לחם טחינה וגרעינים

21/03/2021

כיכר לחם עמוסה בגרעינים ניפרסת יפה, אפשר לעשות ממנה סנדויץ מעולה וטוסט אבוקדו לבוקר. מושלם ואפילו אפשר להיזכר בלחם נלסון האגדי

Prep Time5 minsCook Time40 mins

 4 ביצים אורגניות גדולות
 1 כוס טחינה גולמית
 4 כפות קמח שקדים
 כוס גרעינים חמניה דלעת
 כף שומשום שחור או מלא
 1 כפית מלח אטלנטי דק
 1 כפית מיפל או דבש
 שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתיה בלי אלומניום
 2 כפיות חומץ תפוחים אורגני
 מעט גרעינים או שמשום לפיזור מעל

1

מחממת תנור לחום 180 מעלות על טורבו
מרפדת תבנית מתכת או פירקס בנייר אפיה משומן
בקערה גדולה טורפת טוב את הביצים, מוסיפה את הטחינה, המיפל והמלח וממשיכה לטרוף
מוסיפה את קמח השקדים, הגרעינים והשומשום לקערה. מערבבת
עד כאן ברגוע

2

כדי להרים את הבלילה, שהיא סך הכל מאוד כבדה משתמשת באבקת סודה לשתיה
כדי להפעיל אותה צריך משהו חומצי, חומץ תפוחים מצוין
במרכז הבלילה מוסיפה כפית שטוחה סודה לשתיה ומעל את חומץ התפוחים, נוצרת תסיסה, מיד מערבבת פנימה לתוך הבלילה, משתדלת שהתסיסה הזו תגיע לכל חלקי הבלילה. שופכת לתבנית
מפזרת מעל מעט גרעינים או זרעים
מעבירה לתנור מחומם מראש על טורבו ל180 מעלות
הרצף הזה טוב לו להיות בלי הפסקות כדי לקבל כיכר אורירי

3

אופה 40 דקות
מוציאה ונותנת לכיכר להתקרר לפני שפורסת

כיף להששתמש בשומשום מכמה צבעים
ללחם הזה מחמיא מאוד קליה בטוסטר

Ingredients

 4 ביצים אורגניות גדולות
 1 כוס טחינה גולמית
 4 כפות קמח שקדים
 כוס גרעינים חמניה דלעת
 כף שומשום שחור או מלא
 1 כפית מלח אטלנטי דק
 1 כפית מיפל או דבש
 שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתיה בלי אלומניום
 2 כפיות חומץ תפוחים אורגני
 מעט גרעינים או שמשום לפיזור מעל

Directions

1

מחממת תנור לחום 180 מעלות על טורבו
מרפדת תבנית מתכת או פירקס בנייר אפיה משומן
בקערה גדולה טורפת טוב את הביצים, מוסיפה את הטחינה, המיפל והמלח וממשיכה לטרוף
מוסיפה את קמח השקדים, הגרעינים והשומשום לקערה. מערבבת
עד כאן ברגוע

2

כדי להרים את הבלילה, שהיא סך הכל מאוד כבדה משתמשת באבקת סודה לשתיה
כדי להפעיל אותה צריך משהו חומצי, חומץ תפוחים מצוין
במרכז הבלילה מוסיפה כפית שטוחה סודה לשתיה ומעל את חומץ התפוחים, נוצרת תסיסה, מיד מערבבת פנימה לתוך הבלילה, משתדלת שהתסיסה הזו תגיע לכל חלקי הבלילה. שופכת לתבנית
מפזרת מעל מעט גרעינים או זרעים
מעבירה לתנור מחומם מראש על טורבו ל180 מעלות
הרצף הזה טוב לו להיות בלי הפסקות כדי לקבל כיכר אורירי

3

אופה 40 דקות
מוציאה ונותנת לכיכר להתקרר לפני שפורסת

כיף להששתמש בשומשום מכמה צבעים
ללחם הזה מחמיא מאוד קליה בטוסטר

לחם טחינה וגרעינים
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים