כבד עוף עם בצל ופירה קרימי מדלורית

26/10/2021

כבד עוף ובצל עם פירה, מתה על זה. עם השנים זה הופך להיות כבד מדי. יצא שהכנתי פירה מדלורית שיצא קרימי ומגניב ממש, השידוך עלה יפה מהמצופה. גם בעין וגם בטעם

Prep Time40 minsCook Time15 mins

דלורית
 1 דלורית בינונית
 כף שמן זית
 פלפל שחור גרוס או טימין
 כף חמאה או גהיי או שתי כפות שמן זית עדין
כבד עם בצל
 500 גרם כבד עוף אורגני
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 כפות שמן זית
 פלפל שחור ומלח אטלנטי

1

מתחילה עם הדלורית
חותכת אותה לאורך בזהירות
משמנת את החתך ומניחה על נייר אפיה בתבנית
מכניסה לתנור חם כ200 מעלות ל40 דקות

דלורית צלויה

2

מצננת קצת כדי שיהיה נוח לעבוד, אבל לא לגמרי כדי שהחמאה תימס בקלות
הופכת ועם כף מוציאה את בשר הדלורית
מכניסה לכוס הגדולה של הנינג'ה
מוסיפה את השומן. זה יכול להיות חמאה עם מתאים לכן או גהיי
וזה יכול להיות שמן זית עדין
טוחנת כדקה עד שיש פירה רך ויציב
פותחת וטועמת. עם הדלורית אנמית שלוק מיפל יסדר את זה
התיבול יכול להיות פלפל שחור שמתאים בול, ואם אי אפשר אז טימין גם מצוין

פירה דלורית

כבד עם בצל
3

את הבצלים פורסת דק, שנים שלושה. עם אוהבות הרבה בצל אז עוד אחד שלא יחסר
הרבה שמן זית במחבת כבדה, מכניסה את הבצל ומטגנת לאט על אש בינונית. אם יש זמן וסבלנות אז עם מכסה על אש יותר קטנה
שרך ומעט שחום מוציאה ומוסיפה שמן למחבת, מכניסה את הכבדים להשחמה טובה
בסבלנות, חצי מהכמות כדי שתהיה צריבה טובה וקרסט נחמד
מטגנת עד שהפנים ורוד ולא יותר
טועמת, מלח פלפל, אפשר טיפה מתיקות ממיפל או בלסמי
גרעיני דלעת קלויים מעל יוסיפו עוד מימד

Ingredients

דלורית
 1 דלורית בינונית
 כף שמן זית
 פלפל שחור גרוס או טימין
 כף חמאה או גהיי או שתי כפות שמן זית עדין
כבד עם בצל
 500 גרם כבד עוף אורגני
 2 בצלים לבנים בינונים
 2 כפות שמן זית
 פלפל שחור ומלח אטלנטי

Directions

1

מתחילה עם הדלורית
חותכת אותה לאורך בזהירות
משמנת את החתך ומניחה על נייר אפיה בתבנית
מכניסה לתנור חם כ200 מעלות ל40 דקות

דלורית צלויה

2

מצננת קצת כדי שיהיה נוח לעבוד, אבל לא לגמרי כדי שהחמאה תימס בקלות
הופכת ועם כף מוציאה את בשר הדלורית
מכניסה לכוס הגדולה של הנינג'ה
מוסיפה את השומן. זה יכול להיות חמאה עם מתאים לכן או גהיי
וזה יכול להיות שמן זית עדין
טוחנת כדקה עד שיש פירה רך ויציב
פותחת וטועמת. עם הדלורית אנמית שלוק מיפל יסדר את זה
התיבול יכול להיות פלפל שחור שמתאים בול, ואם אי אפשר אז טימין גם מצוין

פירה דלורית

כבד עם בצל
3

את הבצלים פורסת דק, שנים שלושה. עם אוהבות הרבה בצל אז עוד אחד שלא יחסר
הרבה שמן זית במחבת כבדה, מכניסה את הבצל ומטגנת לאט על אש בינונית. אם יש זמן וסבלנות אז עם מכסה על אש יותר קטנה
שרך ומעט שחום מוציאה ומוסיפה שמן למחבת, מכניסה את הכבדים להשחמה טובה
בסבלנות, חצי מהכמות כדי שתהיה צריבה טובה וקרסט נחמד
מטגנת עד שהפנים ורוד ולא יותר
טועמת, מלח פלפל, אפשר טיפה מתיקות ממיפל או בלסמי
גרעיני דלעת קלויים מעל יוסיפו עוד מימד

כבד עוף עם בצל ופירה קרימי מדלורית
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים