כבד בקר

8/11/2020

כבד בקר זה המזון הדחוס ביותר שיש. יש בו כמות עצומה של ויטמין אי והמון מינרלים (ברזל, נחושת, יוד וסלניום). חיות בטבע אוכלות קודם את הכבד. אין ספר שזה סופר פוד אמיתי, הענין הוא שיש לו טעם ברזלי, או שאוהבות או שלא

Prep Time10 minsCook Time10 mins

 200 גרם כבד עגלה טרי פרוס לפרוסות בעובי של כסנטימטר
 12 ענבים גדולים
 או חופן אוכמניות כחולות
 או חופן דובדבנים מגורענים
 בצל גדול פרוס לפרוסות
 גהי או שמו זית

1

ממש חשוב לשמור על הכבד עסיסי
כשהוא מאבד את הצבע הורוד בפנים הוא הופך לגרגירי וטעם הברזל מתעצם
חשוב לעמוד ליד הכבד ולבשל אותו טיפה פחות, כדי שישלים את הבישול בחום המחבת
הפירות והבצל נותנים טעמים מתוקים - בקיץ הענבים והדובדבנים נהדרים מוסיפים מתיקות ולחות. בשאר הזמן יש במקפיא חופן של בלו ברי, יש שמשתמשים בפלחי תפוח

2

מתחילה בטיגון הבצל, או בגהי, או בחמאה עם זה עובד אצלכן, או בשמן זית
שהבצל כמעט מוכן מוסיפה את הפרי. ענבים חצויים ללא גרעינים, דובדבנים מגולענים, בלוברי כמו שהם. מוסיפה רק פרי אחד
מכרמלת קצת את הפרי ומזיזה הצידה את הפרי והבצלים

3

מוסיפה שומן ומניחה את הכבד
שצרוב יפה משני הצדדים מכסה לרגע את המחבת, דקה או שתים, בודקת שהצבע במרכז הכבד ורדרד
מגישה כבד עם בצל ופרי קצת מלח מעל

Ingredients

 200 גרם כבד עגלה טרי פרוס לפרוסות בעובי של כסנטימטר
 12 ענבים גדולים
 או חופן אוכמניות כחולות
 או חופן דובדבנים מגורענים
 בצל גדול פרוס לפרוסות
 גהי או שמו זית

Directions

1

ממש חשוב לשמור על הכבד עסיסי
כשהוא מאבד את הצבע הורוד בפנים הוא הופך לגרגירי וטעם הברזל מתעצם
חשוב לעמוד ליד הכבד ולבשל אותו טיפה פחות, כדי שישלים את הבישול בחום המחבת
הפירות והבצל נותנים טעמים מתוקים - בקיץ הענבים והדובדבנים נהדרים מוסיפים מתיקות ולחות. בשאר הזמן יש במקפיא חופן של בלו ברי, יש שמשתמשים בפלחי תפוח

2

מתחילה בטיגון הבצל, או בגהי, או בחמאה עם זה עובד אצלכן, או בשמן זית
שהבצל כמעט מוכן מוסיפה את הפרי. ענבים חצויים ללא גרעינים, דובדבנים מגולענים, בלוברי כמו שהם. מוסיפה רק פרי אחד
מכרמלת קצת את הפרי ומזיזה הצידה את הפרי והבצלים

3

מוסיפה שומן ומניחה את הכבד
שצרוב יפה משני הצדדים מכסה לרגע את המחבת, דקה או שתים, בודקת שהצבע במרכז הכבד ורדרד
מגישה כבד עם בצל ופרי קצת מלח מעל

כבד בקר
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים