בן גוריון

בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי. מתרגשת לפגוש אותו, הוא מאוד מאוד טעים בשלמותו

הכנות10 minsזמן בישול20 mins
 1 דג ים פראי - בן גוריון במשקל של קילו קילו וחצי
 20 גזרים צבעונים
 2 כפות שמן זית
 1 כוס יין לבן
 1 צרור מרווה טריה
 1 כפית מלח ים
 10 שיני שום טריות
1

מחממת תנור לחום של 200 מעלות
חורצת את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר, כדי שיהיה מקום להחדיר את הטעמים
מעשה שמן זית יחד עם מלח ים לחריצים משני צידי הדג
קולפת את הגזרים וחלוטת אותם 10 דקות, כל גזר יתאים הצבעונים מוסיפים יופי וגיוון
חותכת כל גזר לאורך, כדי ליצר יותר שטח פנים שיבוא במגע עם התבנית
את הגזרים יחד עם שמן זית ופיסות השום מכניסה לכערה ומערבבת שיצופו בשמן
פורסת על תבנית אפיה נייר אלומיניום עבה, כמטר כדי שיספיק לעטוף את הדג
מעל פורסת נייר אפיה, מניחה את הדג במרכז ומפזרת סביבו את הגזרים בשכבה אחת
מניחה בין לבין את עלי המרווה, על הכל מטפטפת עוד שמן זית ובוזקת מלח
מניחה מעל הדג נייר אפיה נוסף
מקפלת את נייר הכסף למעטפת סביב הדג והגזרים
ממש לפני הסגירה של נייר הכסף דרך פתח בצד מוזגת פנימה את כוס היין הלבן וסוגרת
החבילה כולה לא צריכה להיות מהודקת על הדג, אלה משולים כדי שישאר מקום לאדים
מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה
מוציאה את התבנית ומורידה את כיסוי נייר האלומניום ונייר האפיה, חושפת את הדג לגריל ל5 דקות לקבל צבע יפה

Ingredients

 1 דג ים פראי - בן גוריון במשקל של קילו קילו וחצי
 20 גזרים צבעונים
 2 כפות שמן זית
 1 כוס יין לבן
 1 צרור מרווה טריה
 1 כפית מלח ים
 10 שיני שום טריות

Directions

1

מחממת תנור לחום של 200 מעלות
חורצת את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר, כדי שיהיה מקום להחדיר את הטעמים
מעשה שמן זית יחד עם מלח ים לחריצים משני צידי הדג
קולפת את הגזרים וחלוטת אותם 10 דקות, כל גזר יתאים הצבעונים מוסיפים יופי וגיוון
חותכת כל גזר לאורך, כדי ליצר יותר שטח פנים שיבוא במגע עם התבנית
את הגזרים יחד עם שמן זית ופיסות השום מכניסה לכערה ומערבבת שיצופו בשמן
פורסת על תבנית אפיה נייר אלומיניום עבה, כמטר כדי שיספיק לעטוף את הדג
מעל פורסת נייר אפיה, מניחה את הדג במרכז ומפזרת סביבו את הגזרים בשכבה אחת
מניחה בין לבין את עלי המרווה, על הכל מטפטפת עוד שמן זית ובוזקת מלח
מניחה מעל הדג נייר אפיה נוסף
מקפלת את נייר הכסף למעטפת סביב הדג והגזרים
ממש לפני הסגירה של נייר הכסף דרך פתח בצד מוזגת פנימה את כוס היין הלבן וסוגרת
החבילה כולה לא צריכה להיות מהודקת על הדג, אלה משולים כדי שישאר מקום לאדים
מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה
מוציאה את התבנית ומורידה את כיסוי נייר האלומניום ונייר האפיה, חושפת את הדג לגריל ל5 דקות לקבל צבע יפה

בן גוריון