כבישה לקטית חישוב תמיסת מלח למלפפונים מתכון מצולם

| 3/03/2020

מתכון מצולם לחישוב אחוזי המלח בכבישה לקטית של מלפפונים. הסבר בתמונות איך מודדים את כמות המלח המדויקת יחד עם הירק. יוצאת תמיסה מדויקת עם תסיסה טובה וחזקה

מרכיבים
 מלפפונים שטח דקים טריים מאוד
 מלח אטלנטי הימלאיה
 מים ללא כלור מסוננים או מינרלים
 עלים טרים של גפן או עלי דפנה
 שיני שום
 גבעולי שמיר

תהליך עבודה
1

מניחה את הצינצנת מעל משקל
מאפסת

2

מכניסה פנימה את המלפפונים השום גבעולי השמיר ועלי הגפן

3

מוסיפה מים
המים צרכים להיות ללא כלור שמפריע לתסיסה. מים מינרלים זה מצוין

4

רושמת בצד את משקל הירקות בצינצנת פלוס המים שמקיפים אותם

5

החישוב הוא המשקל של המלפפונים והמים חלקי 100 כפול שנים
זו כמות המלח שיש להוסיף כדי ליצור תמיסה מדויקת
שוקלת את המלח ומוסיפה לצנצנת
מוודא שהמים מכסים את המלפפונים והצינצנת אטומה

6

שאו ברכה עוד חמישה ימים מוכן
בחורף קצת יותר

Ingredients

מרכיבים
 מלפפונים שטח דקים טריים מאוד
 מלח אטלנטי הימלאיה
 מים ללא כלור מסוננים או מינרלים
 עלים טרים של גפן או עלי דפנה
 שיני שום
 גבעולי שמיר

Directions

תהליך עבודה
1

מניחה את הצינצנת מעל משקל
מאפסת

2

מכניסה פנימה את המלפפונים השום גבעולי השמיר ועלי הגפן

3

מוסיפה מים
המים צרכים להיות ללא כלור שמפריע לתסיסה. מים מינרלים זה מצוין

4

רושמת בצד את משקל הירקות בצינצנת פלוס המים שמקיפים אותם

5

החישוב הוא המשקל של המלפפונים והמים חלקי 100 כפול שנים
זו כמות המלח שיש להוסיף כדי ליצור תמיסה מדויקת
שוקלת את המלח ומוסיפה לצנצנת
מוודא שהמים מכסים את המלפפונים והצינצנת אטומה

6

שאו ברכה עוד חמישה ימים מוכן
בחורף קצת יותר

כבישה לקטית חישוב תמיסת מלח למלפפונים מתכון מצולם