כבד בקר

כבד בקר זה המזון הדחוס ביותר שיש. יש בו כמות עצומה של ויטמין אי והמון מינרלים (ברזל, נחושת, יוד וסלניום). חיות בטבע אוכלות קודם את הכבד. אין ספר שזה סופר פוד אמיתי, הענין הוא שיש לו טעם ברזלי, או שאוהבות או שלא

הכנות10 minsזמן בישול10 mins

 200 גרם כבד עגלה טרי פרוס לפרוסות בעובי של כסנטימטר
 12 ענבים גדולים
 או חופן אוכמניות כחולות
 או חופן דובדבנים מגורענים
 בצל גדול פרוס לפרוסות
 גהי או שמו זית

1

ממש חשוב לשמור על הכבד עסיסי, כשהוא מאבד את הצבע הורוד בפנים הוא הופך לגרגירי וטעם הברזל מתעצם, לכן חשוב לעמוד ליד הכבד ולבשל אותו טיפה פחות, כדי שישלים את הבישול בחום המחבת
הפירות והבצל נותנים טעמים שמשלימים את הכבד בקיץ הענבים נהדרים מוסיפים מתיקות ולחות, בחורף הדובדבנים מצוינים, ובשאר הזמן יש במקפיא חופן של בלו ברי

2

מתחילה בטיגון הבצל, או בגהי, או בחמאה עם זה עובד אצלכן, או בשמן זית
שהבצל כמעט מוכן מוסיפה את הפרי. ענבים חצויים ללא גרעינים, דובדבנים מגולענים, בלוברי כמו שהם. מוסיפה רק פרי אחד
מכרמלת קצת את הפרי ומזיזה הצידה את הפרי והבצלים ומניחה את הכבד
שצרוב יפה משני הצדדים מכסה לרגע את המחבת, דקה או שתים, בודקת שהצבע במרכז הכבד ורדרד
מגישה כבד עם בצל ופרי קצת מלח מעל

חומרים

 200 גרם כבד עגלה טרי פרוס לפרוסות בעובי של כסנטימטר
 12 ענבים גדולים
 או חופן אוכמניות כחולות
 או חופן דובדבנים מגורענים
 בצל גדול פרוס לפרוסות
 גהי או שמו זית

אופן ההכנה

1

ממש חשוב לשמור על הכבד עסיסי, כשהוא מאבד את הצבע הורוד בפנים הוא הופך לגרגירי וטעם הברזל מתעצם, לכן חשוב לעמוד ליד הכבד ולבשל אותו טיפה פחות, כדי שישלים את הבישול בחום המחבת
הפירות והבצל נותנים טעמים שמשלימים את הכבד בקיץ הענבים נהדרים מוסיפים מתיקות ולחות, בחורף הדובדבנים מצוינים, ובשאר הזמן יש במקפיא חופן של בלו ברי

2

מתחילה בטיגון הבצל, או בגהי, או בחמאה עם זה עובד אצלכן, או בשמן זית
שהבצל כמעט מוכן מוסיפה את הפרי. ענבים חצויים ללא גרעינים, דובדבנים מגולענים, בלוברי כמו שהם. מוסיפה רק פרי אחד
מכרמלת קצת את הפרי ומזיזה הצידה את הפרי והבצלים ומניחה את הכבד
שצרוב יפה משני הצדדים מכסה לרגע את המחבת, דקה או שתים, בודקת שהצבע במרכז הכבד ורדרד
מגישה כבד עם בצל ופרי קצת מלח מעל

כבד בקר