בן גוריון

14/05/2018

בן גוריון קוראים לו. דג ים פראי. מתרגשת לפגוש אותו, הוא מאוד מאוד טעים בשלמותו

Prep Time10 minsCook Time20 mins

 1 דג ים פראי - בן גוריון במשקל של קילו קילו וחצי
 20 גזרים צבעונים
 2 כפות שמן זית
 1 כוס יין לבן
 1 צרור מרווה טריה
 1 כפית מלח ים
 10 שיני שום טריות

1

מחממת תנור לחום של 200 מעלות
חורצת את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר, כדי שיהיה מקום להחדיר את הטעמים
מעסה שמן זית יחד עם מלח ים לחריצים משני צידי הדג

2

קולפת את הגזרים וחולטת אותם 10 דקות, כל גזר יתאים, הצבעונים מוסיפים יופי וגיוון
חותכת כל גזר לאורך, כדי ליצר יותר שטח פנים שיבוא במגע עם התבנית
את הגזרים יחד עם שמן זית ופיסות השום מכניסה לקערה ומערבבת שיצופו בשמן

3

פורסת על תבנית אפיה נייר אלומיניום עבה, כמטר כדי שיספיק לעטוף את הדג
מעל פורסת נייר אפיה, מניחה את הדג במרכז ומפזרת סביבו את הגזרים בשכבה אחת
מניחה בין לבין את עלי המרווה, על הכל מטפטפת עוד שמן זית ובוזקת מלח

4

מניחה מעל הדג נייר אפיה נוסף
מקפלת את נייר הכסף למעטפת סביב הדג והגזרים
ממש לפני הסגירה של נייר הכסף דרך פתח בצד מוזגת פנימה את כוס היין הלבן וסוגרת
החבילה כולה לא צריכה להיות מהודקת על הדג, אלה רפויה כדי שישאר מקום לאדים

5

מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה
מוציאה את התבנית ומורידה את כיסוי נייר האלומניום ונייר האפיה, חושפת את הדג לגריל ל5 דקות לקבל צבע יפה

Ingredients

 1 דג ים פראי - בן גוריון במשקל של קילו קילו וחצי
 20 גזרים צבעונים
 2 כפות שמן זית
 1 כוס יין לבן
 1 צרור מרווה טריה
 1 כפית מלח ים
 10 שיני שום טריות

Directions

1

מחממת תנור לחום של 200 מעלות
חורצת את הדג משני צדדיו לרוחב בצפיפות של כחצי סניטימטר, כדי שיהיה מקום להחדיר את הטעמים
מעסה שמן זית יחד עם מלח ים לחריצים משני צידי הדג

2

קולפת את הגזרים וחולטת אותם 10 דקות, כל גזר יתאים, הצבעונים מוסיפים יופי וגיוון
חותכת כל גזר לאורך, כדי ליצר יותר שטח פנים שיבוא במגע עם התבנית
את הגזרים יחד עם שמן זית ופיסות השום מכניסה לקערה ומערבבת שיצופו בשמן

3

פורסת על תבנית אפיה נייר אלומיניום עבה, כמטר כדי שיספיק לעטוף את הדג
מעל פורסת נייר אפיה, מניחה את הדג במרכז ומפזרת סביבו את הגזרים בשכבה אחת
מניחה בין לבין את עלי המרווה, על הכל מטפטפת עוד שמן זית ובוזקת מלח

4

מניחה מעל הדג נייר אפיה נוסף
מקפלת את נייר הכסף למעטפת סביב הדג והגזרים
ממש לפני הסגירה של נייר הכסף דרך פתח בצד מוזגת פנימה את כוס היין הלבן וסוגרת
החבילה כולה לא צריכה להיות מהודקת על הדג, אלה רפויה כדי שישאר מקום לאדים

5

מכניסה לתנור בחום של 200 מעלות לכחצי שעה
מוציאה את התבנית ומורידה את כיסוי נייר האלומניום ונייר האפיה, חושפת את הדג לגריל ל5 דקות לקבל צבע יפה

בן גוריון
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים