דלעת ספגט וראגו לחי

לחי פרה זה בשר מהמממ, מלא קולוגן וריקמות חיבור. יש לו גודל נוח של שתים שלוש מנות, והוא טעים ממש. בישול של שעה מרכך אותו מספיק ונוצר ציר גלטיני טעים

הכנות20 minsזמן בישול1 hr 30 mins

חומרים
 לחי פרה עדיף חי בריא כ 700גרם
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים
הכנת הדלעת
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, אבל תמיד אפשר לבקש להפריד. תשתמשו בלחי, זמני הבישול של הלחי והראש שונים
מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח
מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

רגו לחי
2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות ומכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות
מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך
אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה באש קטנה

הגשה
3

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל
זה טעים

Ingredients

חומרים
 לחי פרה עדיף חי בריא כ 700גרם
 1 דלעת ספגטי חצויה לאורך
 בצל גדול קצוץ קטן
 חצי כוס סלרי שורש או עלים קצוץ קטן
 גזר גדול קצוץ קטן
 5 שני שום קלופות קוצות
 שורש כורכום כסנטימטר מגורד בפומפיה
 פטריות שימג’י או שיטקי
 חצי כוס יין אדום
 2 כוסות ציר או מים רותחים

Directions

הכנת הדלעת
1

בשר לחי הוא חלק מבשר הראש. החלק של הלחי פעיל ולכן רך יותר. לא תמיד מוכרים לחי בנפרד מהראש, אבל תמיד אפשר לבקש להפריד. תשתמשו בלחי, זמני הבישול של הלחי והראש שונים
מתחילה עם הדלעת, חוצה לאורך עם סכין גדולה בזהירות, מוציאה בכף את הגרעינים ומשמנת את התוך בקצת שמן זית ומלח
מניחה בתבנית על נייר אפיה, או בפירקס בלי כלום
הופכת כך שהקליפה היא כמו כיפה
אופה במרכז התנור 40 דקות עד שעה בחום בינוני גבוהה

רגו לחי
2

בסיר משחימה את כל הירקות
בצל, סלרי, גזר, שום, כורכום
בשמן קוקוס או שומן מהחי
כששחום מזיזה הצידה את הירקות ומכניסה את הלחי להשחמה טובה מכל הכיוונים, לוקח משהו כמו 10 דקות
מוסיפה את היין ונותנת לו להתאדות
מוסיפה כשתי כוסות של מים רותחים או ציר
מכסה ומורידה לאש קטנה לשעה בערך
אחרי שעה שהבשר רך מוציאה את הנתחים לקרש חיתוך
חותכת לפרוסות דקות לאורך
מחזירה לסיר יחד עם הנוזלים שנשארו על הקרש מוסיפה גם פטריות
טועמת את הנוזל עם צריך מוסיפה מלח וקצת מים רותחים
נותנת עוד כחצי שעה באש קטנה

הגשה
3

מפרידה את "שערות" הדלעת בשני מזלגות ומעבירה ערימה יפה לצלחת
מעל מניחה כמה כפות מהתבשיל
זה טעים

דלעת ספגט וראגו לחי