לאבנה שקדים

כדורי לאבנה מחלב שקדים ביתי, שמורים בשמן זית איכותי. עכשיו שחם מתאים ממש עם אבטיח, או ליד ביצה בבוקר להשלמת שומן איכותי

כחצי קילו גבינה

Prep Time45 minsCook Time10 mins

 400 גרם שקדים לא קלויים
 1 ליטר מים מינרלים
 רבע כוס מיץ לימון
 1 כפית מלח

1

1
השרית שקדים
מתחילה בהשריה של שקדים בהרבה מים. השריה של 24 שעות
חשוב הזמן, ככה השקדים מִתְרַכְּכִים ומתמלאים מים
מ400 גרם שקדים נקבל 500 גרם שקדים עם מים

2

2
הכנת החלב
השלב הבא הוא קילוף השקדים וטחינה שלהם לחלב שקדים. החלב הוא סמיך קצת דומה לשמנת
היחס כאן הוא חצי קילו שקדים מושרים קלופים על ליטר מים מינרלים
טוחנות את השקדים בנינג'ה בשני סיבובים
בכל סיבוב חצי מכמות השקדים והמים

3

3
מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה או בד חיתול, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים

4

4
הכנת הגבינה
את החלב מעבירה לסיר, מוסיפה כפית מלח ומחממת עד לרתיחה
מוסיפה את הלימון ומערבבת
מניחה בצד להתקרר כ45 דקות
זה גם הזמן לטעום. אפשר להוסיף עוד מלח, אבקת שום זעתר מה שאתן אוהבות

5

5
סינון הגבינה
כדי להגיע לכדורים מוצקים צריך לתלות את הגבינה בבד חיתול ולתת לנוזלים לצאת עד שמתקבלת גבינה מוצקה מספיק
הניסיון שלנו היה 36 שעות שאת הלילה העברנו לתליה במקרר

6

6
יצירת הכדורים
הגבינה שנמצאת בחיתול עכשיו יכולה להאכל ממש ככה או לשמש בסיס לטזיקי מלפפונים מרענן
אנחנו המשכנו וגילגלנו כדורים קטנים, וכיסינו בשמן זית
אחרי שעתים שהשמן קצת ניספג הכדורים הפכו למושלמים! עכשיו אני חושבת על הגירסה הבאה שתהיה מותססת

חלב שקדים מתכון מצולם

Ingredients

 400 גרם שקדים לא קלויים
 1 ליטר מים מינרלים
 רבע כוס מיץ לימון
 1 כפית מלח

Directions

1

1
השרית שקדים
מתחילה בהשריה של שקדים בהרבה מים. השריה של 24 שעות
חשוב הזמן, ככה השקדים מִתְרַכְּכִים ומתמלאים מים
מ400 גרם שקדים נקבל 500 גרם שקדים עם מים

2

2
הכנת החלב
השלב הבא הוא קילוף השקדים וטחינה שלהם לחלב שקדים. החלב הוא סמיך קצת דומה לשמנת
היחס כאן הוא חצי קילו שקדים מושרים קלופים על ליטר מים מינרלים
טוחנות את השקדים בנינג'ה בשני סיבובים
בכל סיבוב חצי מכמות השקדים והמים

3

3
מסננת את הנוזל שנוצר דרך בד נקי
לוקחת מגבת מטבח דקה ונקיה או בד חיתול, פורסת בקערה ושופכת פנימה את הנוזל שטחנתי
אוספת את פינות המגבת וסוחטת לתוך הקערה, סוחטת היטב עד שנישאר במגבת רק שקדים טחונים יבשים

4

4
הכנת הגבינה
את החלב מעבירה לסיר, מוסיפה כפית מלח ומחממת עד לרתיחה
מוסיפה את הלימון ומערבבת
מניחה בצד להתקרר כ45 דקות
זה גם הזמן לטעום. אפשר להוסיף עוד מלח, אבקת שום זעתר מה שאתן אוהבות

5

5
סינון הגבינה
כדי להגיע לכדורים מוצקים צריך לתלות את הגבינה בבד חיתול ולתת לנוזלים לצאת עד שמתקבלת גבינה מוצקה מספיק
הניסיון שלנו היה 36 שעות שאת הלילה העברנו לתליה במקרר

6

6
יצירת הכדורים
הגבינה שנמצאת בחיתול עכשיו יכולה להאכל ממש ככה או לשמש בסיס לטזיקי מלפפונים מרענן
אנחנו המשכנו וגילגלנו כדורים קטנים, וכיסינו בשמן זית
אחרי שעתים שהשמן קצת ניספג הכדורים הפכו למושלמים! עכשיו אני חושבת על הגירסה הבאה שתהיה מותססת

לאבנה שקדים