לברק במעטפה

14/05/2018

Prep Time10 minsCook Time20 mins

 1 לברק בינוני גדול של 600-900 גרם
 1 בצל סגול
 2 עגבניות בשלות
 1 פלפל חריף
 3 שיני שום
 0.50 cup יין לבן
 3 tbsp שמן זית
 2 נייר אפיה
 1 נייר אלומיניום עבה

1

לחמם תנור לחום של 200 מעלות
לחרוץ את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר
להניח בעלי ומכתש את השום פטרוזיליה מלח ומעט שמן זית
לעבד למישחה
לפרוס את נייר האלומיניום על תבנית אפיה
להניח מעט נייר אפיה
לפרוס דק את הבצל ולהניח מעל נייר האפיה
לזלף מעט שמן זית
להניח את הדג מעל ולהכניס את המשחת תיבול לתוך החריצים בשני הצדדים
לפרוס את העגבניה ולהניח מעל
לפזר מעט פלפל חריף ועוד זילוף שמן זית
לסגור את המעטפה ולהשאיר פתח קטן להכנסת הנוזלים
למזוג בעדינות חצי כוס יין לבן
לסגור היטב
לתנור ל20-25 דקות

Ingredients

 1 לברק בינוני גדול של 600-900 גרם
 1 בצל סגול
 2 עגבניות בשלות
 1 פלפל חריף
 3 שיני שום
 0.50 cup יין לבן
 3 tbsp שמן זית
 2 נייר אפיה
 1 נייר אלומיניום עבה

Directions

1

לחמם תנור לחום של 200 מעלות
לחרוץ את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר
להניח בעלי ומכתש את השום פטרוזיליה מלח ומעט שמן זית
לעבד למישחה
לפרוס את נייר האלומיניום על תבנית אפיה
להניח מעט נייר אפיה
לפרוס דק את הבצל ולהניח מעל נייר האפיה
לזלף מעט שמן זית
להניח את הדג מעל ולהכניס את המשחת תיבול לתוך החריצים בשני הצדדים
לפרוס את העגבניה ולהניח מעל
לפזר מעט פלפל חריף ועוד זילוף שמן זית
לסגור את המעטפה ולהשאיר פתח קטן להכנסת הנוזלים
למזוג בעדינות חצי כוס יין לבן
לסגור היטב
לתנור ל20-25 דקות

לברק במעטפה
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים