בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול
מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה
מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קמת יותר או קצת פחות אפשר לשחק עם הקמחים
לקערה, מוסיפה את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות קמח הקוקוס סופג והבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים
במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית או קוביות שומן טלה כשיש
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
מוסיפה את הבשר והעגבניות ומערבבת כדי לפורר את הבשר, אחרי דקה של ערבוב מכבה את האש וממשיכה לערבב, זה ישמור על לחות הבשר. מוסיפה עוד לחות או עם רבק עגבניות ביתי (מתכון בקרוב) או כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן
הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. יותר מערימה ממורחת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר
Servings 4