דגים בטמפורה

זו מנה מנחמת, בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. זה שווה משהו אפילו שבריא זה לא. פליאו זה לגמרי כן

הכנות30 minsזמן בישול15 mins

לטמפורה
 חצי כוס קמח טפיוקה
 חצי כוס עמילן תפוח אדמה
 חצי כוס סודה קרה מאוד
 חצי כוס קרח גרוס
 מלח הימליה ורוד
מה אפשר לטבול
 קלמרי חתוך לטבעות וראשי קלמארי
 שרימפס קלוף
 פיסות דג לבן
 ראשים של אספרגוס, פרוסות של קישואים
 , שעועית ירוקה, עלים של תרד
 שמן זית מכבישה קרה או שמן אבוקדו לטיגון

1

מתחילה בלהכין את הירקות והדגים, את הקלמרי פורסת לטבעות שוטפת ומניחה על מגבת מטבח ליבוש
את השרימפס קולפת, אם הם קפואים מפשירה ומיבש על מגבת
את הדגים חותכת לפיסות
בוחרת עלים יפים של תרד, חותכת קישואים לפרוסות רוחב דקות
בוחרת אספרגוס יפים החלק העליון, אפשר גם שעועית ירוקה
במחבת גבוהה ולא גדולה מדי מחממת שמן בגובהה של 2 סנטימטר

לבלילה
2

חשוב שהבלילה תהיה ממש קרה, ככה מתקבל ציפוי פציח. היבוש של כל המרכיבים חשוב כדי לעזור לבלילה להידבק לדג
בכערה גדולה מערבבת את הקמחים והמלח
בכערה נוספת מערבבת את הסודה הקרח והביצה
מאחדת את שתי התערובות , הקרח הגרוס יעזור לבלילה להישאר קרה

טיגון
3

משתמשת במקלות סינים כדי להכניס לשמן ולדוג החוצה, את הקלמרי משתדלת להכניס שהטבעת פתוחה, מטגנת עד שמשחים מעט. לא צריך לצפות לצבע כמו במסעדות כי אין כאן פפריקה אדומה שעוזרת לצבע הכהה
מעבירה לנירות מטבח ליבוש עודפי השמן
מטגנת את כל הירקות והדגים
אנחנו אוהבות לטבול באיולי, אפשר גם קוקנט אמינו

חומרים

לטמפורה
 חצי כוס קמח טפיוקה
 חצי כוס עמילן תפוח אדמה
 חצי כוס סודה קרה מאוד
 חצי כוס קרח גרוס
 מלח הימליה ורוד
מה אפשר לטבול
 קלמרי חתוך לטבעות וראשי קלמארי
 שרימפס קלוף
 פיסות דג לבן
 ראשים של אספרגוס, פרוסות של קישואים
 , שעועית ירוקה, עלים של תרד
 שמן זית מכבישה קרה או שמן אבוקדו לטיגון

אופן ההכנה

1

מתחילה בלהכין את הירקות והדגים, את הקלמרי פורסת לטבעות שוטפת ומניחה על מגבת מטבח ליבוש
את השרימפס קולפת, אם הם קפואים מפשירה ומיבש על מגבת
את הדגים חותכת לפיסות
בוחרת עלים יפים של תרד, חותכת קישואים לפרוסות רוחב דקות
בוחרת אספרגוס יפים החלק העליון, אפשר גם שעועית ירוקה
במחבת גבוהה ולא גדולה מדי מחממת שמן בגובהה של 2 סנטימטר

לבלילה
2

חשוב שהבלילה תהיה ממש קרה, ככה מתקבל ציפוי פציח. היבוש של כל המרכיבים חשוב כדי לעזור לבלילה להידבק לדג
בכערה גדולה מערבבת את הקמחים והמלח
בכערה נוספת מערבבת את הסודה הקרח והביצה
מאחדת את שתי התערובות , הקרח הגרוס יעזור לבלילה להישאר קרה

טיגון
3

משתמשת במקלות סינים כדי להכניס לשמן ולדוג החוצה, את הקלמרי משתדלת להכניס שהטבעת פתוחה, מטגנת עד שמשחים מעט. לא צריך לצפות לצבע כמו במסעדות כי אין כאן פפריקה אדומה שעוזרת לצבע הכהה
מעבירה לנירות מטבח ליבוש עודפי השמן
מטגנת את כל הירקות והדגים
אנחנו אוהבות לטבול באיולי, אפשר גם קוקנט אמינו

דגים בטמפורה