כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא ובמיה

זו מנה של חג שיש הרבה אנשים ורוצים משהו מיוחד ושמח. הכתף היא נתח של שנים וחצי קילו עם עצם לאורכה. כיף שהקצב מפריד את העצם וקושר חזרה את הנתח סביבה. הבמיה כאן מככבת בלי ריר בכלל ספוגה בטעמי הטלה ומתיקות המישמש

12 מנות

Prep Time30 minsCook Time3 hrs 30 mins

 כתף טלה קשורה במשקל שנים וחצי קילו
 חצי קילו במיה טריה
 10 שני שום קלופות
 רימון שלם או חצי כוס מיץ רימון
 רבע כוס רכז רימונים
למישמש הממולא
 35 מישמש אורגני יבש
 תצי קילו בשר בקר
 1 בצל קצוץ דק
 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
 שמן זית, מלח פילפל

1

עיקר העבודה על הבשר היא של הקצב. להפריד את העצם מהשוק, ולקשור אותה חזרה סביב העצם. כדי שבסוף הבישול יהיה קל לשחרר אותה ולחתוך את הבשר לפרוסות יפות
אל השוק מחדירה שיני שום קלופות, עושה חריצים עמוקים עם קצה של סכין ומכניסה פנימה חצאי שיני שום

2

את הבמיה שוטפת ומיבשת, את הקצה קוטמת
רק את הקצה שמתחבר לצמח, את הכיפה שומרת, אחרת יהיה לנוזל דרך לצאת ויתפתח ריר

מילוי המשמשים
3

את המשמשים מעבירה לקערה ושופכת עליהם ליטר מים רותחים
עוד מעט הם יפתחו ויהיה קל למצוא את החריץ ולמלא

4

לתערובת הבשר. קוצצת דק דק בצל ופטרוזיליה לשה לתוך הבשר, מוסיפה כף או שתים של שמן זית מעט מלח ופלפל עם החזרתם

5

לוקחת מישמש מחפשת את החריץ ומרחיבה אותו, מכניסה פנימה כדור מילוי בשר. אין צורך לסגור. המישמשים הם פקמנים קטנים שהבשר בתוכם

הרכבה
6

תבנית גדולה שתכיל הכל בנוחות
נייר אפיה
הכתף במרכז ומסביבה מפזרת את הבמיה
בין לבין מניחה את המשמשים הממולאים
מעל הכל סוחטת רימון, פשוט כי ראש השנה. (לגמרי אופציונלי)

7

מכסה את התבנית בניר אפיה, מעל שתי שכבות של נייר כסף
הטלה מתבשל קודם כל באדים שנוצרים, רק בסוף ניתן להכל צבע
לתנור על חום בינוני (180-200) לשעתים וחצי
בחלוף הזמן מוציאה את התבנית פותחת את הניירת, עם מבשרשת צובעת את הכתף ברכז רימונים שיוסיף מתיקות וחמיצות שהולכת טוב עם השומניות של הנתח

8

להגשה אני מוציאה את הנתח מהתבנית
גוזרת החוצה את הקשירה
פורסת לפרוסות יפות
את הבמיה והמשמשים מעבירה יחד לצלחת הגשה
את הבשר בצלחת אחרת, יש מלא רוטב בתבנית שיש לו המון טעם והוא מאוד שומני, מטפטפת קצת על הבשר, את השאר שומרת לתבשיל הבא

שנה טובה

Ingredients

 כתף טלה קשורה במשקל שנים וחצי קילו
 חצי קילו במיה טריה
 10 שני שום קלופות
 רימון שלם או חצי כוס מיץ רימון
 רבע כוס רכז רימונים
למישמש הממולא
 35 מישמש אורגני יבש
 תצי קילו בשר בקר
 1 בצל קצוץ דק
 8 גבעולי פטרוזיליה קצוצה דק
 שמן זית, מלח פילפל

Directions

1

עיקר העבודה על הבשר היא של הקצב. להפריד את העצם מהשוק, ולקשור אותה חזרה סביב העצם. כדי שבסוף הבישול יהיה קל לשחרר אותה ולחתוך את הבשר לפרוסות יפות
אל השוק מחדירה שיני שום קלופות, עושה חריצים עמוקים עם קצה של סכין ומכניסה פנימה חצאי שיני שום

2

את הבמיה שוטפת ומיבשת, את הקצה קוטמת
רק את הקצה שמתחבר לצמח, את הכיפה שומרת, אחרת יהיה לנוזל דרך לצאת ויתפתח ריר

מילוי המשמשים
3

את המשמשים מעבירה לקערה ושופכת עליהם ליטר מים רותחים
עוד מעט הם יפתחו ויהיה קל למצוא את החריץ ולמלא

4

לתערובת הבשר. קוצצת דק דק בצל ופטרוזיליה לשה לתוך הבשר, מוסיפה כף או שתים של שמן זית מעט מלח ופלפל עם החזרתם

5

לוקחת מישמש מחפשת את החריץ ומרחיבה אותו, מכניסה פנימה כדור מילוי בשר. אין צורך לסגור. המישמשים הם פקמנים קטנים שהבשר בתוכם

הרכבה
6

תבנית גדולה שתכיל הכל בנוחות
נייר אפיה
הכתף במרכז ומסביבה מפזרת את הבמיה
בין לבין מניחה את המשמשים הממולאים
מעל הכל סוחטת רימון, פשוט כי ראש השנה. (לגמרי אופציונלי)

7

מכסה את התבנית בניר אפיה, מעל שתי שכבות של נייר כסף
הטלה מתבשל קודם כל באדים שנוצרים, רק בסוף ניתן להכל צבע
לתנור על חום בינוני (180-200) לשעתים וחצי
בחלוף הזמן מוציאה את התבנית פותחת את הניירת, עם מבשרשת צובעת את הכתף ברכז רימונים שיוסיף מתיקות וחמיצות שהולכת טוב עם השומניות של הנתח

8

להגשה אני מוציאה את הנתח מהתבנית
גוזרת החוצה את הקשירה
פורסת לפרוסות יפות
את הבמיה והמשמשים מעבירה יחד לצלחת הגשה
את הבשר בצלחת אחרת, יש מלא רוטב בתבנית שיש לו המון טעם והוא מאוד שומני, מטפטפת קצת על הבשר, את השאר שומרת לתבשיל הבא

שנה טובה

כתף טלה חגיגית עם מישמש ממולא ובמיה