מפתיע כמה שזה טעים, ארטישוק קונפי עם המון שום וארומה של שמן זית
חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותה
בעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון
מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר
Ingredients
Directions
חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותה
בעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון
מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר