאוד. לשון יותר קטנה צריכה פחות זמן. אחרי שלוש שעות נועצת סכין בחלק העבה כדי לבדוק האם רך מספיק. אם כן מכבה את האש וחוזרת אחרי חצי שעה למלאכת הקילוף
מוציאה את הלשון מהנוזל לקרש גדול, בעזרת קצה הסכין תופסת פינה ומקלפת את הקליפה הלבנה, אם הלשון מספיק מבושלת וחמימה הקליפה תרד מאוד בקלות. לשון מבושלת יתר על המידה בזמן הקילוף, חלקים מהלשון יתלשו והיא קצת תתפרק, עדין טעים אבל פחות יפה. מנקה בנדיבות חלקים רופפים או לא ממש יפים, הכלבה ליד, תופסת שאריות. נישארת עם לשון מוצקה בצורה יפה, מעבירה לקופסה למקרר
את נוזל הבישול אפשר לסנן ולשפוך מעל הלשון שתתקרר ברוטב, שומר עליה יותר עסיסית, זה מתאים אם בחרתן לבשל אותה אחר כך ברוטב
אני פחות אוהבות גלטיניות אז שומרת את הלשון במקרר מכוסה, יותר בכיוון של נקניק שאפשר לפרוס ממנו שבא

הצעות מה לעושת איתה
2

הכי פשוט לפרוס דק ולאכול שבא
צליה קלה על מחבת חם עם מעט שמן זית ומלח גס
להוסיף כמנת חלבון איכותי לסלט

לשון מתכון בסיס