חביתת עשבים ירוקים

גירסה לחביתת הירק הפרסית, שמוכרת בשם קוקו סבזי, המון המון עלים ירוקים כהים על הבוקר

הכנות10 minsזמן בישול10 mins

 2 כוסות עלים: פטרוזיליה\כוסברה\שמיר\בצל ירוק\תרד\מנגולד
 1 קישוא מגורד
 מעט שורש כורכום טרי מגורד
 בצל לבן קצוץ קטן
 שתי ביצים אורגניות
 מלח ים

1

קוצצת את העלים דק, מגרדת את הקישוא והכורכום, קוצצת דק את הבצל, על מחבת כבדה שמה כף שומן. מוסיפה את הבצל לטיגון איטי, מוסיפה את הכורכום, שהבצל שקוף מוסיפה את הירוקים והקישוא, ממשיכה לטגן כמה דקות עד שהכל רך ומריח. מעבירה את תכולת המחבת לכערה ומצננת קצת. בצד בכערה נוספת מקשקשת את הביצים. מנקה את המחבת משאריות ומשמנת שוב, מאחדת את שתי התערובות ומעבירה למחבת, על אש בינונית לחמש דקות, עם מיכסה. אחרי חמש דקות מרימה את הפינה כדי לראות האם מספיק שחום ויציב. עם מוכן מניחה מעל צלחת קצת יותר גדולה והופכת. מחזירה את המחבת לאש ומחליקה פנימה את החביתה לטיגון מהצד השני, עוד כמה דקות עד שיש צבע טוב גם מהצד השני

חומרים

 2 כוסות עלים: פטרוזיליה\כוסברה\שמיר\בצל ירוק\תרד\מנגולד
 1 קישוא מגורד
 מעט שורש כורכום טרי מגורד
 בצל לבן קצוץ קטן
 שתי ביצים אורגניות
 מלח ים

אופן ההכנה

1

קוצצת את העלים דק, מגרדת את הקישוא והכורכום, קוצצת דק את הבצל, על מחבת כבדה שמה כף שומן. מוסיפה את הבצל לטיגון איטי, מוסיפה את הכורכום, שהבצל שקוף מוסיפה את הירוקים והקישוא, ממשיכה לטגן כמה דקות עד שהכל רך ומריח. מעבירה את תכולת המחבת לכערה ומצננת קצת. בצד בכערה נוספת מקשקשת את הביצים. מנקה את המחבת משאריות ומשמנת שוב, מאחדת את שתי התערובות ומעבירה למחבת, על אש בינונית לחמש דקות, עם מיכסה. אחרי חמש דקות מרימה את הפינה כדי לראות האם מספיק שחום ויציב. עם מוכן מניחה מעל צלחת קצת יותר גדולה והופכת. מחזירה את המחבת לאש ומחליקה פנימה את החביתה לטיגון מהצד השני, עוד כמה דקות עד שיש צבע טוב גם מהצד השני

חביתת עשבים ירוקים