לברק במעטפה

הכנות10 minsזמן בישול20 mins
 1 לברק בינוני גדול של 600-900 גרם
 1 בצל סגול
 2 עגבניות בשלות
 1 פלפל חריף
 3 שיני שום
 0.50 cup יין לבן
 3 tbsp שמן זית
 2 נייר אפיה
 1 נייר אלומיניום עבה
1

לחמם תנור לחום של 200 מעלות
לחרוץ את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר
להניח בעלי ומכתש את השום פטרוזיליה מלח ומעט שמן זית
לעבד למישחה
לפרוס את נייר האלומיניום על תבנית אפיה
להניח מעט נייר אפיה
לפרוס דק את הבצל ולהניח מעל נייר האפיה
לזלף מעט שמן זית
להניח את הדג מעל ולהכניס את המשחת תיבול לתוך החריצים בשני הצדדים
לפרוס את העגבניה ולהניח מעל
לפזר מעט פלפל חריף ועוד זילוף שמן זית
לסגור את המעטפה ולהשאיר פתח קטן להכנסת הנוזלים
למזוג בעדינות חצי כוס יין לבן
לסגור היטב
לתנור ל20-25 דקות

 

Ingredients

 1 לברק בינוני גדול של 600-900 גרם
 1 בצל סגול
 2 עגבניות בשלות
 1 פלפל חריף
 3 שיני שום
 0.50 cup יין לבן
 3 tbsp שמן זית
 2 נייר אפיה
 1 נייר אלומיניום עבה

Directions

1

לחמם תנור לחום של 200 מעלות
לחרוץ את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר
להניח בעלי ומכתש את השום פטרוזיליה מלח ומעט שמן זית
לעבד למישחה
לפרוס את נייר האלומיניום על תבנית אפיה
להניח מעט נייר אפיה
לפרוס דק את הבצל ולהניח מעל נייר האפיה
לזלף מעט שמן זית
להניח את הדג מעל ולהכניס את המשחת תיבול לתוך החריצים בשני הצדדים
לפרוס את העגבניה ולהניח מעל
לפזר מעט פלפל חריף ועוד זילוף שמן זית
לסגור את המעטפה ולהשאיר פתח קטן להכנסת הנוזלים
למזוג בעדינות חצי כוס יין לבן
לסגור היטב
לתנור ל20-25 דקות

לברק במעטפה