ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי

12/04/2021

סלט שרובו פומלה בגוון תאילנדי. קריספי מרענן ופציח, עם טוויסט קטן של קריספי שום שמפצה במשהו על חיסרון הצ'ילי. פרוטוקולי לגמרי

Prep Time20 mins

לסלט
 500 ג' פומלה גדולה מקולפת לפלחים
 2 מלפפון לא קלוף
 1 שלוט קצוץ דק
 1 כוס עלי נענע ללא גבעולים
 1 כוס עלי כוסברה ללא גרעינים
 10 עלים של בזיליקום פרוסים דק
 למון גרס ללא העלים קצוץ קטן
 שיניים מראש שום קלופות ופרוס דק
לרוטב
 2 כפות מיץ לימון או ליים סחוט טרי
 2 כפות פיש סוס
 כפית סוכר דקלים מומס במים חמים

1

פומלה. בוחרת בפומילה גדולה וכבדה מה שמעיד על עסיסיות
קולפת את הקליפה ופותחת את הפרי לפלחים. מפרידה את הקליפה של הפלח מהתוך. יוצאים צ'נקים של פומלה, מעבירה לקערה
מפרידה עלים מהגבעולים של נענע וכוסברה
קוצצת דק עלים טרים של בזיליקום
מכה בענף הקשה של הלמון גרס וקוצצת דק
חותכת את המלפפונים לאורך ומוציאה עם כפית את הזרעים, פורסת לפרוסות דקות
מוסיפה את כל הירקות לקערה

2

קריספי שום
קולפת ראש שום שלם, פורסת דק את השינים
בוחרת מחבת קטן מאוד כמו של פנקייק או סיר קטן, מוזגת חצי כוס שמן זית , מכניסה פנימה את פרוסות השום
מטגנת על חום נמוך מאוד כמעט ללא רתיחה עד שהשהפרוסות מזהיבות, מעבירה מיד מהשמן לצלחת מרופדת בניר סופג. משגיחה כי ברגע שהפרוסות מזהיבות המעבר שלהם לשרופות ומרירות מהיר

3

רוטב
קוצצת דק מהדיסקית של סוכר הדקלים, מעבירה לקערית קטנה ומוזגת מעל מעט מים רותחים להמסת הסוכר
סוחטת לימון מודדת שתי כפות ושתי כפות פיש סוס
מוסיפה לקערית מערבבת את הרוטב

4

הרכבה
לקערת הירקות מוסיפה את הרוטב, מערבבת טוב. עורמת את הסלט בצלחת הגשה ומעל מפזרת את השום הקריספי

Ingredients

לסלט
 500 ג' פומלה גדולה מקולפת לפלחים
 2 מלפפון לא קלוף
 1 שלוט קצוץ דק
 1 כוס עלי נענע ללא גבעולים
 1 כוס עלי כוסברה ללא גרעינים
 10 עלים של בזיליקום פרוסים דק
 למון גרס ללא העלים קצוץ קטן
 שיניים מראש שום קלופות ופרוס דק
לרוטב
 2 כפות מיץ לימון או ליים סחוט טרי
 2 כפות פיש סוס
 כפית סוכר דקלים מומס במים חמים

Directions

1

פומלה. בוחרת בפומילה גדולה וכבדה מה שמעיד על עסיסיות
קולפת את הקליפה ופותחת את הפרי לפלחים. מפרידה את הקליפה של הפלח מהתוך. יוצאים צ'נקים של פומלה, מעבירה לקערה
מפרידה עלים מהגבעולים של נענע וכוסברה
קוצצת דק עלים טרים של בזיליקום
מכה בענף הקשה של הלמון גרס וקוצצת דק
חותכת את המלפפונים לאורך ומוציאה עם כפית את הזרעים, פורסת לפרוסות דקות
מוסיפה את כל הירקות לקערה

2

קריספי שום
קולפת ראש שום שלם, פורסת דק את השינים
בוחרת מחבת קטן מאוד כמו של פנקייק או סיר קטן, מוזגת חצי כוס שמן זית , מכניסה פנימה את פרוסות השום
מטגנת על חום נמוך מאוד כמעט ללא רתיחה עד שהשהפרוסות מזהיבות, מעבירה מיד מהשמן לצלחת מרופדת בניר סופג. משגיחה כי ברגע שהפרוסות מזהיבות המעבר שלהם לשרופות ומרירות מהיר

3

רוטב
קוצצת דק מהדיסקית של סוכר הדקלים, מעבירה לקערית קטנה ומוזגת מעל מעט מים רותחים להמסת הסוכר
סוחטת לימון מודדת שתי כפות ושתי כפות פיש סוס
מוסיפה לקערית מערבבת את הרוטב

4

הרכבה
לקערת הירקות מוסיפה את הרוטב, מערבבת טוב. עורמת את הסלט בצלחת הגשה ומעל מפזרת את השום הקריספי

ים סום הו – סלט פומלה תאילנדי
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים