לביבות חוביזה ובטטה לבנה

דצמבר זה הזמן שבו החוביזה מתפשטת בכל מקום, יש שפע של עלים רכים ועדינים, ירוק בוהק וטעים. זה אולי עלה הבר שהכי קל ללקט ולבשל. בערבית ניקרא ח'ביזה שזה לחם. המתכון פה יחסית ניטרלי כדי לשאת עליו בגאוה ממרחים שונים

הכנות30 minsזמן בישול30 mins
 עלי חוביזה צעירים ורכים שקית מלאה
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס
1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח ועל אש בינונית עד שכמעט רך
בנתיים שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת. שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת

קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה

קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה

היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור

2

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

3

\\
כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות

עלים רכים ועדינים של חוביזה גם קטנים וגם גדולים, טובים לתבשילים וקציצות, בהמשך העונה שהעלים הופכים קשים אפשר להשתמש בהם למילוי

חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

Ingredients

 עלי חוביזה צעירים ורכים שקית מלאה
 1 בטטה לבנה גדולה
 1 כרישה גדולה קצוצה ומטוגנת
 1 כף שמיר קצוץ
 1 כפית מלח אטלנטי גס

Directions

1

קולפת את הבטטה וחותכת לחתיכות גדולות, מכניסה לסיר מכסה במים מוסיפה מעט מלח ועל אש בינונית עד שכמעט רך
בנתיים שוטפת את עלי החוביזה, משתמשת בעלה בלבד, בוחרת בעלים רכים. מכניסה לסיר גדול עם מים ומלח ומרתיחה
עשר דקות, מוציאה למסננת. שהעלים התקררו קצת מעבירה לקרש חיתוך וקוצצת

קוצצת דק את הכרישה ומטגנת בשמן זית, טיגון איטי באש קטנה

קוצצת גם את השמיר, שהבטטה רכה מסננת מהמים ומעבירה דרך מועך פירה

היחסים הם: אותה כמות בטטה ואותה כמות חוביזה מבושלת וקצוצה, כרישה או בצל אפשר יותר או פחות
מערבבת את הבטטה החוביזה השמיר הכרישה ומלח. לשה קצת ליצירת תערובת יציבה ונוחה לכידרור

2

מחממת תנור ל200 מעלות
תבנית עם נייר אפיה משומן, מניחה כדורים בגודל כדור פינג פונג, עוברת ומועכת אותם ליצירת קציצה
אופה עשרים דקות מצד אחד, מוציאה והופכת לעוד 10 דקות מצד שני, הם יוצאות בצבע חום כהה
מגישה עם פסטו וסלט
עם אוכלות טחינה, אז טחינה לימונית מתאימה מאוד

3

\\
כדי להפיק מהחוביזה את המיטב חשוב לחלוט את העלים כעשר דקות

עלים רכים ועדינים של חוביזה גם קטנים וגם גדולים, טובים לתבשילים וקציצות, בהמשך העונה שהעלים הופכים קשים אפשר להשתמש בהם למילוי

חוביזה אוהבת שמיר, אין לי מושג למה זה פשוט עובד

לביבות חוביזה ובטטה לבנה