דגי ים קטנים יש להם ערכים מאוד גבוהים, קל לכבוש אותם. אנצובי, סרדינים, בננות, ג'רבידות, מקרל - כולם מצוינים
מורידה את הראש ומנסה לקלף כמה שיותר מהעור במשיכה כלפי הזנב
מכניסה את האצבע בחלק העליון מעל עצם הגב, שמחלקת את הדג לשני פילטים
עוברית עם האצבעות מכל צד במטרה לשלוף את העצמות, מפרידה לשני הצדדים
מוציאים בסבלנות עם פינטצה את שארית הקוצים
כל פילט שוטפית במים ומניחים ליבוש על מגבת
צלחת ועליה שיכבה של מלח אטלנטי, מניחה את הפילטים הנקים והיבשים עליה. אחרי חצי שעה הופכת את הפילטים לעוד חצי שעה על הצד השני. בחלוף הזמן שוטפת טוב מהמלח ועוברת שוב להוציא עצמות עם יש
מיבשת שוב את הפילטים על נייר מטבח
כלי\צינצנת זכוכית עם מכסה
מניחה שיכבה של לימונים ועלי זעתר מעל פילטים נקים ויבשים, מעל עלי זעתר טרים ולימון
ממשיכה לשיכבת פילטים נוספת, ככה לכל הכמות, מעל הכל יוצקת שיכבה של שמן זית
מאחסנת בקרור, אפשר לטעום אחרי שעה למחרת שמן הזית ניספג ומעגל את כל הענין
אצלי זה מחזיק שבוע שבועים
חומרים
אופן ההכנה
מורידה את הראש ומנסה לקלף כמה שיותר מהעור במשיכה כלפי הזנב
מכניסה את האצבע בחלק העליון מעל עצם הגב, שמחלקת את הדג לשני פילטים
עוברית עם האצבעות מכל צד במטרה לשלוף את העצמות, מפרידה לשני הצדדים
מוציאים בסבלנות עם פינטצה את שארית הקוצים
כל פילט שוטפית במים ומניחים ליבוש על מגבת
צלחת ועליה שיכבה של מלח אטלנטי, מניחה את הפילטים הנקים והיבשים עליה. אחרי חצי שעה הופכת את הפילטים לעוד חצי שעה על הצד השני. בחלוף הזמן שוטפת טוב מהמלח ועוברת שוב להוציא עצמות עם יש
מיבשת שוב את הפילטים על נייר מטבח
כלי\צינצנת זכוכית עם מכסה
מניחה שיכבה של לימונים ועלי זעתר מעל פילטים נקים ויבשים, מעל עלי זעתר טרים ולימון
ממשיכה לשיכבת פילטים נוספת, ככה לכל הכמות, מעל הכל יוצקת שיכבה של שמן זית
מאחסנת בקרור, אפשר לטעום אחרי שעה למחרת שמן הזית ניספג ומעגל את כל הענין
אצלי זה מחזיק שבוע שבועים