דגים בטמפורה

9/11/2020

טמפורה ללא גלוטן מקמח טפיוקה עמילן תפוח אדמה וסודה. פציחה וטעימה. עוטפת פירות ים טריים, ירקות ודגי ים לבנים. בשיא הבאססה מהסגר הכנו אותה בשישי ואשכרה הרגשנו חגיגי. שווה משהו אפילו שבריא זה לא

Prep Time30 minsCook Time15 mins

לטמפורה
 חצי כוס קמח טפיוקה
 חצי כוס עמילן תפוח אדמה
 חצי כוס סודה קרה מאוד
 חצי כוס קרח גרוס
 מלח הימליה ורוד
מה אפשר לטבול
 קלמרי חתוך לטבעות וראשי קלמארי
 שרימפס קלוף
 פיסות דג לבן
 אספרגוס, קישואים, שעועית ירוקה, תרד
 שמן זית מכבישה קרה או שמן אבוקדו לטיגון

1

מתחילה בלהכין את הירקות והדגים, את הקלמרי פורסת לטבעות שוטפת ומניחה על מגבת מטבח ליבוש
את השרימפס קולפת, אם הם קפואים מפשירה ומיבש על מגבת
את הדגים חותכת לפיסות
בוחרת עלים יפים של תרד, חותכת קישואים לפרוסות רוחב דקות
בוחרת אספרגוס יפים החלק העליון, אפשר גם שעועית ירוקה
במחבת גבוהה ולא גדולה מדי מחממת שמן בגובהה של 2 סנטימטר

לבלילה
2

חשוב שהבלילה תהיה ממש קרה, ככה מתקבל ציפוי פציח. היבוש של כל המרכיבים חשוב כדי לעזור לבלילה להידבק לדג
בקערה גדולה מערבבת את הקמחים והמלח. בקערה נוספת מערבבת את הסודה הקרח והביצה
מאחדת את שתי התערובות, הקרח הגרוס יעזור לבלילה קרה

טיגון
3

משתמשת במקלות סינים כדי להכניס לשמן ולדוג החוצה, את הקלמרי משתדלת להכניס שהטבעת פתוחה, מטגנת עד שמשחים מעט. לא צריך לצפות לצבע כמו במסעדות כי אין כאן פפריקה אדומה שעוזרת לצבע הכהה
מעבירה לנירות מטבח ליבוש עודפי השמן
אנחנו אוהבות לטבול באיולי, אפשר גם קוקנט אמינו

Ingredients

לטמפורה
 חצי כוס קמח טפיוקה
 חצי כוס עמילן תפוח אדמה
 חצי כוס סודה קרה מאוד
 חצי כוס קרח גרוס
 מלח הימליה ורוד
מה אפשר לטבול
 קלמרי חתוך לטבעות וראשי קלמארי
 שרימפס קלוף
 פיסות דג לבן
 אספרגוס, קישואים, שעועית ירוקה, תרד
 שמן זית מכבישה קרה או שמן אבוקדו לטיגון

Directions

1

מתחילה בלהכין את הירקות והדגים, את הקלמרי פורסת לטבעות שוטפת ומניחה על מגבת מטבח ליבוש
את השרימפס קולפת, אם הם קפואים מפשירה ומיבש על מגבת
את הדגים חותכת לפיסות
בוחרת עלים יפים של תרד, חותכת קישואים לפרוסות רוחב דקות
בוחרת אספרגוס יפים החלק העליון, אפשר גם שעועית ירוקה
במחבת גבוהה ולא גדולה מדי מחממת שמן בגובהה של 2 סנטימטר

לבלילה
2

חשוב שהבלילה תהיה ממש קרה, ככה מתקבל ציפוי פציח. היבוש של כל המרכיבים חשוב כדי לעזור לבלילה להידבק לדג
בקערה גדולה מערבבת את הקמחים והמלח. בקערה נוספת מערבבת את הסודה הקרח והביצה
מאחדת את שתי התערובות, הקרח הגרוס יעזור לבלילה קרה

טיגון
3

משתמשת במקלות סינים כדי להכניס לשמן ולדוג החוצה, את הקלמרי משתדלת להכניס שהטבעת פתוחה, מטגנת עד שמשחים מעט. לא צריך לצפות לצבע כמו במסעדות כי אין כאן פפריקה אדומה שעוזרת לצבע הכהה
מעבירה לנירות מטבח ליבוש עודפי השמן
אנחנו אוהבות לטבול באיולי, אפשר גם קוקנט אמינו

דגים בטמפורה
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים