לביבות חוביזה ובטטה לבנה

23/12/2020

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח'ביזה שזה לחם. המתכון פה ללביבות חוביזה ובטטה לבנה. יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

Prep Time30 minsCook Time30 mins

 צרור גדול עלי חוביזה צעירים ורכים
 או צרור גדול של עלי תרד טורקי
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

הכנות לכ20 לביבות
1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח ועל אש בינונית עד שכמעט רך

בנתיים שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת.

כשאין חוביזה אפשר לעשות את אותו הדבר עם עלי תרד טורקי, גם כאן כדאי להסיר את הגבעול העבה

2

שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת

קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה

קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה
---
היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור
בעונה שאין חוביזה אפשר להחליף בעלי תרד

חומרים-ללביביות-חוביזה-ובטטה-לבנה

3

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

4

כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות

עלים רכים ועדינים של חוביזה גם קטנים וגם גדולים, טובים לתבשילים וקציצות, בהמשך העונה שהעלים הופכים קשים אפשר להשתמש בהם למילוי

חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

Ingredients

 צרור גדול עלי חוביזה צעירים ורכים
 או צרור גדול של עלי תרד טורקי
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

Directions

הכנות לכ20 לביבות
1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח ועל אש בינונית עד שכמעט רך

בנתיים שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת.

כשאין חוביזה אפשר לעשות את אותו הדבר עם עלי תרד טורקי, גם כאן כדאי להסיר את הגבעול העבה

2

שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת

קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה

קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה
---
היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור
בעונה שאין חוביזה אפשר להחליף בעלי תרד

חומרים-ללביביות-חוביזה-ובטטה-לבנה

3

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

4

כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות

עלים רכים ועדינים של חוביזה גם קטנים וגם גדולים, טובים לתבשילים וקציצות, בהמשך העונה שהעלים הופכים קשים אפשר להשתמש בהם למילוי

חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

לביבות חוביזה ובטטה לבנה
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים