חוסרום ענבי בוסר מותססים

14/07/2021

יוני יולי זה הזמן שבהם הענבים עוד לא הבשילו ואפשר לקחת אשכולות קטנים ולכבוש אותם, יש להם טעם מיוחד פציח מאוד מתאים לנישנוש ליד דרינק ולתוספת טעם מענינת לדגים. גפן פראית כזו שגדלה בחצר ביתית או ליד נחלים היא מה שאתן מחפשות. כבישה עונתית במיטבה

Prep Time10 mins

 ענבי בוסר
 מלח ים אטלנטי
 מים מסוננים

1

זו תסיסה בתמיסת מלח של 2 אחוז
שלושה שבועות יספיקו כדי לקבל טעם מיוחד של מרתפי יין
ענבים בשלים מהסופר לא מתאימים, רק ענבי בוסר קשים

2

שוטפת מהאבק בלי סבון רק שטיפה קלה שתשאיר עליהם את החידקים הטובים לכבישה. מפרידה לאשכולות קטנים, אין צורך להפריד ענב ענב, הגבעול תורם לטעם

3

מניחה ניצנצת כבישה על המשקל ומאפסת
ממלאת את הצינצנת באשכולות הקטנים, אפשר להוסיף גם שן שום

4

עדין על המשקל מוסיפה מים מסוננים עד לקצה הצינצנת
רושמת בצד את משקל הענבים בצינצנת פלוס המים שמקיפים אותם
החישוב הוא המשקל של הענבים והמים חלקי 100 כפול שנים
זו כמות המלח שיש להוסיף כדי ליצור תמיסה מדויקת

5

מורידה את הצינצנת מהמשקל
שוקלת את המלח
מוציאה את המים מהצינצנת לקערה וממיסה את המלח במים
מחזירה לצינצנת את תמיסת המלח
מוודא שהמים מגיעים עד הסוף והצינצנת אטומה

6

מניחה במקום מוצל מכוסה במגבת כדי לדמות חושך לשלושה שבועות
בודקת אחרי יום יומים לשחרר גזים
כיף לטעום לאורך התהליך ולחוות את התפתחות הטעם עד לרגע המדויק לכן, כשהטעם מדויק לי מעבירה למקרר

Ingredients

 ענבי בוסר
 מלח ים אטלנטי
 מים מסוננים

Directions

1

זו תסיסה בתמיסת מלח של 2 אחוז
שלושה שבועות יספיקו כדי לקבל טעם מיוחד של מרתפי יין
ענבים בשלים מהסופר לא מתאימים, רק ענבי בוסר קשים

2

שוטפת מהאבק בלי סבון רק שטיפה קלה שתשאיר עליהם את החידקים הטובים לכבישה. מפרידה לאשכולות קטנים, אין צורך להפריד ענב ענב, הגבעול תורם לטעם

3

מניחה ניצנצת כבישה על המשקל ומאפסת
ממלאת את הצינצנת באשכולות הקטנים, אפשר להוסיף גם שן שום

4

עדין על המשקל מוסיפה מים מסוננים עד לקצה הצינצנת
רושמת בצד את משקל הענבים בצינצנת פלוס המים שמקיפים אותם
החישוב הוא המשקל של הענבים והמים חלקי 100 כפול שנים
זו כמות המלח שיש להוסיף כדי ליצור תמיסה מדויקת

5

מורידה את הצינצנת מהמשקל
שוקלת את המלח
מוציאה את המים מהצינצנת לקערה וממיסה את המלח במים
מחזירה לצינצנת את תמיסת המלח
מוודא שהמים מגיעים עד הסוף והצינצנת אטומה

6

מניחה במקום מוצל מכוסה במגבת כדי לדמות חושך לשלושה שבועות
בודקת אחרי יום יומים לשחרר גזים
כיף לטעום לאורך התהליך ולחוות את התפתחות הטעם עד לרגע המדויק לכן, כשהטעם מדויק לי מעבירה למקרר

חוסרום ענבי בוסר מותססים
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים