במיה פיצוח

26/05/2020

במיה מאוד כיף שהיא קרנצ'ית, אומרים שהרירית שהיא מפיקה בבישול מסורתי טובה למעי. כדאי להשתדל לא לפצוע את התרמיל בניקוי, ליבש אותה בשמש ואז לטגן אותה, ככה הריר נישאר בתוך התרמיל

Prep Time20 minsCook Time15 mins

חומרים לארבע מנות תוספת
 חצי קילו במיה טריה
 25 שיני שום
 15 עגבניות שרי - לא פרוטוקולי
 שמן זית, מלח ים

1

כדי שהבמיה לא תפריש ריר, חותכת את הקצה שמתחבר לגבעות בזהירות בלי לפגוע בתרמיל
מניחה את הבמיות על מגש בשכבה אחת בחוץ בשמש לשעה שעתים

2

קולפת ראש שום גדול לשינים ומועכת חלק מהן כדי למקסם טעם
אם משתמשת בעגבניות
חותכת את עגבניות השרי לאורך

3

מלהיטה ווק גדול או מחבת ברזל גדולה וכבדה
מוסיפה את הבמיה וצורבת צריבה יבשה
הכוונה היא ליבש ולקבל צבע צרוב יפה

4

מוסיפה שמן זית ואת שיני השום וממשיכה להקפיץ ולתת צבע
מוסיפה מלח גס וממשיכה להקפיץ לעוד כמה דקות

5

אם משתמשות בעגבניות הרעיון הוא שהעגבניות יתחממות וחלק מהמיץ שלהם יצפה את הבמיות, זה לא ממש במיה ברוטב עגבניות
את העגבניות מוסיפה אחרי שהשום קיבל צבע ומקפיצה עד שהעגבניות קמלות, זה הרבה יותר שמח מאיך שזה ניקרא

Ingredients

חומרים לארבע מנות תוספת
 חצי קילו במיה טריה
 25 שיני שום
 15 עגבניות שרי - לא פרוטוקולי
 שמן זית, מלח ים

Directions

1

כדי שהבמיה לא תפריש ריר, חותכת את הקצה שמתחבר לגבעות בזהירות בלי לפגוע בתרמיל
מניחה את הבמיות על מגש בשכבה אחת בחוץ בשמש לשעה שעתים

2

קולפת ראש שום גדול לשינים ומועכת חלק מהן כדי למקסם טעם
אם משתמשת בעגבניות
חותכת את עגבניות השרי לאורך

3

מלהיטה ווק גדול או מחבת ברזל גדולה וכבדה
מוסיפה את הבמיה וצורבת צריבה יבשה
הכוונה היא ליבש ולקבל צבע צרוב יפה

4

מוסיפה שמן זית ואת שיני השום וממשיכה להקפיץ ולתת צבע
מוסיפה מלח גס וממשיכה להקפיץ לעוד כמה דקות

5

אם משתמשות בעגבניות הרעיון הוא שהעגבניות יתחממות וחלק מהמיץ שלהם יצפה את הבמיות, זה לא ממש במיה ברוטב עגבניות
את העגבניות מוסיפה אחרי שהשום קיבל צבע ומקפיצה עד שהעגבניות קמלות, זה הרבה יותר שמח מאיך שזה ניקרא

במיה פיצוח
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים