דלעת ספגט וראגו לחי

18/02/2020

לחי פרה זה בשר מהמממ! מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני טעים

Prep Time20 minsCook Time1 hr 30 mins

לראגו לחי
 לחי פרה כ 700גרם
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קצוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים
לדלעת ספגטי
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך

ראגו לחי
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר ומלא בקולגן. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, שווה לבקש להפריד. אני משתמשת רק בלחי, כי זמני הבישול של הלחי והראש שונים

2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות

3

מכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות

4

מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך

5

אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה על אש קטנה

הכנת הדלעת
6

חוצה את הדלעת לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח

7

מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

הגשה
8

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל. טעים

Ingredients

לראגו לחי
 לחי פרה כ 700גרם
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קצוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים
לדלעת ספגטי
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך

Directions

ראגו לחי
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר ומלא בקולגן. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, שווה לבקש להפריד. אני משתמשת רק בלחי, כי זמני הבישול של הלחי והראש שונים

2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות

3

מכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות

4

מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך

5

אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה על אש קטנה

הכנת הדלעת
6

חוצה את הדלעת לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח

7

מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

הגשה
8

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל. טעים

דלעת ספגט וראגו לחי
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים