לביבות סלמון ושקדים

לביבות מסלמון ושקדים. קלילות יציבות ורטובות מספיק, עם שקדים טחונים חלב שקדים קצת לימון בצל ושמיר. קלות לטיגון גם בגודל של בורגר

הכנות10 minsזמן בישול12 mins
 700 גרם פילה סלמון מאזור הזנב ללא עור
 2 בצל סגול בינוני
 4 כפות קמח שקדים
 חצי כוס חלב שקדים
 1 ביצה, אפשר גם רק צהוב
 4 פרוסות לימון כבוש
 8 גבעולי שמיר קצוצים
 4 פילטים של אנצ'ובי אופציונלי
 חצי כפית מלח אטלנטי ורוד דק
 מעט שמן לטיגון
1

כ20 לביבות גדולות של 50 גרם
\
מתחילה בהשריה של קמח שקדים בחלב שקדים זה מה שמיצר את המרקם ומאפשר טיגון קל ונוח
קוצצת את הבצל, חותכת גס ומכניסה למעבד מזון לדקה, קוביות קטנות לא משחה
מוסיפה קוביות גדולות של סלמון, כמה פילטים של אנצ'ובי, כמה פרוסות לימון כבוש, ומיץ מחצי לימון
טוחנת בפולסים הכוונה שהדג יקצץ לקוביות קטנות אבל לא תיווצר ממש מישחה
מוסיפה לתערובת את השקדים המושרים ושמיר קצוץ
טועמת ומתקנת תיבול, אולי עוד מלח או עוד מיץ לימון

טיגון ועיצוב
2

אפשר ליצור קציצות גדולות השתמשתי במחבת טפלון לפנקיק
אפשר בכל מחבת, את המסה העברתי למחבת עם כף, אלו לא לביבות שאפשר ללבב ביד
הטיגון על אש נמוכה כחמש דקות מכל צד, הקציצות נישארות לחות ועסיסיות
אפשר גם ליצור המבורגר על ידי רינג במחבת. ברגע שהחלבון של הדג ניקרש הקציצה מאוד יציבה

Ingredients

 700 גרם פילה סלמון מאזור הזנב ללא עור
 2 בצל סגול בינוני
 4 כפות קמח שקדים
 חצי כוס חלב שקדים
 1 ביצה, אפשר גם רק צהוב
 4 פרוסות לימון כבוש
 8 גבעולי שמיר קצוצים
 4 פילטים של אנצ'ובי אופציונלי
 חצי כפית מלח אטלנטי ורוד דק
 מעט שמן לטיגון

Directions

1

כ20 לביבות גדולות של 50 גרם
\
מתחילה בהשריה של קמח שקדים בחלב שקדים זה מה שמיצר את המרקם ומאפשר טיגון קל ונוח
קוצצת את הבצל, חותכת גס ומכניסה למעבד מזון לדקה, קוביות קטנות לא משחה
מוסיפה קוביות גדולות של סלמון, כמה פילטים של אנצ'ובי, כמה פרוסות לימון כבוש, ומיץ מחצי לימון
טוחנת בפולסים הכוונה שהדג יקצץ לקוביות קטנות אבל לא תיווצר ממש מישחה
מוסיפה לתערובת את השקדים המושרים ושמיר קצוץ
טועמת ומתקנת תיבול, אולי עוד מלח או עוד מיץ לימון

טיגון ועיצוב
2

אפשר ליצור קציצות גדולות השתמשתי במחבת טפלון לפנקיק
אפשר בכל מחבת, את המסה העברתי למחבת עם כף, אלו לא לביבות שאפשר ללבב ביד
הטיגון על אש נמוכה כחמש דקות מכל צד, הקציצות נישארות לחות ועסיסיות
אפשר גם ליצור המבורגר על ידי רינג במחבת. ברגע שהחלבון של הדג ניקרש הקציצה מאוד יציבה

לביבות סלמון ושקדים