לחמא בעג’ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

כמותל 4 מנותזמן בישול30 mins

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
 שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הבשר
 300 גרם בשר בקר שמן
 בצל קטן קצוץ דק
 קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
 כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
 חופן צנוברים \ אופציונלי
 מלח ים גס וקמצוץ קינמון

לקראסט
1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קמת יותר או קצת פחות אפשר לשחק עם הקמחים
לקערה, מוסיפה את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות קמח הקוקוס סופג והבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר
3

במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית או קוביות שומן טלה כשיש
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
מוסיפה את הבשר והעגבניות ומערבבת כדי לפורר את הבשר, אחרי דקה של ערבוב מכבה את האש וממשיכה לערבב, זה ישמור על לחות הבשר. מוסיפה עוד לחות או עם רבק עגבניות ביתי (מתכון בקרוב) או כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה
4

הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. יותר מערימה ממורחת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר

חומרים

לקראסט
 כרובית בינונית
 6 כפות קמח שקדים
 3 כפות קמח קוקוס
 1 ביצה אורגנית
 חצי כפית מלח
 שמן זית לשימון התבנית
לתערובת הבשר
 300 גרם בשר בקר שמן
 בצל קטן קצוץ דק
 קוביות קטנות של עגבניה קלופה ללא גרעינים
 כף רסק עגבניות ביתי או ציר עצמות
 חופן צנוברים \ אופציונלי
 מלח ים גס וקמצוץ קינמון

אופן ההכנה

לקראסט
1

מתחילה בבישול הכרובית, מפרידה לפרחים, מכסה במים וממליחה
שרך מסננת ומעבירה למעבד מזון עם להב ברזל לטחינה טובה
מוציאה את המחית לסחיטה, המטרה היא להגיע לכרובית יבשה
משתמשת במגבת מטבח נקיה, מניחה את הכרובית במרכז אוספת את השולים וסוחטת לקערה, יוצא משהו כמו כוס וחצי נוזלים, ככה שיש יותר מה להוציא ממה שנדמה

2

מודדת שתי כוסות מידה של כרובית יבשה, קמת יותר או קצת פחות אפשר לשחק עם הקמחים
לקערה, מוסיפה את הקמחים הביצה ומעט מלח ומערבבת לבצק יציב
מניחה בצד ל10 דקות קמח הקוקוס סופג והבצק משתפר עוד
אפיה ראשונה: על תבנית עם ניר אפיה מורחת שמן זית, לוקחת כדור כמו קלמנטינה ופותחת אותו לעיגול דק
מכניסה לתנור ב180 מעלות לכ20 דקות עד שהשולים משחימים

לתערובת הבשר
3

במחבת ברזל כבדה מטגנת את הבצל הקצוץ במעט שמן זית או קוביות שומן טלה כשיש
קולפת את העגבניה, מוציאה את הזרעים וקוצצת לקוביות קטנות
מוסיפה את הבשר והעגבניות ומערבבת כדי לפורר את הבשר, אחרי דקה של ערבוב מכבה את האש וממשיכה לערבב, זה ישמור על לחות הבשר. מוסיפה עוד לחות או עם רבק עגבניות ביתי (מתכון בקרוב) או כף של ציר או כף של שמן זית
קמצוץ קינמון קטן יתן את הזיות ומעט מלח ים גס
אם לא אוהבות קינמון אפשר לקצוץ נענע ופטרוזיליה ולפזר מעל שמוכן

הרכבה ואפיה
4

הבסיסים כבר אפויים, בוחרת את הצד הכהה יותר ועליו מורחת מהתערובת. יותר מערימה ממורחת. מכניסה לתנור לתא העליון לכמה דקות עד שהכל שחום ומגרה. כמה דקות? סביב עשר

לחמא בעג’ין