במיה שומן טלה ולימון

11/09/2021

במיה מטוגנת זו קלאסיקה, הלימון שובר קצת את השומניות. שומן טלה מתחבר טבעי לבמיה ונספג בה בעדינות

Prep Time5 minsCook Time15 mins

חומרים לארבע מנות
 120 גרם שומן טלה
 300 גרם במיה
 1 לימון
 מלח אטלנטי

הכנות
1

הניסיונות שלי במעבר לתזונה דלת פחמימות בואך קיטו מיצרים כל מני ניסיונות עם שומן. הויתור על שפע של ירקות עונתים אינטואיטיבית לא ממש מסתדר לי. אז כאן יש ניסיון לאכול במיה בלי לספור פחמימות

במיה ושומן כבש

2

את השומן קוצצת לקוביות קטנות
ממיסה לאט במחבת כבדה על אש בינונית
בנתים קוטמת את הבמיה כך שהגבעול חתוך והראש נשאר שלם

3

מוציאה את החתיכות הקריספיות ומכניסה פנימה את הבמיה
מקפיצה עד שהבמיה מקבלת פני שטח בצבע חום
ניזהרת לא לשרוף, זה קורה מהר. מגישה עם לימון

במיה מטוגנת

Ingredients

חומרים לארבע מנות
 120 גרם שומן טלה
 300 גרם במיה
 1 לימון
 מלח אטלנטי

Directions

הכנות
1

הניסיונות שלי במעבר לתזונה דלת פחמימות בואך קיטו מיצרים כל מני ניסיונות עם שומן. הויתור על שפע של ירקות עונתים אינטואיטיבית לא ממש מסתדר לי. אז כאן יש ניסיון לאכול במיה בלי לספור פחמימות

במיה ושומן כבש

2

את השומן קוצצת לקוביות קטנות
ממיסה לאט במחבת כבדה על אש בינונית
בנתים קוטמת את הבמיה כך שהגבעול חתוך והראש נשאר שלם

3

מוציאה את החתיכות הקריספיות ומכניסה פנימה את הבמיה
מקפיצה עד שהבמיה מקבלת פני שטח בצבע חום
ניזהרת לא לשרוף, זה קורה מהר. מגישה עם לימון

במיה מטוגנת

במיה שומן טלה ולימון

מתכונים נבחרים

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

לביבות כרובית כמון וכורכום חופשיות מדגנים וגלוטן

הלביבות האלו הן הומאז' ללביבות של אוטולנגי מהעשור הקודם. טעימות בטרוף וממכרות בזכות שילוב התבלינים המיוחד שלהן. החלפתי את הכרובית השלוקה במים בכרובית שלימה אפויה בתנור עם העלים, כמו שלמדתי מאיל שני. טוב זה מושלם, כן!