דים סאם כרישה ועוף

מתגעגעת לארוחות דים סאם שבהם יש מגוון של כיסונים. הינה ניסיון ראשון. כרישה ועוף שילוב שמעצים אחד את השני שהוא לגמרי פרוטוקולי! פשוט מאוד להכנה

Yields3 Servingsזמן בישול10 mins
לעטיפה
 כרישה עבה
למילוי
 300 גרם עוף (פרגית לא חזה) טחון
 8 שרימפס קפואים מופשרים או טריים
 אפשר להחליף את השרימפס בארטישוק ירושלמי
 2 כפיות ג'ינגר מגורד
 3 גבעולי בצל ירוק החלק הלבן
 1 כף קוקנט אמינו
 1 כף חומץ אורז
 1 כפית סוכר קוקוס
 רבע גזר
העטיפה
1

המילוי עשוי מדפי כרישה, לכן כדאי לבחור בכרישה עבה כדי שה"דפים" יהיו מספיק מרווחים לעטוף את המילוי. חותכת כרישה למקטעים של כ10 סנטימטר. החלק הלבן בלבד. מכניסה לסיר קטן עם מים מומלחים ומבשלת ברתיחה עדינה כרבע שעה או עד שהכרישה רכה אבל לא סמרטוטית. מוציאה לקערת מים קרים
שנוח לגעת מוציאה לקרש וחורצת לאורך הכרישה ורק עד האמצע, חתך בסכין כדי להפריד לעלים, פותחת את המקטעים, יש ערימה של עלים מוכנים למילוי

המילוי
2

השרימפס או הארטישוק ירושלמי תורמים למרקם טיפה פציח בתוך המסה הרכה
מתחילה בקיצוץ השרימפס, המטרה שיותרו חתיכות מורגשות לכן פשוט קוצצת דק ביד ולא טוחנת
אם משתמשת בארטישוק ירושלמי חותכת לקוביות קטנות מעבירה למחבת קטן עם חצי כוס מים לחצי ריכוך
מעבירה לקערה, מוסיפה גם את העוף הטחון
קוצצת את הגזר לקוביות ממש קטנות ואת הבצל הירוק החלק הלבן שלו דק מאוד, ואת הג'ינגר מגרדת דק מוסיפה לקערה
ממיסה את הסוכר במעט מים חמים ומוסיפה, מוסיפה גם את החומץ וקוקנט אמינו. מערבבת היטב, זה המילוי

הרכבה
3

מכינה סלסלת אידוי, מרפדת בעלי חסה כדי שלא ידבק
מחזיקה ביד אחת עלה כרישה, במרכז מניחה כפית מילוי
אוספת את ארבע הפינות של הכרישה למרכז ככה שנוצרת חבילה
מעבירה לסלסת אידוי. עושה ככה עם כל הדפים

4

מחממת מים בווק, עד גובהה של שליש בערך, מוסיפה למים מעט ג'ינגר. מכסה ומניחה את סלסלת האידוי בווק
מאדה כחמש דקות ובודקת, הכרישה די שקופה ככה שאפשר לראות שהעוף הפך ללבן, עם לא בטוחה אפשר עוד כמה דקות. להגשה מערבבת ג'ינגר מגורד, שום כתוש, קוקנט אמינו וחומץ אורז בקערית, שיהיה משהו לטבול בו

Ingredients

לעטיפה
 כרישה עבה
למילוי
 300 גרם עוף (פרגית לא חזה) טחון
 8 שרימפס קפואים מופשרים או טריים
 אפשר להחליף את השרימפס בארטישוק ירושלמי
 2 כפיות ג'ינגר מגורד
 3 גבעולי בצל ירוק החלק הלבן
 1 כף קוקנט אמינו
 1 כף חומץ אורז
 1 כפית סוכר קוקוס
 רבע גזר

Directions

העטיפה
1

המילוי עשוי מדפי כרישה, לכן כדאי לבחור בכרישה עבה כדי שה"דפים" יהיו מספיק מרווחים לעטוף את המילוי. חותכת כרישה למקטעים של כ10 סנטימטר. החלק הלבן בלבד. מכניסה לסיר קטן עם מים מומלחים ומבשלת ברתיחה עדינה כרבע שעה או עד שהכרישה רכה אבל לא סמרטוטית. מוציאה לקערת מים קרים
שנוח לגעת מוציאה לקרש וחורצת לאורך הכרישה ורק עד האמצע, חתך בסכין כדי להפריד לעלים, פותחת את המקטעים, יש ערימה של עלים מוכנים למילוי

המילוי
2

השרימפס או הארטישוק ירושלמי תורמים למרקם טיפה פציח בתוך המסה הרכה
מתחילה בקיצוץ השרימפס, המטרה שיותרו חתיכות מורגשות לכן פשוט קוצצת דק ביד ולא טוחנת
אם משתמשת בארטישוק ירושלמי חותכת לקוביות קטנות מעבירה למחבת קטן עם חצי כוס מים לחצי ריכוך
מעבירה לקערה, מוסיפה גם את העוף הטחון
קוצצת את הגזר לקוביות ממש קטנות ואת הבצל הירוק החלק הלבן שלו דק מאוד, ואת הג'ינגר מגרדת דק מוסיפה לקערה
ממיסה את הסוכר במעט מים חמים ומוסיפה, מוסיפה גם את החומץ וקוקנט אמינו. מערבבת היטב, זה המילוי

הרכבה
3

מכינה סלסלת אידוי, מרפדת בעלי חסה כדי שלא ידבק
מחזיקה ביד אחת עלה כרישה, במרכז מניחה כפית מילוי
אוספת את ארבע הפינות של הכרישה למרכז ככה שנוצרת חבילה
מעבירה לסלסת אידוי. עושה ככה עם כל הדפים

4

מחממת מים בווק, עד גובהה של שליש בערך, מוסיפה למים מעט ג'ינגר. מכסה ומניחה את סלסלת האידוי בווק
מאדה כחמש דקות ובודקת, הכרישה די שקופה ככה שאפשר לראות שהעוף הפך ללבן, עם לא בטוחה אפשר עוד כמה דקות. להגשה מערבבת ג'ינגר מגורד, שום כתוש, קוקנט אמינו וחומץ אורז בקערית, שיהיה משהו לטבול בו

דים סאם כרישה ועוף