דג במלח

אחת הדרכים הכי מדויקות להנות מטריות של דג ים שלם. במליחות מדויקת

הכנות10 minsזמן בישול30 mins

 פרידה במשקל של קילו וחצי לפחות
 3 קילו מלח גס

1

שיטת הכנה שמדגישה את טעמי הים שבדג, מכינה רק מדג ים מאוד טרי ויפה.מעדיפה פרידה במשקל של קילו וחצי לפחות
הרעיון הוא ליצור לדג מעטפת אטומה של חום, שבה הוא מתבשל במיצים של עצמו. האדים שמגיעים מהמלח חודרים את הדג וממליחים אותו בצורה אופטימלית
אצל הדיג מבקשת לא לקסקס את הדג רק לנקות את הבטן, מה שעוזר לשמור על הדג מעודף מלח ובהסרת העור בהגשה

הכנה
2

מחממת תנור לחום הגבוהה ביותר
מכינה את תערובת המלח, לכערה גדולה שופכת שלוש שקיות של קילו מלח ים, מטפטפת מעל כמה כפות של מים ומערבבת ביד
על תבנית שתכיל את הדג בנוחות מניחה נייר אפיה
מעל הנייר מניחה שיכבה של שני סנטימטר מתערובת המלח
מניחה את הדג מעל ומערימה עליו מהמלח, הרעיון הוא ליצור שיכבה אחידה של כשני סנטימטר מסביב לכל הדג כולל הראש, ורק הסנפיר האחורי מציץ החוצה
מכניסה לתנור לאפיה של 18 דקות לכל קילו דג
בחלוף הזמן אין דרך לבדוק רק לסמוך
מוציאה ונותנת כמה דקות לדג להתקרר. זהירות המלח לוהט
עם סכין רחב שוברת את הכיפת המלח ומסירה את המלח
מורידה גם את העור שמיתקלף מאוד בקלות ומעבירה את בשר הדג העסיסי והנפלא לצלחת הגשה

חומרים

 פרידה במשקל של קילו וחצי לפחות
 3 קילו מלח גס

אופן ההכנה

1

שיטת הכנה שמדגישה את טעמי הים שבדג, מכינה רק מדג ים מאוד טרי ויפה.מעדיפה פרידה במשקל של קילו וחצי לפחות
הרעיון הוא ליצור לדג מעטפת אטומה של חום, שבה הוא מתבשל במיצים של עצמו. האדים שמגיעים מהמלח חודרים את הדג וממליחים אותו בצורה אופטימלית
אצל הדיג מבקשת לא לקסקס את הדג רק לנקות את הבטן, מה שעוזר לשמור על הדג מעודף מלח ובהסרת העור בהגשה

הכנה
2

מחממת תנור לחום הגבוהה ביותר
מכינה את תערובת המלח, לכערה גדולה שופכת שלוש שקיות של קילו מלח ים, מטפטפת מעל כמה כפות של מים ומערבבת ביד
על תבנית שתכיל את הדג בנוחות מניחה נייר אפיה
מעל הנייר מניחה שיכבה של שני סנטימטר מתערובת המלח
מניחה את הדג מעל ומערימה עליו מהמלח, הרעיון הוא ליצור שיכבה אחידה של כשני סנטימטר מסביב לכל הדג כולל הראש, ורק הסנפיר האחורי מציץ החוצה
מכניסה לתנור לאפיה של 18 דקות לכל קילו דג
בחלוף הזמן אין דרך לבדוק רק לסמוך
מוציאה ונותנת כמה דקות לדג להתקרר. זהירות המלח לוהט
עם סכין רחב שוברת את הכיפת המלח ומסירה את המלח
מורידה גם את העור שמיתקלף מאוד בקלות ומעבירה את בשר הדג העסיסי והנפלא לצלחת הגשה

דג במלח