גלידוניות פליאו סטייל

16/05/2021

קינוח שבועות מפנק שכולם אוהבים. גלידת הבננות המוכרת והאהובה, עם המון אוכמניות כחולות. ציפוי משוקולד מריר עם אופציה לשוקולד רואו. טבעוני ללא גלוטן מתאים לפרוטוקול האוטואימיוני בשלב ההחזרות

Prep Time10 minsCook Time2 hrs

לגלידה
 3 בננות בשלות פרוסות וקפואות
 1 כוס אוכמניות כחולות קפואות
 1 כפית דבש אופציונלי
 חצי כוס קרם או חלב קוקוס
ציפוי שוקולד 85% מריר
 100 גרם שוקולד מריר 85 אחוז
 1 כף שמן קוקוס

לגלידה
1

הגלידה הזו מבוססת על בננות בשלות קפואות, זה נותן את הגוף הקרימי. בשיגרה שיש לי בננות בשלות הן נפרסות לטבעות ועוברות למקפיא לשימוש עתידי
הפרי הנוסף כאן הוא אוכמניות כחולות קפואות פשוט כי אני אוהבת, תותים קפואים, פטל קפוא, מנגו קפוא, אננס קפוא, כולם יעבדו נהדר
אפשר להשתמש בחלב שקדים במקום קוקוס
כדי להצליח צריך בלנדר חזק, הנינג'ה עובד מעולה לזה
הציפוי כאן הוא משוקולד 85% יחסית נקי
בסוף המתכון יש הפניה למתכון מפורט ליצירת ציפוי משוקולד מעיסה וחמאת שוקולד ומעט מיפל, היא נקיה לגמרי ממתחלבים

2

מכניסה למיכל הבלנדר את הפירות והחלב, מפעילה
אחרי כחצי דקה עוצרת ומכניסה מרית כדי לערבב קצת
מערבלת שוב, זה הופך לגלידה קרימית די מהר, תלוי בכוח של הבלנדר. כשהגלידה מתגבשת מוסיפה את הממתיק ומערבלת

הצורה של הגלידוניות
3

כדי לקבל את הצורה בוחרת תבנית סיליקון שיכולה להתאים לגלידונית
טוב שיש שקעים לא גדולים מדי, לי יש פרמידות קטנות ועוד תבנית סיליקון שהמנה שלו גדולה מדי, אבל אפשר לפרוס ממנו שלוש גלידוניות. אילתור
מעבירה לתבנית מישרת את פני השטח ומחזירה למקפיא

ציפוי שוקולד מריר
4

מתארגנת על סיר עם מים חמים שעליו קערת זכוכית , הכוונה שתחתית הקערה לא תיגע במים, מה שניקרא בו מרי
את השוקולד חותכת לקוביות ושמה בקערה, חשוב שהקערה תהיה יבשה לגמרי, ומים מהסיר לא יגיעו לשוקולד
מערבבת במרית עד שהשוקולד חלק, מוסיפה את שמן הקוקוס ומערבבת עוד קצת. יוצא שוקולד מבריק וחלק

הגלידוניות כ30 יחידות
5

מוציאה מהמקפיא את הגלידה ומשחרתת מהתבנית, משאירה חמש בחוץ ואת השאר מחזירה למקפיא

6

טובלת בעזרת מזלג דק או שיפוד, קובית גלידה בתערובת השוקולד החמה, מעבירה מייד לצלחת עם נייר
אפיה. השוקולד מתגבש מהר מאוד, ממשיכה ככה עם עוד ארבע חמש גלידוניות ומעבירה למקפיא, ומוציאה ארבע חמש נוספות
שומרת במקפיא בכלי אטום לאוויר

Ingredients

לגלידה
 3 בננות בשלות פרוסות וקפואות
 1 כוס אוכמניות כחולות קפואות
 1 כפית דבש אופציונלי
 חצי כוס קרם או חלב קוקוס
ציפוי שוקולד 85% מריר
 100 גרם שוקולד מריר 85 אחוז
 1 כף שמן קוקוס

Directions

לגלידה
1

הגלידה הזו מבוססת על בננות בשלות קפואות, זה נותן את הגוף הקרימי. בשיגרה שיש לי בננות בשלות הן נפרסות לטבעות ועוברות למקפיא לשימוש עתידי
הפרי הנוסף כאן הוא אוכמניות כחולות קפואות פשוט כי אני אוהבת, תותים קפואים, פטל קפוא, מנגו קפוא, אננס קפוא, כולם יעבדו נהדר
אפשר להשתמש בחלב שקדים במקום קוקוס
כדי להצליח צריך בלנדר חזק, הנינג'ה עובד מעולה לזה
הציפוי כאן הוא משוקולד 85% יחסית נקי
בסוף המתכון יש הפניה למתכון מפורט ליצירת ציפוי משוקולד מעיסה וחמאת שוקולד ומעט מיפל, היא נקיה לגמרי ממתחלבים

2

מכניסה למיכל הבלנדר את הפירות והחלב, מפעילה
אחרי כחצי דקה עוצרת ומכניסה מרית כדי לערבב קצת
מערבלת שוב, זה הופך לגלידה קרימית די מהר, תלוי בכוח של הבלנדר. כשהגלידה מתגבשת מוסיפה את הממתיק ומערבלת

הצורה של הגלידוניות
3

כדי לקבל את הצורה בוחרת תבנית סיליקון שיכולה להתאים לגלידונית
טוב שיש שקעים לא גדולים מדי, לי יש פרמידות קטנות ועוד תבנית סיליקון שהמנה שלו גדולה מדי, אבל אפשר לפרוס ממנו שלוש גלידוניות. אילתור
מעבירה לתבנית מישרת את פני השטח ומחזירה למקפיא

ציפוי שוקולד מריר
4

מתארגנת על סיר עם מים חמים שעליו קערת זכוכית , הכוונה שתחתית הקערה לא תיגע במים, מה שניקרא בו מרי
את השוקולד חותכת לקוביות ושמה בקערה, חשוב שהקערה תהיה יבשה לגמרי, ומים מהסיר לא יגיעו לשוקולד
מערבבת במרית עד שהשוקולד חלק, מוסיפה את שמן הקוקוס ומערבבת עוד קצת. יוצא שוקולד מבריק וחלק

הגלידוניות כ30 יחידות
5

מוציאה מהמקפיא את הגלידה ומשחרתת מהתבנית, משאירה חמש בחוץ ואת השאר מחזירה למקפיא

6

טובלת בעזרת מזלג דק או שיפוד, קובית גלידה בתערובת השוקולד החמה, מעבירה מייד לצלחת עם נייר
אפיה. השוקולד מתגבש מהר מאוד, ממשיכה ככה עם עוד ארבע חמש גלידוניות ומעבירה למקפיא, ומוציאה ארבע חמש נוספות
שומרת במקפיא בכלי אטום לאוויר

גלידוניות פליאו סטייל
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים