נטיפים של אושר, אוכמניות כחולות קפואות בציפוי דק של שוקולד רואו, פיתוח רמי ורטמן
קוצצת דק את עיסת הקקאו ואת חמאת הקקאו
מעבירה לקערת מתכת קטנה
מרתיחה מים. בוחרת קערת מתכת גדולה שתכיל בנוחות את הקערה הקטנה, מניחה מגבת מגולגלת בתחתית הקערה הגדולה, שתיצור בסיס שעליו אפשר להניח את הקערה הגדולה, כשהמים קרובים לרתיחה מוזגת בזהירות על המגבת בקערה הגדולה. ניזהרת מאוד לא לשפוך לקערה הקטנה, טיפת מים שנוגעת בעיסה מחריבה אותה
בעזרת מרית מערבבת את החומרים בקערה הקטנה עד שנמס, מדי פעם מוציאה מהחום כדי לוודא שהחום לא גבוהה מדי
התהליך צריך להיות עדין מאוד והשימוש בחום צריך להיות מתון רק כדי להמיס את העיסה
מוציאה את קערת השוקולד מהמים החמים ומוסיפה את המיפל. מערבבת במהירות ומחזירה לחום של הקערה הגדולה, עד שהתערובת מבריקה ונוזלית
עם בעיקבות החשיפה למים שבמיפל נוצרת גרגיריות ממשיכה לערבב על המים החמים במהירות לחזק את האמולסיה
טובלת בעזרת מזלג דק או מזלג פונדו אוכמניות קפואות בודדות בתערובת השוקולד החמה, מעבירה מייד לצלחת עם נייר
אפיה. השוקולד מיתגבש מהר מאוד
שומרת במקפיא בכלי אטום לאוויר
אפשר לעשות עם פירות יער נוספים ולהמתיק את השוקולד קצת יותר
חומרים
אופן ההכנה
קוצצת דק את עיסת הקקאו ואת חמאת הקקאו
מעבירה לקערת מתכת קטנה
מרתיחה מים. בוחרת קערת מתכת גדולה שתכיל בנוחות את הקערה הקטנה, מניחה מגבת מגולגלת בתחתית הקערה הגדולה, שתיצור בסיס שעליו אפשר להניח את הקערה הגדולה, כשהמים קרובים לרתיחה מוזגת בזהירות על המגבת בקערה הגדולה. ניזהרת מאוד לא לשפוך לקערה הקטנה, טיפת מים שנוגעת בעיסה מחריבה אותה
בעזרת מרית מערבבת את החומרים בקערה הקטנה עד שנמס, מדי פעם מוציאה מהחום כדי לוודא שהחום לא גבוהה מדי
התהליך צריך להיות עדין מאוד והשימוש בחום צריך להיות מתון רק כדי להמיס את העיסה
מוציאה את קערת השוקולד מהמים החמים ומוסיפה את המיפל. מערבבת במהירות ומחזירה לחום של הקערה הגדולה, עד שהתערובת מבריקה ונוזלית
עם בעיקבות החשיפה למים שבמיפל נוצרת גרגיריות ממשיכה לערבב על המים החמים במהירות לחזק את האמולסיה
טובלת בעזרת מזלג דק או מזלג פונדו אוכמניות קפואות בודדות בתערובת השוקולד החמה, מעבירה מייד לצלחת עם נייר
אפיה. השוקולד מיתגבש מהר מאוד
שומרת במקפיא בכלי אטום לאוויר
אפשר לעשות עם פירות יער נוספים ולהמתיק את השוקולד קצת יותר