ארטישוק בשמן זית ושום טרי

3/03/2020

מפתיע כמה שזה טעים, ארטישוק קונפי עם המון שום וארומה של שמן זית

Prep Time1 hrCook Time30 mins

חומרים
 12 ארטישוקים טריים בינוניים, עם גבעול ופרח סגור
 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
 1 ליטר שמן זית
 מלח ים אטלנטי
 גבעולי טימין

1

חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותה
בעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון

2

מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר

Ingredients

חומרים
 12 ארטישוקים טריים בינוניים, עם גבעול ופרח סגור
 ראש שום מופרד לשיניים קלופות
 1 ליטר שמן זית
 מלח ים אטלנטי
 גבעולי טימין

Directions

1

חותכת את גבעול הארטישוק כך ששארו כ-4 ס"מ. מסירה את השכבה החיצונית העצית. בעזרת סכין חדה קוטמים כ-3 ס"מ מראש הפרח. שוברת את מעטפת העלים החיצונית, הקשה והסיבית ומסירה אותה
בעזרת הסכין ממשיכה לקלף מסביב לארטישוק עד שמגיעים לליבה נקיה
מוציאה את השערות בכפית ומעבירים לקערה עם מיץ לימון

2

מניחה את הארטישוקים בסיר, גבעול כלפי מעלה. ממלאת את הסיר בתערובת של 2 חלקים של שמן זית על חלק אחד של מים, עד לגובה 2/3 מגובה פרחי הארטישוק. מוסיפה את שיני השום, טימין וממליחים. מביאה לכמעט רתיחה, מנמיכה לבעבוע מאוד עדין. מבשלת כ-30 דקות
מעבירה לצינצנות מעוקרות הכי טוב לשמור במקרר

ארטישוק בשמן זית ושום טרי
עוף שלם מושלם

מתכונים נבחרים

קיש כרישה וסלמון

קיש כרישה וסלמון

כרישות צעירות הן נפלאות, ריכוך קל בחלב קוקוס מתובל וזה ירק מפתיע בעדינות שלו. היה שישי בערב אז הוספנו פרחים של דג סלמון ובצק קריספי משקדים לפינוק. חגיגי ועדין

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

עוגת דבש ודלעת צלויה פליאו, מושלמת לראש השנה

את החיבור בין דלעת ודבש כבר עשו בשבילינו בראש השנה. זו עוגת דבש חופשיה מגלוטן דגנים עמילנים או סוכרים מעובדים, יציבה ריחנית ומאוד טעימה. יש בה דלעת צלויה וזרעי דלעת טחונים שמוסיפים לעסיסיות ולעומק הטעמים