דנוור קאט חתיך

21/09/2020

נתח קטן ומשוייש, המשך של מכסה האנטריקוט לכיוון האונטריב. הרבה טעם צליה חזקה וקצרה. אחד האהובים

Prep Time20 mins

 700 גרם דנוור קאט בטמפרטורת החדר
 פלפל שחור גרוס גס ומלח ים
 1 כרישה בינונית קצוצה דק לטבעות
 סלסלת פיטריות שיטקי טריות
 סלסלת פטריות שמפיניון/פורטבלו טריות
 חצי כוס יין לבן
 עלה דפנה

1

מחממת מחבת ברזל כבדה
בנתיים ממליחה ומפלפלת את הנתח היטב מכל הכיוונים
שהמחבת רותחת מכניסה את הנתח וצורבת מכל הכיוונים
הדנוור הוא לא נתח עבה ככה ששבע שמונה דקות יספיקו לקבל קרסט יפה מכל הכיוונים
מוציאה ומניחה את הנתח בצד מכוסה

2

מכניסה למחבת את הכרישה, שתתטגן בנוזלים שהפריש הבשר
שקיבלה קצת צבע מוסיפה את הפיטריות ומקפיצה
שהפיטריות מתחילות לאבד מהנוזלים שלהם מוסיפה את היין ומלח במידת הצורך
מכסה לשלוש ארבע דקות שהנוזלים יתצמצמו
בנתיים חותכת את הנתח לפרוסות רוחב, כנגד כיוון הסיבים
להגשה, מניחה את תערובת הפטריות בפירקס
מעל את פרוסות הבשר החתוכות. מוכן

Ingredients

 700 גרם דנוור קאט בטמפרטורת החדר
 פלפל שחור גרוס גס ומלח ים
 1 כרישה בינונית קצוצה דק לטבעות
 סלסלת פיטריות שיטקי טריות
 סלסלת פטריות שמפיניון/פורטבלו טריות
 חצי כוס יין לבן
 עלה דפנה

Directions

1

מחממת מחבת ברזל כבדה
בנתיים ממליחה ומפלפלת את הנתח היטב מכל הכיוונים
שהמחבת רותחת מכניסה את הנתח וצורבת מכל הכיוונים
הדנוור הוא לא נתח עבה ככה ששבע שמונה דקות יספיקו לקבל קרסט יפה מכל הכיוונים
מוציאה ומניחה את הנתח בצד מכוסה

2

מכניסה למחבת את הכרישה, שתתטגן בנוזלים שהפריש הבשר
שקיבלה קצת צבע מוסיפה את הפיטריות ומקפיצה
שהפיטריות מתחילות לאבד מהנוזלים שלהם מוסיפה את היין ומלח במידת הצורך
מכסה לשלוש ארבע דקות שהנוזלים יתצמצמו
בנתיים חותכת את הנתח לפרוסות רוחב, כנגד כיוון הסיבים
להגשה, מניחה את תערובת הפטריות בפירקס
מעל את פרוסות הבשר החתוכות. מוכן

דנוור קאט חתיך
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים