לחם-שקדים

לחם שקדים

כיכר לחם בטעם שקדים עדין מנוקד בגרעיני דלעת ואגוזים, מצופה בפרוסות שקדים דקות. מושלם לארוחת בוקר. פרוסות דקות מחוממות בטוסטר או על מחבת עם אבוקדו או עין, וכמה זיתים בצד

הכנות5 minsזמן בישול40 mins
 4 ביצים אורגניות גדולות
 שלושת רבעי כוס שקדיה
 4 כפות קמח שקדים
 חצי כוס אגוזי מלך מושרים
 חצי כוס גרעיני דלעת מושרים
 כף שומשום שחור או מלא
 1 כפית מלח אטלנטי דק
 1 כפית דבש
 שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתיה בלי אלומניום
 2 כפיות חומץ תפוחים אורגני
 2 כפות שקדים קלופים פרוסים דק
1

מחממת תנור לחום 180 מעלות על טורבו
מרפדת תבנית מתכת או פירקס בנייר אפיה משומן
בקערה גדולה טורפת טוב את הביצים, מוסיפה את השקדיה, הדבש והמלח וממשיכה לטרוף
מוסיפה את קמח השקדים מסננת את הגרעינים והאגוזים מהמים ומוסיפה לקערה מוסיפה גם את והשומשום השחור. מערבבת
עד כאן ברגוע

2

כדי להרים את הבלילה, שהיא סך הכל מאוד כבדה משתמשת באבקת סודה לשתיה
כדי להפעיל אותה צריך משהו חומצי, חומץ תפוחים מצוין
במרכז הבלילה מוסיפה כפית שטוחה סודה לשתיה ומעל את חומץ התפוחים, נוצרת תסיסה, מיד מערבבת פנימה לתוך הבלילה, משתדלת שהתסיסה הזו תגיע לכל חלקי הבלילה. שופכת לתבנית
מפזרת מעל מעט פרוסות דקות של שקדים קלופים
מעבירה לתנור מחומם מראש על טורבו ל180 מעלות
הרצף הזה טוב לו להיות בלי הפסקות כדי לקבל כיכר אורירי

3

אופה 40 דקות
מוציאה ונותנת לכיכר להתקרר לפני שפורסת
\\
ללחם הזה מחמיא מאוד קליה בטוסטר

Ingredients

 4 ביצים אורגניות גדולות
 שלושת רבעי כוס שקדיה
 4 כפות קמח שקדים
 חצי כוס אגוזי מלך מושרים
 חצי כוס גרעיני דלעת מושרים
 כף שומשום שחור או מלא
 1 כפית מלח אטלנטי דק
 1 כפית דבש
 שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתיה בלי אלומניום
 2 כפיות חומץ תפוחים אורגני
 2 כפות שקדים קלופים פרוסים דק

Directions

1

מחממת תנור לחום 180 מעלות על טורבו
מרפדת תבנית מתכת או פירקס בנייר אפיה משומן
בקערה גדולה טורפת טוב את הביצים, מוסיפה את השקדיה, הדבש והמלח וממשיכה לטרוף
מוסיפה את קמח השקדים מסננת את הגרעינים והאגוזים מהמים ומוסיפה לקערה מוסיפה גם את והשומשום השחור. מערבבת
עד כאן ברגוע

2

כדי להרים את הבלילה, שהיא סך הכל מאוד כבדה משתמשת באבקת סודה לשתיה
כדי להפעיל אותה צריך משהו חומצי, חומץ תפוחים מצוין
במרכז הבלילה מוסיפה כפית שטוחה סודה לשתיה ומעל את חומץ התפוחים, נוצרת תסיסה, מיד מערבבת פנימה לתוך הבלילה, משתדלת שהתסיסה הזו תגיע לכל חלקי הבלילה. שופכת לתבנית
מפזרת מעל מעט פרוסות דקות של שקדים קלופים
מעבירה לתנור מחומם מראש על טורבו ל180 מעלות
הרצף הזה טוב לו להיות בלי הפסקות כדי לקבל כיכר אורירי

3

אופה 40 דקות
מוציאה ונותנת לכיכר להתקרר לפני שפורסת
\\
ללחם הזה מחמיא מאוד קליה בטוסטר

לחם שקדים