בלוק שווארמה

מתכון לא שלי שנחשפתי אליו דרך לימור לנידו תירוש, גם היא אומרת שהוא לא שלה. הוא שלכן והוא מעולה. התאמתי לתבלינים פרוטוקולים והוספתי מישקולת שממצקת את הכיכר

הכנות10 minsזמן בישול45 mins

 1 קילו פרגיות נקיות
 1 בצל סגול גדול
 3 בטטות
לתערובת התבלינים
 1 כף אבקת שום
 1 כף אורגנו
 1 כף טימין
 1 כפית שורש כורכום מגורד
 1 כפית מלח הימליה
 2 כפות שמן זית

1

מכינה בקערה גדולה תערובת מהתבלינים ושמן הזית, מכניסה פנימה את הפרגיות ומעבירה למקרר, זה יכול להישאר שם כמה שעות
ההשריה מעמיקה את הטעמים אבל אפשר גם להכין מייד
לוקחת תבנית מתכת של עוגה מאורכת, זה חייב להיות מתכת, כדי להעביר את החום טוב מכל הכיוונים. עם אין תבנית כזו גם שתים שלוש חד פעמיות אפשרי
מניחה בתבנית נייר אפיה ומסדרת את הפרגיות בחפיפה. מרצפת את התחתית בשיכבה אחת ואז עולה לשיכבה נוספת, בין לבין משבצת פרוסות מהבצל, שומרת כמה פרוסות ללמעלה
נוצר מעין כיכר בשר, את שתי השאריות של נייר האפיה מקפלת מעל הכיכר
לוקחת תבנית נוספת שתשב מעל הכיכר ותשמש כמישקולת, מניחה בתחתית התבנית שיכבה יפה של מלח גס ואת הבטטות מעל המלח

2

מכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ45 דקות
יוצא כיכר בשר שכיף לפרוס דק עם בטטות שמעל מלח הסוכרים בהם מתרכזים והן מתוקות ועזות. אחלה ארוחה

חומרים

 1 קילו פרגיות נקיות
 1 בצל סגול גדול
 3 בטטות
לתערובת התבלינים
 1 כף אבקת שום
 1 כף אורגנו
 1 כף טימין
 1 כפית שורש כורכום מגורד
 1 כפית מלח הימליה
 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1

מכינה בקערה גדולה תערובת מהתבלינים ושמן הזית, מכניסה פנימה את הפרגיות ומעבירה למקרר, זה יכול להישאר שם כמה שעות
ההשריה מעמיקה את הטעמים אבל אפשר גם להכין מייד
לוקחת תבנית מתכת של עוגה מאורכת, זה חייב להיות מתכת, כדי להעביר את החום טוב מכל הכיוונים. עם אין תבנית כזו גם שתים שלוש חד פעמיות אפשרי
מניחה בתבנית נייר אפיה ומסדרת את הפרגיות בחפיפה. מרצפת את התחתית בשיכבה אחת ואז עולה לשיכבה נוספת, בין לבין משבצת פרוסות מהבצל, שומרת כמה פרוסות ללמעלה
נוצר מעין כיכר בשר, את שתי השאריות של נייר האפיה מקפלת מעל הכיכר
לוקחת תבנית נוספת שתשב מעל הכיכר ותשמש כמישקולת, מניחה בתחתית התבנית שיכבה יפה של מלח גס ואת הבטטות מעל המלח

2

מכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ45 דקות
יוצא כיכר בשר שכיף לפרוס דק עם בטטות שמעל מלח הסוכרים בהם מתרכזים והן מתוקות ועזות. אחלה ארוחה

בלוק שווארמה