דים סאם כרישה ועוף

30/11/2020

מתגעגעת לארוחות דים סאם שבהם יש מגוון של כיסונים. הינה ניסיון ראשון. כרישה ועוף שילוב שמעצים אחד את השני שהוא לגמרי פרוטוקולי! פשוט מאוד להכנה

Prep Time10 minsCook Time10 mins

לעטיפה
 כרישה עבה
למילוי
 300 גרם עוף (פרגית לא חזה) טחון
 8 שרימפס קפואים מופשרים או טריים
 אפשר להחליף את השרימפס בארטישוק ירושלמי
 2 כפיות ג'ינגר מגורד
 3 גבעולי בצל ירוק החלק הלבן
 1 כף קוקנט אמינו
 1 כף חומץ אורז
 1 כפית סוכר קוקוס
 רבע גזר

העטיפה
1

המילוי עשוי מדפי כרישה, לכן כדאי לבחור בכרישה עבה כדי שה"דפים" יהיו מספיק מרווחים לעטוף את המילוי
חותכת כרישה למקטעים של כ10 סנטימטר. החלק הלבן בלבד
מכניסה לסיר קטן עם מים מומלחים ומבשלת ברתיחה עדינה כרבע שעה או עד שהכרישה רכה אבל לא סמרטוטית
מוציאה לקערת מים קרים
שנוח לגעת מוציאה לקרש וחורצת לאורך הכרישה ורק עד האמצע, חתך בסכין כדי להפריד לעלים, פותחת את המקטעים, יש ערימה של עלים מוכנים למילוי

המילוי
2

השרימפס או הארטישוק ירושלמי תורמים למרקם טיפה פציח בתוך המסה הרכה
מתחילה בקיצוץ השרימפס, המטרה שיותרו חתיכות מורגשות לכן פשוט קוצצת דק ביד ולא טוחנת
אם משתמשת בארטישוק ירושלמי חותכת לקוביות קטנות מעבירה למחבת קטן עם חצי כוס מים לחצי ריכוך
מעבירה לקערה, מוסיפה גם את העוף הטחון
קוצצת את הגזר לקוביות ממש קטנות ואת הבצל הירוק החלק הלבן שלו דק מאוד, ואת הג'ינגר מגרדת דק מוסיפה לקערה
ממיסה את הסוכר במעט מים חמים ומוסיפה, מוסיפה גם את החומץ וקוקנט אמינו. מערבבת היטב, זה המילוי

הרכבה
3

מכינה סלסלת אידוי, מרפדת בעלי חסה כדי שלא ידבק
מחזיקה ביד אחת עלה כרישה, במרכז מניחה כפית מילוי
אוספת את ארבע הפינות של הכרישה למרכז ככה שנוצרת חבילה
מעבירה לסלסת אידוי. עושה ככה עם כל הדפים

4

מחממת מים בווק, עד גובהה של שליש בערך, מוסיפה למים מעט ג'ינגר. מכסה ומניחה את סלסלת האידוי בווק
מאדה כחמש דקות ובודקת, הכרישה די שקופה ככה שאפשר לראות שהעוף הפך ללבן, עם לא בטוחה אפשר עוד כמה דקות. להגשה מערבבת ג'ינגר מגורד, שום כתוש, קוקנט אמינו וחומץ אורז בקערית, שיהיה משהו לטבול בו

Ingredients

לעטיפה
 כרישה עבה
למילוי
 300 גרם עוף (פרגית לא חזה) טחון
 8 שרימפס קפואים מופשרים או טריים
 אפשר להחליף את השרימפס בארטישוק ירושלמי
 2 כפיות ג'ינגר מגורד
 3 גבעולי בצל ירוק החלק הלבן
 1 כף קוקנט אמינו
 1 כף חומץ אורז
 1 כפית סוכר קוקוס
 רבע גזר

Directions

העטיפה
1

המילוי עשוי מדפי כרישה, לכן כדאי לבחור בכרישה עבה כדי שה"דפים" יהיו מספיק מרווחים לעטוף את המילוי
חותכת כרישה למקטעים של כ10 סנטימטר. החלק הלבן בלבד
מכניסה לסיר קטן עם מים מומלחים ומבשלת ברתיחה עדינה כרבע שעה או עד שהכרישה רכה אבל לא סמרטוטית
מוציאה לקערת מים קרים
שנוח לגעת מוציאה לקרש וחורצת לאורך הכרישה ורק עד האמצע, חתך בסכין כדי להפריד לעלים, פותחת את המקטעים, יש ערימה של עלים מוכנים למילוי

המילוי
2

השרימפס או הארטישוק ירושלמי תורמים למרקם טיפה פציח בתוך המסה הרכה
מתחילה בקיצוץ השרימפס, המטרה שיותרו חתיכות מורגשות לכן פשוט קוצצת דק ביד ולא טוחנת
אם משתמשת בארטישוק ירושלמי חותכת לקוביות קטנות מעבירה למחבת קטן עם חצי כוס מים לחצי ריכוך
מעבירה לקערה, מוסיפה גם את העוף הטחון
קוצצת את הגזר לקוביות ממש קטנות ואת הבצל הירוק החלק הלבן שלו דק מאוד, ואת הג'ינגר מגרדת דק מוסיפה לקערה
ממיסה את הסוכר במעט מים חמים ומוסיפה, מוסיפה גם את החומץ וקוקנט אמינו. מערבבת היטב, זה המילוי

הרכבה
3

מכינה סלסלת אידוי, מרפדת בעלי חסה כדי שלא ידבק
מחזיקה ביד אחת עלה כרישה, במרכז מניחה כפית מילוי
אוספת את ארבע הפינות של הכרישה למרכז ככה שנוצרת חבילה
מעבירה לסלסת אידוי. עושה ככה עם כל הדפים

4

מחממת מים בווק, עד גובהה של שליש בערך, מוסיפה למים מעט ג'ינגר. מכסה ומניחה את סלסלת האידוי בווק
מאדה כחמש דקות ובודקת, הכרישה די שקופה ככה שאפשר לראות שהעוף הפך ללבן, עם לא בטוחה אפשר עוד כמה דקות. להגשה מערבבת ג'ינגר מגורד, שום כתוש, קוקנט אמינו וחומץ אורז בקערית, שיהיה משהו לטבול בו

דים סאם כרישה ועוף
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים