כרוב ממולא ועצמות מוח

סיר חורפי עם טעמים עמוקים של בקר. שהכרוב מאוורר קצת ומאזן

הכנות30 minsזמן בישול1 hr 30 mins
 12 עלי כרוב חלוטים
 750 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 1 כוס קישוא או זוקיני מגורד
 2 כוסות ציר עצמות מהול במים
 4 עצמות מוח מגידול מקומי
1

לעל הכרוב, מוציאה עם סכין גדולה את החלק העצי בבסיס הכרוב, זה דומה לחציבה פנימה כדי לשחרר את העלים מהגזע שלהם. מכניסה לסיר עם שפע מים רותחים מומלחים
המטרה היא שהעלים החיצונים יתרכחומ מספיק כדי שאפשר יהיה להפריד אותם מהגזע ולגלגל אותם, כשהשכבה הראשונה של העלים רכה מורידה עלים מניחה במסננת ומחזירה לסיר את הכרוב השלם, ככה עד שיש מספיק עלים

2

למילוי, קוצצת בצל, מטגנת את הבשר הטחון בשומן של עצמו, מוסיפה את הבצל וממשיכה עד שהבצל שקוף, מוסיפה פטרוזיליה קישוא מגורד ומלח. אם החזרתין עגבניות אפשר לגרד פנימה שתי עגבניות גדולות
הכנת הממולאים. עדיף שהעלים והמילוי יהיו פושרים שיהיה נוח לעבוד. מניחה בצצה של כל עלה כרוב ערימה יפה של מילוי, מקפלת את השולים על המילוי ומגלגלת. אמורה לצאת חבילה. מכינה את כל העלים ככה
הרכבת התבנית, משמנת את התחתית בשומן בקר או זית, מניחה את הממולאים ובניהם את עצמות המוח. מחממת את הציר ומוסיפה לו מים, שופכת בזהירות ציר מהול במים רותחים עד לגובהה של חצי ממולא. עוטפת בניר אפיה וניר כסף ולתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי. אחרי שעה וחצי מורידה את הכיסוי מרימה טמפרטורה בתנור ונותנת צריבה עליונה לקבל צבע וחריכה טעימים

Ingredients

 12 עלי כרוב חלוטים
 750 גרם בשר בקר שמן מגידול מקומי
 2 בצלים לבנים קצוצים דק
 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
 1 כוס קישוא או זוקיני מגורד
 2 כוסות ציר עצמות מהול במים
 4 עצמות מוח מגידול מקומי

Directions

1

לעל הכרוב, מוציאה עם סכין גדולה את החלק העצי בבסיס הכרוב, זה דומה לחציבה פנימה כדי לשחרר את העלים מהגזע שלהם. מכניסה לסיר עם שפע מים רותחים מומלחים
המטרה היא שהעלים החיצונים יתרכחומ מספיק כדי שאפשר יהיה להפריד אותם מהגזע ולגלגל אותם, כשהשכבה הראשונה של העלים רכה מורידה עלים מניחה במסננת ומחזירה לסיר את הכרוב השלם, ככה עד שיש מספיק עלים

2

למילוי, קוצצת בצל, מטגנת את הבשר הטחון בשומן של עצמו, מוסיפה את הבצל וממשיכה עד שהבצל שקוף, מוסיפה פטרוזיליה קישוא מגורד ומלח. אם החזרתין עגבניות אפשר לגרד פנימה שתי עגבניות גדולות
הכנת הממולאים. עדיף שהעלים והמילוי יהיו פושרים שיהיה נוח לעבוד. מניחה בצצה של כל עלה כרוב ערימה יפה של מילוי, מקפלת את השולים על המילוי ומגלגלת. אמורה לצאת חבילה. מכינה את כל העלים ככה
הרכבת התבנית, משמנת את התחתית בשומן בקר או זית, מניחה את הממולאים ובניהם את עצמות המוח. מחממת את הציר ומוסיפה לו מים, שופכת בזהירות ציר מהול במים רותחים עד לגובהה של חצי ממולא. עוטפת בניר אפיה וניר כסף ולתנור בחום של 180 מעלות לשעה וחצי. אחרי שעה וחצי מורידה את הכיסוי מרימה טמפרטורה בתנור ונותנת צריבה עליונה לקבל צבע וחריכה טעימים

כרוב ממולא ועצמות מוח