חבושים לאמא

בחגי תשרי יש חבושים. פרי שניראה עתיק, קשה, עם ציפה פרוותית, אי אפשר לתת בו ביס, אז תכלס למה לטרוח?
אבל יש לו קסם שקורה בזמנו, ריכוך ארוך והצבע משתנה לכתום ורוד שיש רק לו, ריח של וניל ותפוחים, הביס יציב ומשם הוא רק מתחיל להפתיע.

כשמונה מנות

Prep Time30 minsCook Time2 hrs

 10 חבושים
 1 לימון
 1 כוס סוכר קוקוס

1

הניסיון היה להתחבר לטעם ילדות אי שם בשנות השמונים. הקומפוט של סוכות, אחרי שאכלו כבר את שיא השיאים של קומפוט החגים והגלות שעשוי רק מפירות יבשים, הגיע הרגע שבו סוכות נידמה כשבועות ויש רצון לחגוג עם פרי הארץ. אז חבוש הכי עזוב, גם כן סוג של גלות
.

2

עיקר העבודה זה קילוף וחיתוך החבושים
קולפן לא ממש יעבוד כאן, אולי רק בהמשך העונה שהקליפה קצת מתרככת
קרש חיתוך גדול, קערה עם מים ולימון סחוט בפנים, וסבלנות והכי כיף עם חברה
האסטרטגיה שלי היא לחתוך את החבוש לרבעים ואז שוב לשמיניות, להוציא עם בסין את הליבה שהיא קשה במיוחד, ורק אז לקלף כל רבע כזה

3

את חתיכות החבושים לקערה עם מי לימון שלא ישחירו
מעבירה עם המים וחצי הלימון לסיר גדול שיש לו מיכסה, מוסיפה סוכר, מביאה לרתיחה ומקטינה את האש
שעתיים יחלפו עד שהחבושים יהיו רכים והצבע שלהם יתחלף לורוד כתום משוגע

4

מצננת קצת ומעבירה למקרר, קרים הם נפלאים
עם גלידת וניל או יוגורט סמיך זה מושלם

Ingredients

 10 חבושים
 1 לימון
 1 כוס סוכר קוקוס

Directions

1

הניסיון היה להתחבר לטעם ילדות אי שם בשנות השמונים. הקומפוט של סוכות, אחרי שאכלו כבר את שיא השיאים של קומפוט החגים והגלות שעשוי רק מפירות יבשים, הגיע הרגע שבו סוכות נידמה כשבועות ויש רצון לחגוג עם פרי הארץ. אז חבוש הכי עזוב, גם כן סוג של גלות
.

2

עיקר העבודה זה קילוף וחיתוך החבושים
קולפן לא ממש יעבוד כאן, אולי רק בהמשך העונה שהקליפה קצת מתרככת
קרש חיתוך גדול, קערה עם מים ולימון סחוט בפנים, וסבלנות והכי כיף עם חברה
האסטרטגיה שלי היא לחתוך את החבוש לרבעים ואז שוב לשמיניות, להוציא עם בסין את הליבה שהיא קשה במיוחד, ורק אז לקלף כל רבע כזה

3

את חתיכות החבושים לקערה עם מי לימון שלא ישחירו
מעבירה עם המים וחצי הלימון לסיר גדול שיש לו מיכסה, מוסיפה סוכר, מביאה לרתיחה ומקטינה את האש
שעתיים יחלפו עד שהחבושים יהיו רכים והצבע שלהם יתחלף לורוד כתום משוגע

4

מצננת קצת ומעבירה למקרר, קרים הם נפלאים
עם גלידת וניל או יוגורט סמיך זה מושלם

חבושים לאמא

מתכונים נבחרים

אמפנדס

אמפנדס

אימפנדס דל פחמימות. מענין שמתכון מסורתי לאמפנדס הוא מקמח קסאבה ידידנו. בצק דק עמוס בבשר שמן, בצק קסאבה אוהב שמן. אחד הטובים

ראמן פליאו עם ציר עצמות ותוספות

ראמן פליאו עם ציר עצמות ותוספות

איך להפוך ציר עצמות מזין, וקצת קשה לשתיה לנוזל אסיתי עשיר בטעמים והזדמנויות לטעמים. קוראים לזה ראמן על שם האיטריה, שאין כאן. מי אמר לא טעים לי ציר?

לחמא בעג'ין

לחמא בעג'ין

בצק ובשר זה אחד השילובים, ביס מושלם לשבת בבוקר שיש זמן. מתאים לשלבים מתקדמים של הפרוטוקול

כדורי לאבנה שקדים בשמן זית

כדורי לאבנה שקדים בשמן זית

כדורי לאבנה מחלב שקדים ביתי, שמורים בשמן זית איכותי. עכשיו שחם מתאים ממש עם אבטיח, או ליד ביצה בבוקר להשלמת שומן איכותי