ירקות ירוקים וצלעות טלה

השומן שיש על צלעות הטלה נהדר לשימוש בירקות שמוגשים ליד, מסירה קוצצת דק וממיסה בסבלנות

הכנות15 minsזמן בישול45 mins

 6 צלעות טלה עם הרבה שומן
  לוביה \ שעועית ירוקה \ אפונה ירוקה
 ברוקולי \ ברוקולי מיני \ כרובית \ כרוב ניצנים
 תרד \ מנגולד
 8 שיני שום
 שמן זית ומלח ים

1

מתוך הרשימה בוחרת ארבעה חמישה ירקות וחותכת לחתיכות בגודל ביס. על האש הגדולה מנייחה מחבת רחבה וגדולה, שמה מעט שמן זית ושתי צלעות, משגיחה עד שהצלעות משנות צבע והשומן מתמצק, מוציאה את הצלעות ומכניסה את אחד הירקות להשחמה, בנתים מנקה את הצלע מהשומן וקוצצץ דק, מכניסה את השומן פנימה יחד עם שן שום מאוכה ושומרת את הצלעות בצד מכוסות. ממשיכה ככה כל פעם שתי צלעות וירק, עד שיש שלושה ירקות קשים מקורמלים, שש צעות נקיות כמעט מוכנות. עכשיו מחזירה את כל הירקות עם השומן וקוביות השומן הקטנות שיני השום והתרד שצריך זמן בישול קצר, מערבבת וממליחה, מניחה מעל את צלעות הטלה עם המיץ שנישאר בצלחת, מכסה ומחממת. לפני הארוחה מכניסה לתנור מתחת לגריל לכמה דקות להשחמה

חומרים

 6 צלעות טלה עם הרבה שומן
  לוביה \ שעועית ירוקה \ אפונה ירוקה
 ברוקולי \ ברוקולי מיני \ כרובית \ כרוב ניצנים
 תרד \ מנגולד
 8 שיני שום
 שמן זית ומלח ים

אופן ההכנה

1

מתוך הרשימה בוחרת ארבעה חמישה ירקות וחותכת לחתיכות בגודל ביס. על האש הגדולה מנייחה מחבת רחבה וגדולה, שמה מעט שמן זית ושתי צלעות, משגיחה עד שהצלעות משנות צבע והשומן מתמצק, מוציאה את הצלעות ומכניסה את אחד הירקות להשחמה, בנתים מנקה את הצלע מהשומן וקוצצץ דק, מכניסה את השומן פנימה יחד עם שן שום מאוכה ושומרת את הצלעות בצד מכוסות. ממשיכה ככה כל פעם שתי צלעות וירק, עד שיש שלושה ירקות קשים מקורמלים, שש צעות נקיות כמעט מוכנות. עכשיו מחזירה את כל הירקות עם השומן וקוביות השומן הקטנות שיני השום והתרד שצריך זמן בישול קצר, מערבבת וממליחה, מניחה מעל את צלעות הטלה עם המיץ שנישאר בצלחת, מכסה ומחממת. לפני הארוחה מכניסה לתנור מתחת לגריל לכמה דקות להשחמה

ירקות ירוקים וצלעות טלה